Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osudové setkání na přechodu

5. 05. 2013 | Vaše příběhy

Vracela jsem se z práce domů. Byla jsem hladová, unavená, bez nálady. A po rozchodu s partnerem, který proběhl před pár dny, jsem se cítila ještě víc opuštěná, než jsem byla. Sluníčko začínalo hřát, byl krásný jarní den, já ale měla v duši černo a na srdci žal. Sotva jsem přišla k přechodu pro chodce, přeskočil zelený panáček na červeného, jako by mi to udělal schválně. Nervózně jsem přešlapovala a čekala, až se barva opět změní a já budu moct pokračovat domů, kde budu sama samotinká brečet a truchlit.

Jo, ještě musím nakoupit! A tak se mi nechce. A tak tam stojím a čekám, když mě napadlo podívat se, jestli už alespoň auta křižující přechod pro chodce mají červenou. Třeba vyrazím o pár okamžiků dřív, i když se to nemá. A jak tak couvám, mhouřím oči do sluníčka, abych viděla na barvičky na semaforu, najednou po něčem šlapu. „Asi nějaký, chudáček, hafan!“, napadne mě. Ale nebyl to hafan. Byl to docela pěkný kluk. Vlastně jsem mu skončila v náručí. Usmál se a říká: „Nic se neděje.“ Ale děje se. Já, jak jsem najednou lačná po citech, objímání, lásce a kdo ví, po čem ještě, se v náručí mladíka cítím moc dobře. V tom okamžiku ale začnu proklínat svůj zadek. Proč jsem přes zimu tak přibrala? Má dosud štíhlá postava se změnila v plnoštíhlou. Možná proto jsem také ztratila své sebevědomí a posléze i svého kluka. Ale to už panáček mění barvu, zezelená a kluk, kterému jsem ještě před chvilkou šlapala po jasně bílých teniskách, řekne: „A můžeme jít.“ V duchu dodávám: „Spolu?“ Ve skutečnosti se ale jen usměji a dívám se, jak kluk, který se mi líbí, mizí v dáli. „Už ho asi neuvidím,“ napadne mě a je mi z toho trochu smutno.

Osudové setkání na přechoduŽivot jde ale dál. Nemám tolik štěstí, abych v jednom týdnu přišla o jednoho partnera a našla si hned dalšího. No, nemám ani smůlu, docela se klukům líbím. Ale teď zrovna nikoho nemám a je mi z toho malinko úzko.

Beru si vozík v hypermarketu nedaleko mého bydliště a vybírám zboží. Projedu kolem časopisů a uvažuji, který si koupím pro zlepšení nálady. To už mě dobíhá rozlícený mladík, rve mi z ruky nákupní vozík a strká mi ten, s kterým právě přijel. Čučím na mé pomeranče ve vozíku, který zaparkoval vedle toho, s kterým jsem k časopisům přijela já. V tom trůní naopak jablka. Jeho jablka! Až pak si všímám, že onen mladík je právě tím chudákem, kterého jsem málem ušlapala u přechodu pro chodce. Instinktivně uhnu, jako bych čekala, že mě chytne za krk a potrestá mě, že ho takto trápím. „Teď mě uškrtí!“, napadá mě v duchu. Mladík ale vyprskne smíchy: „Vy mě snad pronásledujete?“ „Ne, já jsem jenom děsně nešikovná,“ řeknu a v tu chvíli cítím, že pro dnešek to je jistojistě pravda. Mladík se mi líbí víc a víc. Smutně se dívám, jak jede dál, již s jablíčky ve vozíku. Přihodím k pomerančům vybraný časopis, na jehož obálce se kření modelka. „Také jsem tak vypadávala, před deseti kily. Možná bych měla u mladíka šanci, kdybych nepřibrala?“, honí se mi hlavou. Ale třeba je už ženatý, zadaný, nebo… já nevím. A tak se šourám dál, chci si přece doma odpočinout? Ještě, než donesu tašku domů, mi volá kamarádka Karina. „Pojď na pizzu, uděláme si babské odpoledne,“ žadoní. A já, ač nechci, říkám „ano“. Mám to už tak v sobě nastavené, že nedokáži odepřít. A já, když mám chuť a chci s někým strávit volnou chvilku, jen žadoním a nikdo mi nevyhoví… 

Setkaly jsme se v pět před pizzerií. Usadily jsme se v útulném boxu u okna a objednaly jsme si jednu pizzu napůl a dvě americké limonády. To, abychom měly v sobě i nějaké to ovoce, když večeříme tak nezdravě. Povídaly jsme si o všem možném. Já si přitom vydlabávala olivy, které nemám ráda, ze své porce a skládala jsem je na lem talíře. Tu poslední jsem si položila na dlouhou lžičku z americké limonády a balancovala jsem s ní nad talířem. Já si pořád s něčím hraji. Pak se to stalo: Brnkla jsem do lžičky tak nešikovně, že se oliva na ní vymrštila, přeletěla stěnu boxu a dopadla někam do sousedního boxu, kde bylo podle hlasitého „au“ také obsazeno. Karina se hlasitě rozesmála a já uvažovala, jestli mám utéct, schovat se, jít se omluvit, nebo dělat, že o ničem nevím. Předešel mě ten, kterého má oliva trefila do čela. Přiběhl a chtěl mi vynadat, ale zůstal stát s otevřenou pusou jako opařený. I já zírala. Přede mnou stál mladík z přechodu pro chodce, kterému jsem poté odcizila vozík s jablky. „Vy mě sledujete?“, ptal se a tvářil se tak, jako by tomu věřil. „Já?“, ptala jsem se na oplátku já. „Tak já vás alespoň pozvu na skleničku,“ řekl a začal se smát. Tu skleničku koupil i Karině a při ní jsme se spřátelili. A nejen to. Nakonec se stal Petr, jak se jmenuje, mým novým přítelem. „Asi jsme si souzeni,“ řekl na vysvětlenou a mně vůbec nevadilo, že je o dva roky mladší, než jsem já. No řekněte: Má cenu se takto vzpouzet osudu?

Osov - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také v tisku


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
jestli je osobní,tak přeji hodně štěstíčkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jak pohádka,přeji mnoho společných dní Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Držím palce, nech je to pre teba ten pravý.
Obrázek uživatelky
profil
Je to opravdu asi osud.
Obrázek uživatelky
profil
a toto bude zřejmě jeden z nich! Držím palce,aby bylo všechno OK.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles