Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Petra Špalková rozbila Zounarovi o hlavu květináč

6. 01. 2010 | Televizní tipy

S novým rokem pro vás máme dvojitou dávku pořadu Hádej, kdo jsem! Každé pondělí a každou středu od 20.00 můžete hádat společně s Petrem Vondráčkem a svými oblíbenými hadači. Budou tentokrát úspěšní a uhodnou milou a talentovanou herečku Petru Špalkovou?


Petra hrála postavu letušky Lucie Jumblattové v seriálu Letiště, proto nebylo pro její kolegy zase tak těžké určit, kdo usedl vedle Petra Vondráčka. „Rozdrtila mně o hlavu květináč a zabila tři lidi!“ práskl na již odhalenou kolegyni Martin Zounar, který s ní nedávno točil nový titul. Petra, která je sestra herce, režiséra a producenta Jakuba Špalka z divadelního spolku Kašpar, hraje už od pěti let. I když pochází z rodiny pevně spjaté se světem fotbalu, odjakživa chtěla být herečkou, Narodila se v roce 1975 v Brně, její tatínek byl fotbalový rozhodčí a maminka pracovala jako sportovní funkcionářka.


porotaUž jako malá hrávala i s Jakubem v inscenacích Dětského studia brněnského Divadla Na provázku. Po maturitě studovala čtyři semestry divadelní vědu na Univerzitě Karlově, nakonec ale dala přednost divadelní praxi. Účinkovala nejprve v bratrově divadle, v roce 1996 nastoupila do pražského Činoherního klubu, kde se objevila např. v představeních Skleněný zvěřinec, Tři sestry nebo Zkrocení zlé ženy. V roce 1997 hostovala v Divadle v Dlouhé a v téže době se stala držitelkou ceny Thálie jako talent roku. Získala i další prestižní ocenění Alfréda Radoka, od roku 2005 je členkou souboru Národního divadla.


Ve zlaté kapličce skvěle ztvárnila Lízu Doolittlovou v Pygmalionu a přes své mládí už dokonce pět let vyučovala na Pražské konzervatoři. Petra Špalková ale není jen kritikou ceněná divadelní herečka, zahrála si také v seriálech a filmech. Role maminky ve snímku Smradi byla zatím na stříbrném plátně její největší. Herečka se rozvedla a znovu zamilovala a nedávno se stala sama maminkou i v  životě. Na „prknech, která znamenají svět“, proto momentálně nehraje. S péčí o dítě jí pomáhá maminka a partner. Petra se zatím věnuje jen drobné práci pro rozhlas nebo televizi.


Jak to bylo s rozbitým květináčem a Martinem Zounarem?


Dívejte se další premiérovou epizodu pořadu Hádej, kdo jsem! ve středu 6. 1. ve 20.00 na Primě.


 

Zdroj: Prima


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Petra Špalková rozbila Zounarovi o hlavu květináč:

Petra Špalková rozbila Zounarovi o hlavu květináč
Petra Špalková rozbila Zounarovi o hlavu květináč
Petra Špalková rozbila Zounarovi o hlavu květináč
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !