Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Podzimní dekorace z chalupy

22. 09. 2015 | Vyrob si sama
Pokud jste strávili letní dny na zahradě, jistě není nutné ji s prvními chladnějšími dny opustit a víkendy trávit jen ve víru městského života. Podzimní dny na chalupě v sobě naopak mají zvláštní kouzlo. Přináší s sebou totiž nejen mnoho práce, abyste zahradu dostatečně zabezpečili na zimu a mohli se z ní radovat opět v příští sezoně, ale zároveň vás potěší úrodou ovoce a nádherným zbarvením většiny svého porostu.

Časté změny počasí a deštivé dny si můžete zpříjemnit vyráběním přírodních podzimních dekorací, kterými si vnesete krásu podzimu do bytu a vždy vám připomenou příjemné dny v přírodě a vaší odkvétající zahradě. Téměř veškerý materiál navíc najdete buď na zahradě nebo na podzimní procházce, takže nemusíte utrácet velké peníze ve specializovaných obchodech.

Girlanda s nádechem podzimu
Vyzkoušet můžete například girlandy, které jsou velice jednoduché a potěší každého milovníka barev. Na jejich výrobu můžete podle vlastního vkusu využít barevné listy stromů, sušené ovoce, kaštany, žaludy, bukvice, šišky, ořechy, šípky a další plody, které naleznete v podzimní přírodě. Pro svázání girlandy dohromady budete potřebovat tenčí drátek a využít můžete také například dřevěné korálky různých velikostí.

podzimní dekoraceNejprve udělejte uprostřed každého materiálu, který chcete na výrobu girlandy použít, tenkou díru, do které se vám vejde drátek. Nejlépe se vám bude pracovat s nebozezem či vrtákem. Ustřihněte drátek na požadovanou délku, navlékněte na něj první věc a na konci drátu ji pevně uvažte, aby se nehýbala. Následně můžete navléknout všechny ostatní věci. Je jen na vás, zda vyrobíte girlandu pouze z přírodních materiálů, nebo využijete i koupené ozdoby, které umístíte mezi přírodní materiály. Jakmile máte všechny ozdoby navléknuté, přivažte na konec drátu smyčku pro zavěšení girlandy nebo k ní přidělejte kroužek na klíče.    

Kaštanová zvířátka potěší děti i dospělé
Kaštanová zvířátka jsou oblíbená u malých i velkých. Jsou jednoduchá a u jejich výroby se skvěle odreagujete a navíc zabavíte děti, které mohou popustit uzdu své fantazii. Na výrobu potřebujete jen kaštany a špejle nebo zápalky. Nebojte se pustit do výroby méně tradičních zvířátek a vyzkoušejte třeba hada. K němu nebudete potřebovat špejle, ale provázek. Jednoduše navlékněte kaštany na nit od největšího k nejmenšímu a na závěr můžete na první kaštan nalepit červený papírový nebo filcový jazyk a had je hotový.

Věnec na dveře, který bude obdivovat každá návštěvapodzimní dekorace

Na věnec budete potřebovat základ, který bývá vyroben většinou z polystyrenu nebo slámy. Můžete si jej však s trochou zručnosti vyrobit i sami například z vrbových větví nebo popínavých rostlin, které obmotáte drátkem, aby se vám věnec nerozpadl a držel požadovaný tvar.

Jakmile máte hotový základ, můžete začít s jeho výzdobou. Vyzkoušejte například ozdoby ze sušeného ovoce, které si díky usušení udrží stále stejný vzhled. Z jablek jsou nejvhodnější ta, která mají krásně červenou slupku. Kromě toho budete potřebovat buxus a do barvy několik plodů šípku. Jablka pokrájejte na tenké plátky a vložte je do sušičky. Vázacím drátkem umístěte na základ buxus a šípky a sušené plátky jablek následně přilepte lepicí pistolí. Tento věnec bude skvělou dekorací vašich vstupních dveří a navíc je jeho výroba tak snadná, že jej můžete vyrobit jako pěkný dárek i pro své přátele.   

Zdroj: Catler


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
až bude trošku času,tak něco vyzkouším udělatSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkné , i já vyrábím......Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles