Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 16. 3. 2020

16. 03. 2020 | Televizní tipy
Václav žije v pronajatém panelákovém bytě spolu se svým sedmiletým synem Vašíkem. Maminka od nich odešla před čtyřmi lety a od té doby je na Vašíka táta sám. To ještě ale není to nejhorší, co je potkalo. Před několika lety, při běžné lékařské prohlídce v pěti letech, zjistili Vašíkovi nevyléčitelnou genetickou vadu, svalovou dystrofii. Zatím je Vašík v pořádku, nemoc však může náhle nastoupit v celé své síle a Václav by byl rád, kdyby mohl Vašíkovi v bytě zajistit komfort, pohodlí a hlavně i možnost pohybu na vozíčku. Sám však na to nemá finance. Jak se staví sen opět pomáhá!

Jak se staví sen – 16. 3. 2020:


Táta Václav se narodil předčasně. Navíc mu ve 13 letech zemřela maminka. Vyučil se automechanikem a naposledy pracoval jako skladník. Teď je bohužel bez práce a stará se o syna. Jezdí na pravidelné prohlídky do nemocnice, na rehabilitace a cvičí se synem. Prognóza Vašíkovy nemoci však není dobrá. Výhledově prý zřejmě bude na invalidním vozíku. A byt, ve kterém nyní bydlí, tak bude pro ně absolutně nevhodný. Mají ho sice pronajatý, ale majitel bytu s úpravami souhlasí. Je to 2+kk. V bytě je staré umakartové jádro a všechna futra jsou úzká a koupelna nevyhovující. Václav je hodný a citlivý člověk a moc dobře se o syna stará. Vašík působí jako docela běžný veselý chlapeček. Jenže bez pomoci pořadu Jak se staví sen a obětavých designérů není v jejich silách ani finančních možnostech byt předělat.

Jak se staví sen - 16. 3. 2020Václav si hlavně přeje mít byt bezbariérový. A to v tomto stávajícím bytě asi nepůjde ani po rekonstrukci. A proč se nezkusil přestěhovat do lepšího bytu? Nemá na to. Každý chce kauci a nájmy dopředu a on na to prostě nemá. Jak to udělat? Designéři budou muset nejprve najít náhradní byt. Podaří se jim sice najít lepší byt, ale také je v původním stavu a není bezbariérový. Iva se domluví s majitelkou, že když byt dáme do pořádku a uděláme ho bezbariérový, nechá tam naše dva nájemníky bydlet za běžné nájemné klidně 20–30 let a nebude chtít žádnou kauci ani nájmy dopředu. Byt sice není extrémně velký, ale klukům bude stačit. Vašík má rád Spidermana a Batmana, rád se dívá na pohádky na tabletu. Má radost z každé hračky. Chce být policajtem nebo kuchařem. Václav hrál fotbal – ligový dorost, ale zranil si kotník a pak už to nešlo. Rád se ale na fotbal kouká a fandí Chelsea.

A jak se na proměnu dívají designéři Martina Pištěláková a Jan Bek?


Hodnocení designérů: „U této proměny jsme od začátku věděli, že budeme chtít pracovat se stylem interiéru vhodným pro panelákové byty. Věděli jsme také, že nebude lehké vymyslet dispozici kuchyně tak, abychom ji co nejvíce rozšířili a do bytu dostali, mimo jiné, také jídelní stůl, u kterého by se oba Vaškové pohodlně najedli. Nakonec jsme vymysleli trošku atypické řešení kuchyňské linky, do které se nám podařilo dostat dokonce i pračku a sušičku, myčku, troubu a zmíněný jídelní stůl. Díky pračce a sušičce v kuchyni jsme nemuseli až tak bojovat s místem v koupelně. Zásadním problémem však byl stavební plán, jak vymyslet celou rekonstrukci v tak krátkém čase. Rozhodovali jsme se, jestli budeme původní jádro demontovat jen částečně, nebo to vezmeme tzv. ‚z grunt‘. Vyhrála druhá varianta ;-) . Výzvou této proměny tak byl rozhodně čas v kontextu s rozsahem celého projektu, návaznost všech profesí a dokončení interiéru tak, jak jsme ho navrhli.

Styl nového interiéru je moderní, vhodný do bytu v panelovém domě, s použitím kontrastních barev černé a bílé, doplněné šedou a přírodními prvky dubového dřeva. Návrh kuchyňské linky ve dvou barvách vznikl z důvodů částečného umístění linky ‚v nice‘ a následného pokračování skříněk do prostoru obývacího pokoje. Zvolenými barvami jsme tak jasně vymezili, kde je prostor niky a kde začíná už obývací pokoj. Jelikož byl původní byt plný fotografií malého syna, chtěli jsme fotky trošku originálnějším způsobem přenést do bytu nového. Z toho vznikl nápad lanové stěny za sedací soupravou. Pokojíček pro malého Vašíka jsme chtěli vytvořit tak, aby byl pro něj určitým způsobem co nejvíce nadčasový.

Zároveň jsme mu chtěli dát ‚rozhled na svět okolo‘. S vlastnoručně malovanou kresbou od malířky se nám to snad povedlo. Koupelnu jsme se snažili řešit co nejvíce prostorně, jak to jen šlo s ohledem na budoucí předpokládané obtíže malého Vašíka. Z důvodů malé velikosti koupelny jsme použili na podlahu i stěny jednotný obklad, abychom stěny nijak nevymezovali, ale naopak celou místnost pohledově uklidnili.“

Těšte se na závěrečnou proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických rad.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 16.3. 2020 ve 21.35 na Primě a Jak se staví sen – tipy a triky ve 22.50 na Primě.



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 16. 3. 2020:

Jak se staví sen - 16. 3. 2020
Jak se staví sen - 16. 3. 2020
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice