Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozor finančák útočí

21. 12. 2012 | Finance

Chtěla bych se s vámi, věrnými čtenářkami Chytré Ženy, podělit o krátký, leč pro mnohé z nás poučný příběh, jenž se mi odehrál, a zatím nevím přesné škody této příhody.

Tak abych začala pěkně od začátku. Byla jsem nezaměstnaná a hledala práci kde to šlo, protože nejsem typ, který se doma rád povaluje, navíc mezi lidmi je mi nejlépe. Práci se mi podařilo najít až na druhé straně Prahy a tak jsme s přítelem urychlili naše vzájemné stěhování k němu, abych to do práce neměla přes dvě hodiny. Ale co s bytem??? V tu samou chvíli hledala mladá rodina nutně podnájem a tak jsem jim nabídla svou pomoc. I finančně jsem jim vyšla co nejvíce vstříc, a vlastně na svůj byt jsem ještě doplácela, o tom, že ne marně se říká pro dobrotu na žebrotu, vám asi nemusím povídat. Jo, jo, dopadlo to tak, jak si myslíte, nájem neplatili a byly s nimi jen problémy. Časem jsem se naštvala a domluvila si s paní schůzku a že ukončíme naši spolupráci.

finančák útočíKdyž jsme s přítelem přijížděli k domu, paní napsala : ,, Musela jsem odjet, klíč je pod rohožkou ''. Ano, klíč tam byl, ale v bytě byla spoušť. Kuchyňská linka zdevastovaná, kuchyňský stůl a židle nikde, to stejné i lustry a část obývací stěny také nikde. Současný dluh se pohybuje v desítkách tisíc, ale celá rodina jako by se do země propadla. Byt jsme dali dohromady a nyní v něm bydlí kamarádka s malou holčičkou. Jezdím si tam jen pro poštu, která se týká bytu.

Ahoj Peťko, už jsem tu zas, stavím  se na kafe. Jdu do domu a ve schránce je dopis a dokonce s modrým pruhem. Co se děje, ptám se sama sebe. Finanční úřad !!!!!! Mé zděšení se potvrdilo. V co nejkratší době tam volám. Ozve se ostrým tónem: finanční úřad u telefonu ...

Jméno už ani neslyším, jdou na mě mdloby. Paní na druhé straně mi řekne, že na mě přišlo udání a já už asi i vím, kdo v tom má prsty.            

Stydím se a hlavně mám strach. Všude na internetu hledám informace, co je daň z pronájmu a jak ji vypočítám. Mám v tom zmatek a navíc i problémy v práci a s přítelem mě zaměstnaly natolik, že jsem na to zapomněla. Ale finančák nezapomněl!!!!!!!!  Další dopis, tentokrát už ale předvolání a když se nedostavím, šílená pokuta mě nemine.  Mám  ještě větší strach, průjem, zvracení a moje psychika to už nezvládá. Z posledních sil se přivleču na finančák. Přivítá mě velice milá a sympatická žena a vede mě do své kanceláře, kde již na nás čeká další paní, jenž je vedoucí a bude dohlížet na správný průběh výslechu. Výslech je za námi a já zůstávám jen s tou milou paní o samotě. Nabídla mi pomoc a hlavně mi vyčinila, že jsem si tento problém zavinila sama, protože jsem nezareagovala na první výzvu. Stačilo prý jen zavolat a domluvit si schůzku, hlavně dát o sobě vědět a nedělat mrtvýho brouka. Přislíbila mi svou veškerou pomoc a já odcházela s klidnějším srdcem. Nevím, jak to všechno dopadne a kolik mě to bude stát, ale určitě vím jedno, a to Vám kladu na srdce: nedělejte mrtvého brouka a dejte o sobě vědět aspoň telefonicky a domluvením schůzky, však dámy sedící na finančním úřadě jsou také jen lidi, kteří z vás nechtějí jen strhnout kůži.

Ještě jsem Vám chtěla poradit, kde hledat případné informace, jenž se týkají tohoto problému. Portál IDNES a stránky finančního úřadu, kde jde i formuláře posílat on-line. Jo a ještě když máte úroky z koupeného bytu a tento byt pronajmete, ať už komukoliv, nesmíte tyto úroky odečítat ze svých daní v každoročním daňovém přiznání. Finanční úřad nezapomíná na lidi, do kterých již zatne své drápky a nepustí je, i když jsem si to i já myslela. NENÍ TOMU TAK A HLAVNĚ SE OZVĚTE. TELEFONY EXISTUJÍ !!!!!!!!!!         

Přeji hodně štěstí a to stejné prosím dopřejte i mně.

Dodik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
také si dávat pozor na nájemníkaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Stále není žádný i když mi poslali z FU částku přes 4000 jenž mám zaplatit.Držte mi prosím palečky
Obrázek uživatelky
profil
Často sme presvedční, ža MY by sme určite nenaleteli žiadnemu podvodníku, ale opak býva pravdou. Takže nikdy nehovor nikdy.
Dúfam, že v tvojom prípade všetko dobre dopadne.
Obrázek uživatelky
profil
drzim pesti, at to dopadne co nejlepe!
Obrázek uživatelky
profil
drzim pesti, at to dopadne co nejlepe!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles