Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Poprvé v letadle

4. 07. 2013 | Vaše příběhy
Manžel se s dcerou chystali na cestu do Barcelony. Dcera létá poměrně často, ale pro manžela to bylo letadlem jeho poprvé. A ne, že by se nebál. Lezení po horách ve velkých výškách mu nevadí, ale v letadle nebude mít kontrolu nad svým životem on, ale úplně cizí pilot. A navíc viděl zrovna v televizi katastrofický film, kde se zřítilo letadlo mířící právě do Barcelony.

Večer před odletem oba balili a dcera mu cenzurovala jeho zavazadlo. Nejdřív mu zabavila velký lovecký nůž, posléze ještě kapesní nožík, vše si chtěl vzít do letadla s tím, že kdyby je napadli teroristi, měl by se čím bránit. Nože jsme mu vymluvili, pravděpodobně by za teroristu považovali na letišti jeho a nepustili by ho ani k odbavení. 
Pak prohlásil, že v letadle rozhodně nebude nic jíst ani pít, kdyby někdo potraviny otrávil. Dcera ho uklidnila, že to mu nehrozí, v letadle mu stejně nic nedají, protože letí nízkorozpočtovým letem.

Pak přišel s tím, že se už těší, až se podívá do pilotní kabiny, aby mu ukázali, jak se ten vehikl vlastně řídí. Viděl totiž několikrát v televizi, opět samozřejmě v katastrofickém filmu, jak piloti zkolabovali a s letadlem musel přistát hrdinný cestující. Tu roli případného zachránce vezme na sebe. Dcera jen konstatovala, že na něho už všichni na letišti s nadějí čekají, pak si jen povzdechla, že tento let nebude snadný a odjeli.

poprvé v letadleOstatní už znám jenom z jejího vyprávění.
Na letišti měl manžel dětinskou radost, protože při procházení rámem pěkně pískal. Našli mu v kapse jakýsi šroub, který propašoval z domova, aby vyzkoušel ostražitost letištní ochrany. Našli a zabavili, takže byl spokojen, bezpečnost na letišti je zaručena.
Pak už se dostali do letadla. Dcera ho chtěla velkoryse pustit k okénku, když letí poprvé,  ale  nechtěl. Brzy zjistila proč.

Potřeboval mít přehled o cestujících. Každého zrentgenoval pohledem a pak očima zaparkoval na černovlasém mladíkovi, který seděl asi dvě řady před nimi. "Tak tohle je únosce," nahlásil dceři svoje podezření. "Toho si pěkně ohlídám." 
Konečně vzlétli. Nic moc se nedělo, manžel klimbal a dcera si četla. Pak si všimla, že se venku blýská, asi letí do bouřky, snad si toho táta nevšimne. Ale bohužel, to už letuška hlásila, že budou turbulence, aby se cestující připoutali. 
"Je zle!" prohlásil manžel. "I letuška je chudinka tak vyděšená, že zapomněla říct, abysme přestali kouřit." Dcera obrátila oči v sloup. "Zapomněl jsi, že kouřit se nesmí nikde, ani na letišti, tak proč by to hlásila." Pak se ozval nějaký šramot a manžel s jistotou odborníka všechny okolo informoval, že zřejmě právě vypověděl motor. Šramot se ozval ještě několikrát, a tak manžel zjistil, že už vypověděly motory tři a letadlo letí na jeden. Asi budou do Barcelony muset doplachtit, jestli selže i ten poslední.

Ale to už turbulence přestaly a za pár chvil letadlo kupodivu bez manželovy pomoci přistálo v Barceloně. Dcera poděkovala otci, že díky jeho komentářům se nudný let proměnil v nevšední zážitek a už se moc těší, že se touto cestou budou vracet za týden zpět domů.
A manžel ji ujistil, že se nemusí bát, on bude opět ve střehu.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Poprvé v letadle:

Poprvé v letadle
Poprvé v letadle
Poprvé v letadle
Poprvé v letadle
Poprvé v letadle
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ty teda máš doma vtipálka. Zrejme na nudu sa u vás nikto sťažovať nemôže.

Super článok.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky všem za milé komentáře, jen tak mezi námi, snad si nemyslíte, že jim říkám, co o nich píšu, to by mě asi bacali.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jojoSmajlík..Martinko, máš skvělé články a úžasnou rodinuSmajlíkSmajlíkSmajlíkmně by ti moji blízcí sežrali,kdybych o nich psalaSmajlíka taky máme občas veseloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Suprový článoček, ako vždy a ešte suprovejšia rodinka, plná humoruSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Marti,jako vždy moc pěkně napsanéSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles