Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pozor - varování

28. 09. 2013 | Vaše příběhy
Tento článek není ani tak příběh, jako varování pro všechny, kteří jezdí městskou hromadnou dopravou.
Moje neteř a její kamarádka Tereza se vracely večer z kina. Nebylo ani moc pozdě, něco po deváté. Naskočily do poloprázdného autobusu a pohodlně se usadily na sedačkách. Terka ale zase hned vyskočila. Něco ji píchlo na levé straně zespodu do stehna. Dívky prohledaly sedadlo a oněměly hrůzou. Ve spoji mezi sedadly našly schovanou injekční stříkačku s jehlou. Obě polilo horko, Terezka se sice nepíchla moc hluboko, ale vpich tam byl. Nález injekční stříkačky nahlásily řidiči autobusu, ale ten jen krčil rameny, a tak obě dívky zašly na oddělení Policie a tam podaly trestní oznámení na neznámého pachatele a zároveň odevzdaly stříkačku s jehlou. Policista si do protokolu zapsal jejich iniciály a také místo a čas nálezu, ale víc zatím dělat nemohl. Jen doporučil Terezce, aby co nejrychleji vyhledala lékaře. 
VarováníHned druhý den ráno šla Terka na krevní testy, ale výsledky byly známy až za několik týdnů. Bylo to zatím asi nejhorší období jejího života. A nejen jejího, ale i celé její rodiny a přátel. Všichni napjatě čekali na výsledky krevních testů. Je strašné, jak se může změnit během jedné vteřiny život. 
Terezka prožívala čekání na výsledky velmi špatně, psychicky na tom byla velmi zle, už tak hodně štíhlá dívka zhubla víc jak pět kilo, nemohla se na nic soustředit, v noci ji budily zlé sny. 
Konečně byly výsledky hotové. Terezka měla štěstí. Testy prokázaly, že je HIV negativní a i zkoušky na další onemocnění byly v pořádku. Všem se moc ulevilo a samozřejmě hlavně Terce, ale ještě dlouho se z této situace nemohla vzpamatovat.
Chci apelovat na vás všechny, kdo jezdíte městskou hromadnou dopravou, dávejte pozor, kam si sedáte a kam také posazujete své děti. Jsou to nejen autobusy, ale také tramvaje, někde trolejbusy a v Praze i metro, co může ohrozit život nás všech. Ale jsou to hlavně nezodpovědní lidé, kteří si neváží vlastního života, natož aby jim záleželo na životech ostatních lidí.
Jedna vteřina může změnit váš život.

martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pozor - varování:

Pozor - varování
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dobře napsáno! JE to dobře, že jsi to sem napsala. Člověk si musí takové věci pořád připomínat, i když jsou hnusné. Ale musíme být všude ostražití. Je pravda, že vždycky usedám do autobusu či do vlaku bezmyšlenkovitě. Teď si dám pozor.
Obrázek uživatelky
profil
Jsem z doby, kdy toto patřilo jen do ,,kapitalismu,, jako špatný příklad. Každý si myslel své. Jenže dokud to neprožije, nebo nškdo blízký, myslí si, že se ho to netýká. Tak to vidím za sebe. Jsem z menšího města a kdybych se zajímala, hodně bych se divila. Z jedné moc hezké restaurace s tanečním sálem ( Bývaly tam taneční) udělali ,,zábavu,, s hudbou, která nemá v sobě kousek rytmu. Často se tam stávalo, nebo stává, že vám nenápadně dají drogu do pití. K sehnání je prý cokoli. Raději na to nemyslet a o kluky se v tomto smyslu bát nemusím, už jsou dost přes 20 a mají své hodnoty. Jenže to nečekané nebezpečí....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
díky za info....
Obrázek uživatelky
profil
užitečný článek..je to o život a nevíš,kde na nákazu narazíš..
Obrázek uživatelky
profil
Nejhorší je, že to může být doslova kdekoli...Smajlík
Jsou to prasata, kdo to dělá!Smajlík, že si neváží sebe je nezodpovědné, ale že ze srandy ohrožují ostatní..., co dodat!SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles