8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podívejte se na několik tipů, jak zabavit děti při cestě na dovolenou

25. 06. 2022 | Výchova
Schválně, už jste ze zadních sedaček svého auta někdy slyšeli tradiční otázku: A kdy už tam budeme? Skoro bychom se vsadili, že určitě. A pravděpodobně ne jednou. Pokud se chcete podobným otázkám a znuděným potomkům při dlouhých cestách autem na dovolenou vyhnout, je dobré se na cestování s nimi důkladně připravit. Možností, jak děti zabavit, je plno, stačí si jen vybrat, čím dětem, a vlastně i sobě, cestu zpříjemníte.

Hry, ke kterým nepotřebujete vůbec nic


Nejvděčnější hry jsou takové, které si zahrajete i bez velkých příprav. Můžete s nimi začít kdykoliv a kdekoliv. Naprostou klasikou je po generace oblíbený slovní fotbal, u kterého si děti procvičí slovní zásobu, nebo třeba hra „Kdo jsem?“, která spočívá v hádání toho, na jakou postavu nebo zvíře dotyčný myslí. Kromě rozvíjení dětské fantazie jde také o skvělou aktivitu na rozvoj řeči.

Tablet, jindy nepřítel, na dlouhých cestách záchrana


Řešení, ke kterému se většina rodičů přiklání, až když jde do tuhého. Několikahodinová cesta na dovolenou s neklidným dítětem často právě přesně takové zažehnání krize vyžaduje. Ještě předtím, než vyjedete, stáhněte oblíbené pohádky, písnička ale také hry, které nejen zabaví, ale ideálně i vzdělají. Tablet je ideální i pro výuková videa, po cestě tak můžete procvičit například dětskou výslovnost. Dlouhé cesty jsou k trénování artikulace totiž jako dělané.

Nechte děti popustit uzdu jejich fantazie


Že není kreslení za jízdy úplně ideální? Na papír možná ne, pokud se ale na cestu vybavíte kreslicí tabulí, můžete si být jisti, že se vám vašeho malého umělce podaří zabavit na pořádně dlouho. Vybírat můžete z různých druhů, velmi oblíbené jsou magnetické tabule, u kterých nehrozí žádný nepořádek, nebo klasické tabule na fixy. K magnetické tabuli navíc můžete přikoupit číslice a písmena. Kreativitě se meze nekladou.


Zazpívejte si


Tohle možná znáte z amerických filmů, zabavit se tím můžete ale i vy s dětmi. Řeč je o zpívání. Vyžaduje to sice trochu více snahy, stojí to ale za to. Pusťte si oblíbené písničky a pořádně to rozjeďte! Děti se vyřádí, unaví a vy se pak možná dočkáte odměny v podobě jejich spánku.


Odjezd si naplánujte na večer


Poslední rada, která může přijít vhod. Pokud to bude možné, naplánujte si cestu tak, abyste co největší část jeli přes noc. Je totiž pravděpodobnější, že děti budou spát a i vy si tak alespoň trochu odpočinete, a to i bez vymýšlení cestovní zábavy.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !