Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Posviťte si na své výdaje za elektřinu

3. 11. 2022 | Finance
-Komerční sdělení-

Žít potmě a nepoužívat žádné elektrospotřebiče jen kvůli tomu, abyste ušetřili za elektřinu, je holý nesmysl. Mnohem více se vám vyplatí, když nad svým chováním budete přemýšlet a nevyhazovat peníze oknem kvůli zbytečným činnostem. Jaké úkony spojené s elektřinou byste si měli více hlídat?

Znalost vaší spotřeby je základním stavebním prvkem


Jak vysoká je vaše měsíční spotřeba elektřiny a jaký přístroj žere nejvíce? Odpovědi na tyto dvě otázky byste měli znát. Pokud nemáte ponětí, začněte si pravidelně svou spotřebu elektřiny hlídat a pečlivě si nastudujte veškeré přístroje ve vaší domácnosti. Zjistěte nejenom to, který z nich používáte nejčastěji, ale také zvažte, který má největší spotřebu. Znalost vaší měsíční spotřeby elektřiny je totiž prvním krokem na cestě k jejímu snížení. Ať už se musíte vydat ven a zkoumat váš elektroměrový sloupek, nebo máte elektroměr umístěný na chodbě, cesta k němu se pro vás stane velmi pravidelnou.

Posviťte si na své výdaje za elektřinuKdy a proč svítíte?


Jak často používáte lustry, malá svítidla a další typy osvětlení? I to, jak, čím a jak často svítíte totiž ovlivňuje vaši spotřebu. Jestliže jste tak ještě neučinili, začněte používat úsporné žárovky a vždy sviťte pouze tak, jak je nezbytně nutné.

Na počítači chytře a bez plýtvání elektřinou


Pracujete často z domova nebo máte děti, které na svém počítači tráví hodiny denně? Pokud pobyt na počítači nelze z nějakého důvodu omezit, dohlédněte alespoň na to, že kdykoli je počítač nevyužívaný, je přepnut do úsporného režimu, případně je zcela vypnutý.

Začlenit do své každodenní rutiny kroky, které povedou ke snížení spotřeby elektřiny, není nikterak složité. Pokud budete přesně vědět, kde jsou vaše největší mezery, dá se s tím snadno pracovat. Zanalyzujte své chování v domácnosti a udělejte vše pro to, abyste snížili zbytečné výdaje za elektřinu.


Zdroj obrázku:
Di Studio / Shutterstock.com



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice