Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pravnouček

23. 01. 2021 | Vaše příběhy

Sláva! Jsem praděda! To jsem mohl zvolat před pár týdny, kdy se mému vnukovi a jeho přítelkyni narodil krásný zdravý kluk, můj první pravnouček.

Když malého Honzíka s jeho maminkou Janou pustili z porodnice domů, všichni jsme byli z miminka nadšení. Byl to krásný pocit až do chvíle, kdy Jana ztratila mléko a nemohla svého chlapečka kojit. Měla sice v již připravené výbavičce pro miminko i kojeneckou lahvičku, ta ale malému neseděla. Nedokázal z ní pít a později se přišlo na to, že má alergii na dudlík na lahvi. Potřeboval jinou lahev s jiným dudlíkem. A tak se Jana vypravila do obchodu. Bohužel, v supermarketu nepochodila. I savička byla mezi zakázaným zbožím. Jiná maminka se marně snažila koupit chrastítko pro malou holčičku.

 „Tak si pomůžu lahvičkou s rýží, ta taky chřestí,“ rezignovala nakonec cizí maminka. Jana chvilku uvažovala, čím ona nahradí krmicí lahvičku s dudlíkem. Přece nebude miminko krmit tak, že mléko nalije do sáčku a ustřihne jeho cíp, tak jako se zdobí občas medové perníčky?

A tak koupila alespoň plenky, než i ty vláda zakáže prodávat. Kamarádka jí poradila lékárnu. Vypravila se tam, ale ani v lékárně jí krmicí lahvičku neprodali, ač jich měli spoustu. Vydala se do několika lékáren, opět bezúspěšně. Když procházela tržnicí, mladá Vietnamka jí ochotně nabízela lahvičky, které jinde nemohla koupit. K těm ale Jana neměla důvěru.

A jak to nakonec dopadlo?

Jana krmí malého Honzíka starou lahvičkou, kterou jí darovala kamarádka po své dcerce. Malý je spokojený a vůbec netuší, jaké měla jeho maminka problémy s tím, aby ho vůbec nakrmila, zatímco alkoholici si v každém obchodě i supermarketu klidně koupí svou tekutou meducínu. Nikdo jim ji nezakáže, je pro ně přece důležitá.

 A tak jen doufám, že než můj pravnuk bude běhat, otevře se i obuv. Nějak si totiž neumím představit, jak capká v ponožkách po chodnících. Oblečky na nějakou dobu dopředu Jana a můj vnuk mají, botičky ale kupovat během těhotenství si netroufli. Snad až se narodí další dítě do naší rodiny, náš svět už zase bude v pořádku. Lidé se nebudou bát s někým promluvit, podat si ruku, zazpívat si a setkat se v restauraci. A bude zase krásně.


Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Pravnouček:

Pravnouček
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
článek pěkný.. ale dudlík a lahvička se možná koupit dala.. lékárny byly otevřené po celou dobu
Obrázek uživatelky
profil

Je to hrozné, ty zákazy, příkazy naší vlády, někdy je to děsně nelogické, alkohol a cigarety jsme si mohli koupit pořád a věci pro děti ne.
Obrázek uživatelky
profil
Taky mě to štve,dětské zboží už je otevřenéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kojeneckou lahvičku a dudlík zakoupit lze, drogerie a lékárny byly a jsou otevřené, prodej v lékárně a drogerii zakázán nebyl.
Obrázek uživatelky
profil
Ano, některé zákazy jsou proti zdravému rozumu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles