Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pokémoni

23. 06. 2012 | Vaše příběhy

Láska má různé podoby a také kvete v každém věku. Moje dcera je toho důkazem. Bylo jí asi pět a zrovna se vrátila s babičkou a dědečkem z Itálie. K hrudi tiskla podivnou,  zářivě žlutou plyšovou hroudu s červenýma tvářičkama a anténkama místo oušek. "To je můj Pikachu," líbala to strašidlo a vypadala velmi šťastně. "Kdo že?" ptala jsem se. "No, jo, je toho plná Itálie, říkají tomu Pokémoni, ale neboj, k nám to hned tak nepřijde," chlácholila mě babička.

Bohužel se mýlila. Pravda, Pokémoni nepřišli, vtrhli k nám s razancí tornáda a smetli vše, co jim stálo v cestě. Marně jsem dcerce domlouvala, že Krteček, víla Amálka, Křemílek a Vochomůrka nebo Rákosníček jsou lepší, neviděla, neslyšela. Seriál, film, plyšáci, kartičky, plakáty, sběratelská alba a oblečení všeho druhu, na všem byly ty japonské zrůdky. A děti je chtěly, děti po nich toužily, děti je milovaly, my rodiče jsme šíleli, ale nakonec jsme také podlehli. PokémoniDo naší rodiny přibyly ještě nějaké umělohmotné exempláře těch nádher, album s kartičkama a roztomilé pyžamko s obrázkem - jak jinak než žluťáka Pikachu.

Ten se ostatně stal novým členem rodiny. Pikoušek, jak mu dcerka láskyplně říkala, s námi jedl, spal, byl brán do školky a dokonce jsem mu k Vánocům musela uplést teplý svetříček a čepičku, aby proboha nenastydnul. Už jste někdy oplétali antény? Je to peklo. Na návštěvu k nám chodily děti, s sebou si nosily své Pokémony, kartičky a alba. Poučily mě, že těch příšerek je 200, a zatímco děti je nejen znaly všechny zpaměti, věděly i jaký kdo má útok a stádium.  Pro mě to byla španělská vesnice.

Dětičky se soucitně dívaly na dcerku, že má matku ignoranta, a vzaly mě na milost, jen když jsem jim přinesla svačinu. Když chtěly do kina na celovečerní film, hlasovali jsme my, rodiče, kdo s nimi půjde a přetrpí dvouhodinový pokémonský teror.  Vyhrála (pardón, odnesla to) Helena. Hodila do sebe dva Ibalginy, popadla děti a zmizely v kině. Po návratu dětičky jen zářily a donekonečna probíraly hrdinské činy svých pokémonských potvor. Helča asi hodinu nemluvila, jen tupě zírala skrz nás a my se vážně obávali o její duševní zdraví.

Pak do sebe kopla panáka a přiznala se, že vydržela s dětmi v kině jenom půl hodiny. Poté, co po čtyřistatřicáté uslyšela pokřik - Pika, pika Pikachu, pohrozila dětem, že jestli budou dělat binec, na místě je seřeže, ačkoliv nenávidí tělesné tresty, a poté zbaběle prchla do foyer, kde jí uvaděčky poskytly první pomoc. Dlužno dodat, že tam nebyla sama, rodičů na pokraji zhroucení tam bylo už několik. V družném rozhovoru tam strávili zbytek filmu a pak si rozebrali šťastné děti.

"Jednou to přece musí skončit, jednou je to přestane bavit," utěšoval mě manžel poté, co jsme koupili další várku kartiček do alba. A měl pravdu, trvalo to sice ještě docela dlouho, ale děti povyrostly, seriál skončil a pokémonské šílenství se začalo vytrácet, ovšem v naději, že jen na chvilku usne a poté se vrátí a bude ničit další dětskou generaci.

Dcerka si už na ně ani nevzpomněla, Pikachu sice dál sedí na poličce, ale už je z něho jenom obyčejný plyšák.

Jednoho dne se však vrátila domů ze školy, držela v ruce obrázek nějakého kluka s brýlemi a s nadšením volala: "Maminko, to je Harry Potter a je to čaroděj..."


Autor:martinnatr

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok, každá matka to pozná.


Natural - mňa privítal syr.

SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Výborně napsané. Mě nějak pokemoni minuli. Už jsem byla starší když to začalo a upřímně jsem je nenáviděla. Člověk zapl televize a místo krásné pohádky tam byli tyhle obludy
Obrázek uživatelky
profil
Taky máme pokémony,transformers ale naštěstí u nás vede Blesk mc Qveen
Obrázek uživatelky
profil
jsem se upřímně zasmála. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles