Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pole plné hrachu

2. 10. 2021 | Vaše příběhy

Kdo by neměl rád sladký, šťavnatý a chutný cukrový hrášek? Nejlepší je přímo ze záhonu nebo pole, rovnou do pusy. Za mého dětství bylo hrachu všude dost. Na poli za naším městem rostl poměrně pravidelně. Jako děti jsme se nemohli dočkat, až se na stoncích objeví první lusky s lákavou lahůdkou, a chodili jsme je loupit. Bylo to velké dobrodružství a často jsme si tuto lahůdku přinesli i domů pod tričkem. Maminky sice nadávaly, že se krást nemá, i je ale zlákala jejich sladká chuť. A tak hráškové hody patřily rok co rok k našim dětským kratochvílím.

 

Jednou šla na pole za město má sestra s ostatními kamarády beze mne. Já měla něco doma na práci, a tak mi slíbila, že mi lusky nasbírá. Jaké bylo ale naše překvapení, když za necelou hodinku přiběhla mladší sestra bledá a vyděšená bez hrášku. Nemohla popadnout dech, nemohla promluvit. Maminka ji trochu uklidnila, aby z ní vytáhla, co se vlastně stalo. Vypadalo to minimálně na to, že sestra byla svědkem vraždy. A nebyli jsme daleko od pravdy.

„Tomášek je mrtvý,“ vykoktala sestra ze sebe po pár minutách.

„Tomášek? Jaký Tomášek?“ ptala se maminka.

Tomášek byl sousedovic syn. Byl o rok mladší než já, a chodíval na pole také s námi.

Ten den, kdy děti v poli objevily údajně mrtvého Tomáška, se seběhlo mezi hrách celé sídliště. Tomášek ležel mezi hrachem a vážně vypadal jako bez života. Později se ukázalo, že Tomášek se jen přejedl hrachem a v poli usnul.

Občas na pole za město vyseli i kukuřici. Ani ta nezůstala bez povšimnutí a my děti jsme vyrážely na zlodějnu. Zkoušeli to také se slunečnicí. Vyloupávat semínka z krásných žlutých květů nás ale také bavilo.

A to vše trvalo až do chvíle, kdy na pole zavítala rozmazlená Leona. Leonka byla jedináček a nikdo ji moc neměl rád. Proto jsme ji nikdy ani na náš lup nebrali. Přesto se o našich výletech dozvěděla a na pole začala chodit taky. Jednou si ale strčila z nějakého důvodu, nikdo neví proč, jednu kuličku hrášku do nosu. Nemohla ji vytáhnout, a tak ji tam nechala. Nikomu o tom ale neřekla. Po pár dnech začala mít velké problémy. Hrášek jí v nose začal klíčit a Leona musela k odborníkovi. Na ORL jí sice od počínající rostlinky pomohli, její maminka to ale nechtěla jen tak nechat. Stěžovala si tak dlouho, že pole za městem je pro děti nebezpečné, až místo hrachu, kukuřice a slunečnic vysadili na pole řepku. Tu si snad rozmazlený jedináček do nosu ani jiných tělesných otvorů nestrčí. A nám dětem ubyl jeden koníček.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pole plné hrachu:

Pole plné hrachu
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezká vzpomínka
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles