Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pizzerie Latrán – italská noční můra?

20. 04. 2010 | Televizní tipy

Tentokrát to šéf pojal opravdu stylově. Když do italské restaurace, tak si to do Českého Krumlova přisvištěl rovnou ve žlutém lamborghini. Nemá moc času a tahle projížďka byla na pár dní jeho jediná radost. Po příjezdu do krásného historického centra, kde Latrán sídlí, zjistil, že pizzerie už tak stylová není. Kuchař Mário, který v Itálii nikdy nebyl, vaří parodii na italskou kuchyni. Sebevědomý obr má navíc slabost pro pěnivý mok. Pizzu zde pečou v kvalitní peci, ale dávají na ni jenom eidam, mozzarella se ještě na žádné neroztekla.


Převařené těstoviny jsou samá smetana a eidam, niva nahrazuje gorgonzolu. A přidávají do nich ingredience, které by slušely spíš indické nebo čínské kuchyni. Ital by se divil, žasne i Zdeněk Pohlreich. Šéfa si zavolala provozní, která touží po změně. To ale Lucie Reinerová ještě neví, o jak zásadní proměnu půjde a jak bude všechny bolet (včetně Zdeňka). Sledujte šéfovo italské dobrodružství v úterý 20. dubna ve 21.20 na Primě – a nebudete litovat.

Žádná italská restaurace se do gastropolepšovny Zdeňka Pohlreicha ještě nedostala. Šéf se do Krumlova těší, protože italská jídla umí a pastu sám rád jí. Avšak netuší, jaký česko-italský souboj ho čeká. Prý jsou v Latránu v pohodě, ale kat českých restaurací v pohodě není. Pizza s hromadou eidamu by vytočila i klidnější nátury. Kuchař Mário si myslí, že vaří lehce nadprůměrně, šéf má názor zcela opačný. „Takový krásný město – a takový hnusný žrádlo!“ vypadne z něj ve slabé chvilce. A jak se na jídelním lístku italské restaurace ocitla marinovaná krkovička Petra Voka? Energická provozní Lucie do Itálie často jezdí a ví, jak má správně připravené italské jídlo vypadat.

Moc to ale po kuchařích zatím nevyžadovala. Suroviny nakupuje z finančních důvodů zásadně tuzemské a leckdy v kuchyni chybí i základní zelenina. Zdeněk Pohlreich ovšem trvá na tom, že italská kuchyně stojí a padá s kvalitními čerstvými surovinami, a chystá se na pořádný nákup. Teprve pak zasvětí šéfkuchaře do přesných postupů. V něčem se práce zjednoduší, protože italská kuchyně si vystačí maximálně se čtyřmi surovinami a platí v ní jen pár železných pravidel.

O to pečlivější přípravu však každé jídlo vyžaduje. Jak to Mário zvládne, když po první náročné lekci propil celou noc? To není zrovna profesionální přístup. Odpor navíc působí na šéfa jako červený hadr na býka. Nebude brzy „utahaný jak šňůra od hajzlu“, neskočí do svého žlutého miláčka a nevrátí se do Café Imperial?

A co když se raději ztratí v masopustním reji, který právě víří centrem starobylého města? Začíná turistická sezona, tak by se měli v Latránu rychle vzpamatovat, než tam buditel českých restaurací práskne dveřmi a neřekne jim ani arrivederci. Zda se jim to podaří a přese všechno dosáhnou na hvězdičku, uvidíte v dalším pokračování zábavné gastronomické show Ano, šéfe! na Primě.

  Zdroj: Prima

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pizzerie Latrán – italská noční můra?:

Pizzerie Latrán – italská noční můra?
Pizzerie Latrán – italská noční můra?
Pizzerie Latrán – italská noční můra?
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dovolila bych si autorku opravit. Pizzeria se jmenuje Le Grad. Bohužel, jak psal jistý odborník na management, inženýr Pavel Vosoba v jedné ze svých knih, jak být úspěšným manažerem, tetka Evropa má uzlíky na střevech, aneb improvizace je naše blamáž, kde popisoval přesně to, co tvrdí pan Pohlreich, když není Feta, tak tam dáme nivu, lidi jsou blbí a nepoznají to, a pokud ano, tak se nic neděje, přijdou další a máme dost hostů, co bychom si z toho dělali těžkou hlavu, že?

Jinak majitelce šlo až příliš okatě o získání nálepky a zviditelnění se v televizi, nikoli o nápravu špatného. Kdyby se tam Zdenda podíval dneska, tak by to možná zase bylo pří starém
Obrázek uživatelky
profil
ví o čem mluví, vyzná se. Ale ten jeho slovník!
Obrázek uživatelky
profil
Člověk si musí dobře restaurace vybírat.
Horší je když přijede do města, kde to vůbec nezná.
Ale že šéf přijel autíčkem!
Obrázek uživatelky
profil
To jo pozvala bych ho k nám pod barák do pizerky. V poháru schnilé ovoce, v salátu ohnilá zelenina, ovocný shake z granulátu (aniž by se apoň stihl rozpustit). Těstoviny s omáčkou ze sýra taky hnus. Je to někdy k pláčí
Obrázek uživatelky
profil
že se budu dívat. Bylo by třeba víc takových šéfů.Alespoň by ty restaurace k něčemu vypadaly.

Protože někdy je to fakt děs.Fuj.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles