Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama svěží velikonoční dekoraci

4. 03. 2013 | Vyrob si sama
Velikonoce se blíží, a tak už je nejvyšší čas zapřemýšlet, jakou dekoraci letos zvolíme. Nevím jak vy, ale já mám chuť na něco netradičního, minimalistického a přitom nepřehlédnutelného, něco s mladistvým designem, něco, co bude prostě "k sežrání", něco svěže zeleného, něco recyklovaného a biologicky rozložitelného.

Ano, nazrál čas pro vejce s řeřichou! Cože - že to není dekorace, ale jídlo? Tak pardon, chci říci skořápky s řeřichou. Ano, je to tak jednoduché.
Pro tuto dekoraci potřebujeme jenom půlky vaječných skořápek, vatu, semínka řeřichy zahradní (Lepidium sativum), vodu a asi 10 dní času. Krásné je, že o zbytek se postará matka příroda sama. Půlky vaječných skořápek, co vám zbyly od pečení, vymyjte, nechte vyschnout a pak je narovnejte do krabičky od vajíček.

V tomto stojánku nám budou pěkně držet a nerozkutálí se.
Do každé dejte kousek vaty (klidně i větší, ono se to po zalití slehne), nalijte trochu vody (přiměřeně, přiměřeně, ať to neplave, ani nežízní), a nakonec vsypte semínka řeřichy. Teď už stačí jen zazpívat kouzelnou formuli: "Vstávejte semínka, holala, ať to vyroste do jara". A dle potřeby zalévat. Jakmile rostlinky vyrostou, můžete skořápky vyndat ze stojánku a dál už s nimi dle libosti čarovat.

Seskupte je do hnízda, nechte jednotlivě na parapetu, na stole, nebo třeba přidejte do ošatky s obarvenými vejci. Efektně vypadají i ve stojáncích na vejce na měkko. Takovou dekoraci pak využijete i při stolování. U velikonoční večeře či snídaně si každý může jednu skořápku "sklidit" a posypat si řeřichou svůj krajíc chleba či vaječinu. Pokud jednou zapomenete zalít, nic se neděje, řeřicha má celkem výdrž a skoro jistě se po zálivce ještě vzpamatuje. Takže přeji hodně pěstitelských úspěchů a Veselé Velikonoce!

Verča27 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
používám již dlouho a do skořábky dávám ještě malé kuřátkoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já letos zapomnělaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Však ji nemusíš jíst. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkná,ale řeřicha mi nechutná
Obrázek uživatelky
profil
Je to roztomilé, já to vidím poprvé a zdá se mi to nápadité. Zvláštní. Zkusím to, ale chtělo by to asi větší skořápku. Nakonec když odstřihnu 4 "jamky" na vajíčka ze zmiňované krabičky, tak ji mohu nabarvit a mám přímo stojánek, že jo. Taky to není špatný nápad. Ozdobím mašličkou, no bude to paráda. Díky za nápad. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek