Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět rad, jak si správně vybrat cestovní pojištění

22. 04. 2017 | Finance
1. Dobře volte výši léčebných limitů. Zdraví je to nejdražší, co máme, a ve světě to platí doslova

Lékařská péče je v zahraničí velmi nákladná, v některých zemích dosahuje až astronomických výšek, například operace slepého střeva se v USA pohybuje kolem 30 000 dolarů. Proto si před cestou zjistěte, na jaké úrovni se v dané zemi ceny ošetření pohybují, a podle toho si zvolte pojištění s dostatečnými léčebnými limity.

Pro nenáročný eurovíkend postačí léčebné limity do dvou milionů korun, pro alpskou lyžovačku bych už doporučila jejich navýšení alespoň na pět milionů a hlavně mít vyšší limit i pro odpovědnost za škodu nebo zdraví jiné osoby. Přece jen na sjezdovce častěji hrozí, že zraníme někoho jiného a kromě léčby mu budeme muset uhradit například i ušlou mzdu. Samotnou kapitolou je pak léčení v Americe, pro tyto cesty se rozhodně vyplatí investovat do pojištění s neomezenými limity.

Pět rad, jak si správně vybrat cestovní pojištění2. Léčebné limity a převoz domů mějte v jednom balíku
Pojem repatriace, se kterým se v cestovní smlouvě můžete setkat, znamená proces navrácení osoby zpět domů. Někteří lidé se domnívají, že se to týká jen té nejhorší varianty, tedy převozu ostatků zemřelého do jeho vlasti. Mnohem častěji jde ale o zajištění cesty pacienta domů k doléčení. Takový převoz je často dražší než samotné ošetření. Proto bývá výhodnější, když je repatriace součástí přímo léčebných limitů, než když jsou tyto položky v pojištění odděleně. Náklady se pak totiž čerpají z jednoho společného „balíku peněz“.

Na krátké vzdálenosti obvykle postačí převézt pacienta domů v sanitce, jindy je třeba letět letadlem i s doprovodem lékaře. Úplně nejdražší varianta pak je, když pro nemocného musí přiletět speciálně vypravený letoun, to se pak částky pohybují v řádech několika milionů korun.

3. Vybírejte i podle asistenční služby
Při volbě cestovního pojištění je důležité dívat se také na to, jaká společnost vám bude poskytovat asistenční služby. Protože když se vám něco stane, je to právě asistenční služba, která se o vás na místě bude starat. S pojišťovnou budete jednat až po návratu domů. Asistenční služba by tak měla mít celosvětovou působnost, aby vám pomohla, kdekoliv zrovna budete.

4. Ohlídejte si, že máte pojištěné také zuby
Pozor, ošetření chrupu nebývá standardní součástí limitů na léčebné výdaje! „Zuby“ jsou často samostatnou položkou s vlastními limity. Před cestou si proto zkontrolujte, že vaše cestovní pojištění počítá i s ošetřením u stomatologa.

Klienti by měli mít na paměti, že cestovní pojištění zahrnuje pouze akutní ošetření chrupu, jako je například zánět zubu. Vypadnutou plombu si nechte spravit raději až doma.

5. Pojišťovna uhradí také ztrátu zavazadla. Potřebujete ale doklad od policie
Kromě zdraví si na cestě můžete pojistit i svá zavazadla. Nezapomeňte si ale v případě, že vám kufr nebo kabelku někdo odcizí, zajistit potvrzení o krádeži od místní policie. Kromě toho po vás pojišťovna bude kvůli proplacení chtít předložit také doklady od věcí, které postrádáte. Pokud vám ale kufry ztratila letecká společnost, ztrátu řešte přímo s ní. Na tyto případy se pojištění zavazadel nevztahuje.

Zdroj, foto: Air Bank


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !