Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plavecký výcvik mého HAF

28. 01. 2014 | Zvířátka
Prý „starého psa novým kouskům nenaučíš“ -, to jsem se taky vždy domnívala, hlavně proto, že do 8 let mého pejska se mi nepodařilo ho naučit aportovat. Prostě nemá zájem běhat za ničím, i když ho asi velmi prudí jiní pejsci, kteří se vrhají za čímkoliv, třeba i do vody a proto s velkým štěkotem běhá kolem nich.

Je to snad i proto, že coby ročního kloučka ho srazilo auto a pravá zadní nožička byla dvakrát operována, pak dlouhá rekonvalescence a dodnes, když běží, má ji ve vzduchu a při pomalé chůzi šmajdá asi jako já a má ji docela křivou. O jeho odporu k vodě, vč. kaluží, které vždy velmi obezřetně obcházel, jsem věděla už záhy a myslela jsem si, že asi neumí plavat a je jedním z mála psů, jinak snad každý hafánek plave „na čubičku“ a někteří s velkou chutí a radostí. Všechny moje kolie byly výborné plavkyně, o černé labradorce, kterou vychovával vlastně můj nynější pejsek, ani nemluvě.

plavecký výcvikPo našem příjezdu k moři jsem chápala, že tak obrovské množství vody na něho muselo udělat dojem a do vody dobrovolně nepůjde. Sice dokáže běhat po pláži metr od vlnek, to ho nechává klidným, ale když některá zasáhne dále do písku, tak se jí raději vyhne. Jen jednou, ještě při našem kempování pod olivovníky, běžel za krásnou černou psí slečnou několik metrů do moře, ale skákali oba z balvanu na balvan a mimoto, fenka hárala a on s ní měl své úmysly.  Na moje volání nikdy do vody dobrovolně jít nechtěl - jen mne vždy pozorně sledoval z břehu, kde poctivě hlídal pantofle, froté župan a klíče od auta. Jednou na horách, kde kousek od naší chaty byl bazén a já v něm byla naložená ustavičně a to i v noci, jsem se pokusila ho stáhnout ze schůdků za mnou. Ale ten půl metr nizoučké vody ihned překonal zpět se zdviženou hlavou a pádil velkou rychlostí do lesíka. Tudíž se žádný plavecký výcvik nekonal a musela jsem se s touto skutečností smířit.

 Až teprve vloni v červenci, kdy přiletěl syn na dovolenou, nastal zlom. Nejenže ho po třech létech nadšeně vítal už na letišti a i pak si po celou dobu velmi dobře rozuměli, prostě jako „chlap s chlapem“. Poté jsme denně vyráželi k moři, já zůstávala s haf v parku ve stínu oleandrů a syn vždy na nějakou dobu odešel na pláž a vrátil se pak až ke svačině. Jednou jsme zamířili k moři jiným směrem a objevili jsme malinkou plážičku, kde bylo jen pár lidí a my tři. Roztáhli jsme lehátka a slunečník a syn šel vyzkoušet hloubku vody, která byla dlouho jen po kotníky a pak po kolena. Šla jsem taky do vody a pejsánek seděl na pláži ve stínu velkého kamene a pozoroval nás. Syn ho začal lákat, já mu říkala: „To je zbytečné, on má k vodě odpor a snad ani plavat neumí.“ To už měl haf přes 7 roků a celou tu dobu mi tajil, že když chce, tak plavat umí. Kupodivu opustil svůj úkryt před sluncem a pomalinku si namočil nejdříve tlapky a pak velmi opatrně kráčel k synovi, až mu už voda sahala po bříško a najednou začal plavat.

Syn se pomalu přemisťoval do větší hloubky a tam se spolu setkali. Já běžela pro fotoaparát a natočila jsem si na video, jak ho syn láká: „Tak pojď, jsi hodný kluk - ještě kousek, ještě kousek, neboj se a plav.“ Když si ten záběr občas pustím, pejsek hned zbystří, nastraží uši,  vrtí ocáskem a začne štěkat. Protože však nikde kolem PC necítí synův pach, zklamaně zase ulehne.


MartaB - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také na stránkách autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Plavecký výcvik mého HAF:

Plavecký výcvik mého HAF
Plavecký výcvik mého HAF
Plavecký výcvik mého HAF
Plavecký výcvik mého HAF
Plavecký výcvik mého HAF
Plavecký výcvik mého HAF
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek
Obrázek uživatelky
profil
Skrytý talent - i u zvířátek je někdy lépe nevědět, co dokáží. I jsem se zasmála
Obrázek uživatelky
profil
Ti nás umí překvapit.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
kdyby syn nepřijel, ani by ses nedozvěděla, že pejsek umí plavat!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsáno. Hafík musel mít náladu jít do vody.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles