Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Po stopách tajemných umělců a záhadných pokladů

4. 10. 2009 | Knižní tipy

Název knihy: Po stopách tajemných umělců
a záhadných pokladů
Autor: Jitka Splítková
Nakladatelství: Grada
Termín vydání: 31.08.2009
Rozměry: 14×21 cm 
Vázaná vazba
Počet stran: 232 stran
Cena: 259 Kč

Jsou "tajemství" či "záhady", která zajímají téměř každého člověka na světě. Některá neméně fascinující tajemství však tolik známá nejsou, ale o to jsou někdy zajímavější - například poklad na ostrově Oak Island.

V knize najdete možné odpovědi na otázky: Proč tento malilinkatý kanadský ostrůvek přitahuje hledače pokladů už víc jak 200 let? Co se tam asi doopravdy skrývá? Jaký obrovský poklad tam láká i současné hledače? Kdo a co ukryl v hluboké nepřístupné šachtě? A kdo vyhloubil 60metrovou jámu s tunely vedoucími k moři?

obal-knihyDalší tajemství, která nedávají mnohým spát, patří do skupiny "zřejmě věčná": když Leonardo da Vinci maloval Monu Lisu - nemaloval vlastně sám sebe? Proč se ta holka tak divně usmívá? Leonardo miloval hádanky a sám je vytvářel - dával je jistě i do svých obrazů - Mona Lisa může být prostě hádankou - Kdo jsem? Co jsem? Kde jsem? Proč jsem ji namaloval? Odpoví nám nejmodernější technologie, které byly na analýzu malby použity?

Jiný tajemný malíř - Hieronymus Bosch - kdo to asi byl? A co to vlastně maloval? Jsou jeho obrazy tajné šifry? A co je v nich zakódované? Proč vytvářel chiméry? Kde hledal inspiraci? Učenec Roger Bacon rovněž jitří mnohé fantazie. Jak je možné, že ve 13. století psal o autech, ponorkách… Věděl něco víc? Kdo to byl? A co další předvídaví literáti - kde ti hledali inspiraci?

O autorovi

Ing. Jitka Splítková je publicistka - věnuje se tématům: futurologie, věda, technologie, historie, architektura, umění, politika, zdraví a "záhady" kolem nás. Od roku 1996 pravidelně spolupracovala s řadou periodik například - Tvar, Ikarie, Živel, Večerník Praha, Softwarové noviny - Click!, Hospodářské noviny, Lidové Noviny, Živá historie.

V roce 2002 jí vyšla kniha Mýty v zrcadle vědy a fantazie aneb co když to bylo takhle. Věnuje se internetové publicistice - v roce 2007 spolupráce s iHNed - PubWeb.cz -zde pravidelná rubrika Svět podle J.Verna. Od roku 1997 do roku 1999 vydávala vlastní internetový časopis Zélos zaměřený na vědu, sci-fi a umění. Od roku 2000 do 2004 pracovala v I-novinách Neviditelný pes. Rok 2003–2008 vydávala web magazín Futurologie.

Tuto knihu Po stopách tajemných umělců a záhadných pokladů zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada .

Simbelmine
ChytráŽena.cz

 

 

 



 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Po stopách tajemných umělců a záhadných pokladů:

Po stopách tajemných umělců a záhadných pokladů
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc ráda čtu cokoliv, co se týká tajemna a když se to ještě týká histotie, jsem nadšena :D
Obrázek uživatelky
profil
Zbožňuji knihy. kde se mohu dočíst věci, které jsem nikde dříve nečetla, bohužel však se většinou dovídám málo nových objevů a záhad. Chtěla bych toho tolik vědět, jenže vám,že nikdy nepoznáme záhady minulosti, zřejmě k tomu nejsme uzpůsobení a pokud je na světě pár zasvěcených, nikdy svá tajemství nezjeví, ale pouze je bedlivě střeží. Nejvíce by mě zajímalo, kde se ztratila kniha od Ludvíka Součka Tušení světla, s kterou tolik pospíchal, protože tušil, že jeho dny se krátí. Komu vadilo jeho psaní? I když byl absolutní alkoholik, tak byl geniální znalec a všestranně nadaný člověk a skutečně je záhadou, kdo potřeboval, aby jeho kniha zmizela. Je mnoho dalších autorů, například Jiří Wojnar a ve své knize Ufo, bible a konec světa, kde zachází mnohem dále ve svých úvahách, než třeba Eich Daninken, ten jako by se zalekl katolick církve a začal ze svých dříve revolučních názorů couvat. Bohužel stroj času nikdo nevymyslel a v černé díře, odkud není návratu, bych zmizet nechtěla.
Obrázek uživatelky
profil
Určitě to bude velice zajímavé čtení?SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jen si myslím, že mnoho záhad zůstane ukrytoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
určitě a s jedním dechem si tuto knihu přečtu!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles