Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní dekorace

12. 10. 2011 | Vyrob si sama
Protože podzim je plný barev, plodů a padajícího listí, můžete si sama doma vyrobit nějakou pěknou dekoraci do bytu. Do dekorace můžete použít například přírodní materiály jako jsou větve, kůry, šípky, listí nebo třeba mech.

Na pěknou dekoraci není vždy nutné nakupovat četné zbytečnosti, na podzim si v klidu vystačíte s tím, co vám zahrádka urodí, nebo si stačí zajít někam do lesa. Na podzim venku všechno hraje veselými barvami, použít můžete třeba i sušený kukuřičný klas, nebo nejrůznější květiny, a to ať sušené nebo živé, postavené do vázy.

Podzimní barvy jsou hlavně oranžová, hnědá, červená a jejich různé odstíny. Můžete si například naaranžovat do košíčku, pletené ošatky či na podnos různé dekorace z přírodního materiálu. Také budou vypadat pěkně různé umělé květiny řezané, pugéty a kytice do vázy. Ovšem na podzim by neměl v žádné domácnosti chybět dekorační věnec v přírodním stylu. Můžete si vyrobit věnec třeba z pravých šišek, sušených bobulí, který doplníte podzimním listím, dýněmi, bobulkami a dalšími, co venku naleznete.

Pěkný věneček si můžete také udělat zdobený svazečky klacíků, větvičkami, kaštany, pravou voňavou skořicí, bobulemi, růžičkami a doplnit různými stuhami. Na věnec může zkrátka přijít, cokoli vás napadne. Hotový věnec pak lze zavěsit na dveře, na zeď nebo jej jednoduše položit na stůl či do vitrínky. K podzimu také patří dýně a různé sušené květiny. 

Některé dýně jsou i netradičních barev, tvarů a různých velikostí, jsou třeba různě zelené, bílé, žluté či oranžové, flekaté nebo melírované, ale pěkně vypadají i ty klasické oranžové, které si můžete dát jak na zahradu, tak třeba i do bytu. Dýni zkrátka můžete naaranžovat na terasu, na okno, na ošatku, na polici nebo kamkoliv na stůl.

Pro podzimní výzdobu se také hodí různé keramické a dekorační doplňky, figurky do zahrady, houby, čarodějnice, květinové a listnaté popínavé převisy, trsy kapradí, květinové přízdoby, dráčky nebo závěsné girlandy s podzimní tématikou, slunečnice, jablíčka, větvičky, žaludy, plody, vřes, šípky a jiné. K podzimu ale také nepochybně patří výroba draka, která potěší zejména děti, ale hodí se i k výzdobě interiéru. K jeho výrobě budete potřebovat jen dvě dřevěné laťky, arch tenkého bílého papíru, krepový papír, tenký provázek a motouz na pouštění draka. Mimo materiálu potřebujete také nůžky, lepidlo na papír, nůž a barvy, kterými draka buď vy, nebo vaše děti pomalujete.

Na lustr si můžete třeba pověsit korálky z šípků, na jeho výrobu budete potřebovat jen šípky, niť nebo silon na navlékání, jehlu a nůžky. Obyčejnou vycházku do lesa můžete spojit se sběrem listů nebo nějakých přírodních plodin a odpoledne strávit výrobou v podstatě čehokoliv. Vyrábět můžete třeba i různá zvířátka z kaštanů, která můžete kombinovat s dalšími podzimními plody, jako jsou žaludy, bukvice a jeřabiny. Pěknou dekoraci vyrobíte i z obilných klasů nebo z krásy přírody dětem vyrobit ježka. Nádherně vypadají třeba také oranžové lampionky mochny.  Na vycházce do podzimní přírody se jednoduše musíte dívat kolem sebe a materiálu na výrobu máte v okamžiku spoustu.

Markéta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
i já se přikláním k tomu aby pisatelka přiložila alespoň několik fotografií pro inspiraci, pro ty z nás co nemáme tolik fantazie, ale jinak moc zajímavé čteníSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek pěkný, ale škoda, že tam nejsou obrázky pro inspiraci Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek. Podzimní dekorace pěkně oživí interiér. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
škoda,že nejsou fotečky dekorací....SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
bezva nápadySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles