Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Postav si sen! – 22. 2. 2021

22. 02. 2021 | Televizní tipy
Paní Ivana má za sebou nepříliš šťastnou etapu svého života. Po letech se jí rozpadlo manželství a přišla o domov. Útočiště našla u svých rodičů. Její blízcí by si přáli, aby se tam po letech navzdory nelehké životní situaci cítila dobře. A proto jsme tady my s naším pořadem, kde jsou vaše přání naším rozkazem – nebo přinejmenším velkou výzvou. Ivana by se sama nikdy nepřihlásila, a tak to za ni udělali její otec a dcera. Jak si s touto výzvou poradí nová dvojice designérů?

Ivana má za sebou dvě manželství. Ani jedno jí nevyšlo. Nikdy nenašla partnera, který by si jí vážil a byl jí oporou. Má tři dcery. Nejstarší z nich ji přihlásila, mladší dvě jsou častěji s otcem, a maminku tolik nenavštěvují. Podle nejstarší dcery si je otec trochu „kupuje“. Maminku to moc mrzí a ráda by měla dcery u sebe. Iva je sportovkyně, ale v poslední době ji trápí šlachy na rukou. Chodí si občas zaběhat, hraje volejbal, jezdí na kole nebo na bruslích. Ráda šila, sází a aranžuje květiny a dcera o ní říká, že je takový domácí kutil. Co dceru trápí, je, že maminka na sebe po rozchodu zapomíná. Přála by si, aby pro ni proměna znamenala nový začátek, novou epizodu a aby neztrácela naději. Bude jí 50, a to život přece ještě zdaleka nekončí.

Postav si sen! – 22. 2. 2021Po odchodu od manžela bydlela Ivana nějakou chvíli na chatě, ale nakonec našla útočiště v domě svých rodičů. Je to starý dům, ale s láskou opečovávaný. Bydlí zde otec s matkou a bydlela zde ještě její babička. A právě v místnostech po babičce Ivana přežívá. Pro ni je interiér stylově nevyhovující, na zařízení místností je poznat, že tam bydlel starý člověk. Ivana má ráda nábytek v bílé barvě a styl Provence.

Designérský koncept však není jen zařizování nábytkem ve stylu Provence, ale pořádná proměna s bouráním, které vyžaduje velkou spolupráci ze strany rodiny. Designéři dodají nápady, od pořadu dostane rodina veškerý materiál, ale práce bude na nich samotných. Podaří se jim sehnat pořádné pomocníky? Aby měla Ivana plnohodnotnou kuchyň, je třeba udělat nové stavební otvory pro dveře. Dvě místnosti, které jsou separované a vchází se do nich chodbou, se musí spojit, a vytvořit tak funkční samostatnou jednotku. Kuchyň je v plánu bílá, v kombinaci se světlým dřevem, s profilovanými dvířky a moderními spotřebiči.

Do interiéru chtějí dát designéři hodně měkkých materiálů – polštářky, deky atd. V interiéru bude světlá podlaha, která je vhodná do namáhaných či vlhkých prostor. Dveře v interiéru budou bílé. Pro vnučku a babičku mají designéři úkol. Shromáždit různé květiny, které se přesadí a půjdou do nových květináčů nebo košů. Jak to všechno dopadne a bude se Ivaně interiér líbit?

A jak se na proměnu dívají designéři
Zuzana Schubertová a Viktor Čikoš?


Hodnocení designérů: „Když jsme rodinu poznali měli jsme hned nápad, co Ivanka potřebuje ,a také co potřebuje daný prostor. Místnosti byly velmi malé, bylo znát, že vybavení je už staré a dlouho nikdo v místnostech nic neopravil. Křivé zdi, dispozice místností nevyhovující. O kuchyni se nedalo ani hovořit. Pouze dvě rohové skříňky, bez vaření, žádný úložný prostor. Ihned nás napadlo obě malé místnosti spojit a vytvořit Ivance takový malý byt v rodinném domě jejích rodičů. Aby zde měla plnohodnotnou kuchyň, jídelnu, obývací prostor i místo na přespání svých dcer a vnuček. A to vše útulné s krásnou domácí atmosférou. Místo pro novou životní etapu. Byli jsme rozhodnutí od začátku, že budeme chtít použít některé stávající věci a vdechnout jim nový život. Dalším nápadem za pár korun, který jsme od začátku chtěli zrealizovat byly staré trámky na stěně, které by ještě více umocňovaly venkovský styl, který má Ivanka tak ráda.

Jak se ukázalo, tak zásadním problémem, o kterém jsme samozřejmě dopředu nevěděli, byl komín v havarijním stavu, což se projevilo hned, jak jsme příčku mezi místnostmi otevřeli a chtěli posunout stávající kamna. Celý komín se místy sypal a do komínové vložky se dala strčit skrz zdivo ruka! Stav, ve kterém by mohlo dojít k požáru, pokud by tam Ivanka bez naší proměny začala žít a v kamnech pravidelně topit! Zkrátka, mělo to tak asi být, že pořad Postav si sen měl splnit přání zrovna paní Ivance. Jen díky této rozsáhlé rekonstrukci se na problém přišlo mohli jsme zabránit možné budoucí katastrofě. Dalším velkým úskalím, které jsme řešili ve velkém, byly velmi nerovné stěny starého domu, které jsme se rozhodli vyrovnat pomocí sádrokartonů. V tomto nám opět velkou oporou byl další z partnerů, který dodal nejen sádrokartony do obou místností, i na stropy, ale navíc poskytl rodině instruktora, který je na místě 2 dny školil, jak mají s materiály pracovat, a co víc – další čas pak s nimi strávil a pomáhal ze své vůle. Což bylo k nezaplacení.

Hodně jsme se snažili naslouchat Ivance, hlavní aktérce proměny. A ta projevila přání celý prostor udělat ve stylu starého venkova, v bílé barvě a pokud možno zanechat věci, ke kterým má vztah. Hlavně výrobky od dcer vnuček. To nás samozřejmě inspirovalo a když jsme se po místnosti rozhlédli, našli jsme s Viktorem spoustu věcí, které by bylo škoda vyhodit. Vzali jsme si je domů a v garáži jim dali nový život. Abychom podpořili ještě více venkovský styl, sehnali jsme doslova „za hubičku“ staré trámy, které Viktor zbrousil, natřeli jsme je na bílo, vsadili LED pásek a vytvořili jsme z nich zajímavou dekoraci na stěně. Ta, spolu s tapetou, vytvořila zajímavý koutek. Na trámky jsme pak zavěsili andílky, které má Ivanka od svých dcer. V jídelně jsme Ivance vytvořili koláž z ČB fotografií rodiny, přátel, dcer a vnuček, aby je měla stále na očích.“

Premiéru prvního dílu novinkové série „Postav si sen!“ uvidíte v pondělí 22. 2. 2021 ve 21.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Postav si sen! – 22. 2. 2021:

Postav si sen! – 22. 2. 2021
Postav si sen! – 22. 2. 2021
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !