Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Přetočený tachometr

18. 09. 2021 | Vaše příběhy

Po úmrtí mého milovaného pejska Beníčka, bylo to na konci června, jsem o dalším pejskovi už neuvažovala. Neuvažovala, ale… Usínat bez psa, chodit na procházky sama, nebo jen s přítelem, vracet se do prázdného bytu, to se prostě nedalo. A tak jsem začala uvažovat o tom, že si přece jenom pořídím nového psa.

Jakého? Jedno jsem věděla jistě – chci co nejmenšího a co nejmladšího psa, abych si ho mohla vychovat podle svého a aby se hodil do mého malého panelákového bytu. Velkého psa bych rozmazlila. S malým rozmazleným psem si člověk ví rady.

Co ale dělat s nevychovaným teletem?
Pročítala jsem inzeráty, oslovila několik chovatelských stanic, ale najít volného psa v cenové hranici do deseti tisíc korun bylo nemožné. Po pravdě, toužila jsem nejvíc po kříženci, protože jsem předtím měla už dva psy křížence, kteří byli zdraví, oddaní a oba měli skvělou povahu.

Prohlédla jsem si také stránky útulků v blízkém okolí i vzdálenějších místech. Tam ale byli většinou psi velcí, staří a týraní. Chtěla jsem psa, který by neměl zlé zážitky s člověkem.

Zdálo se, že vytouženého pejska nenajdu. Pak mě ale napadla adopce psa. Pečlivě jsem si pročítala nabídky. Většina adopčních smluv měla v sobě zakotvenu nutnost kastrace psa. Já jsem docela proti tomuto zákroku. Změní to povahu psa, a také to není zrovna levná záležitost. Své dva psy, které jsem měla postupně po sobě, jsem kastrované neměla. Ve městě to není takový problém psa uhlídat jako na vesnici. Nakonec jsem dostala kontakt na paní, která zajišťuje adopci psů ze Slovenska. Nebudeme si nic namlouvat, poslední dobou je toho dost v televizi. Tam se nekontrolovaně množí psi v převážně romských osadách, jsou často týraní, nalezeni někde v pytli v lese, nebo uvázaní u stromu. Nezaslouží si ale právě tito pejsci novou šanci na život? 

S paní jsem se spojila, vysvětlila jí, co přesně požaduji, zaslala pár fotografií mých předchozích pejsků a kladla jsem důraz na to, že chci samce, a štěně. Paní mi nabídla pár větších pejsků a nakonec přihodila nabídku malého německého špice. Když mi poslala jeho fotografii, okamžitě jsem se zamilovala. Podle fotky to nebyl naprosto čistý špic, to mi ale nevadilo. Občanské sdružení, které zprostředkovávalo adopci, navíc nevyžadovalo kastraci. Pejsek na mě sice nepůsobil přímo jako štěňátko, v pase měl ale uvedeno, že nemá ani pět měsíců. A tak jsme se dohodly. Ani adopční poplatek nebyl zcela zanedbatelný, já už ale byla zamilovaná do milého psího kukuče.

Byl před námi ale wellness pobyt, na který jsme se s přítelem moc těšili. Nebyl ale problém, aby nám paní pejska přivezla v den opuštění hotelu přímo na dovolenou, protože při návratu projížděla přes město, kde jsme pobyt měli zamluvený. Proto jsem si špice bez vědomí svých rodičů zarezervovala. Taťka vždy hlídal mého Beníčka a před ním i Dastíka, když jsem se mu nemohla věnovat. Nyní má ale už 81 let a věděla jsem, že bude proti psovi. Věděla jsem ale velmi dobře, že psy miluje, žádného z předchozích psů nechtěl a do obou se zamiloval.  No a tak jsem ho obešla a pes měl být překvapením, na které si snad časem zvykne.

Wellness pobyt jsme si užili a v den, kdy jsme odevzdali klíče od hotelového pokoje, jsme trávili čas ještě v saunovém světě. Netrpělivě jsem hlídala telefon, kdy paní dorazí. Konečně přišla zpráva, a tak jsme ukončili saunování a před hotelem jsme čekali na psí poklad.

Paní mi přivezla pejska v přepravce úplně vystrašeného. Byl v ní uvězněn ještě s jedním štěnětem, které si objednal zase někdo jiný. Při prvním otevření přepravky se ale pejsek tlačil, aby byl první, koho pohladíme. Po zaplacení a podepsání adopční smlouvy nám byl vyhublý, vystrašený a zmatený uzlíček předán společně s pasem a ostatními doklady.

Myslela jsem si, že to bude těžké tento vystrašený uzlík naučit cokoli. Pejsek, který dostal jméno Rony, se bál naprosto všeho. Neuměl se venčit, kousat, neuměl chodit na vodítku, bál se vcházet do dveří, navíc byl extrémně vyhublý.

Dnes je to týden, co Ronyho mám. Dělá neskutečné pokroky. Během tří dní se naučil venčit venku, chodit na vodítku a pomaličku kousat piškoty i malé granulky. A tak jsme mohli jeho jídelníček obohatit, protože do té doby snědl jen sýry, tvarohy, jogurty a psí kapsičky. Získala jsem si jeho důvěru, Rony sleduje každý můj krok a už spí uvolněně na zádech a také chrápe. Dnes navíc poprvé zvedl při venčení nožku a už dva dny chodí i bez vodítka. Pořádně si mě hlídá, abych se mu neztratila. Už totiž pochopil, kde je mu dobře a kde ho milují.

Ještě jedno překvapení mě čekalo u veterináře, když jsem Ronymu šla nechat zastřihnout drápky. Z kotce, který jediný znal, je měl šíleně přerostlé. Veterinář se mě zeptal, kdy se pejsek narodil. Když jsem mu po pravdě řekla, že v pase má uvedeno 1. dubna, veterinář se mě ptal kterého roku. Já tušila, že na štěně pejsek nevypadá. Chtěla jsem ale věřit, že v takových věcech se nelže. Podle veterináře mám asi ročního klučíka.

 „Chtěli jste štěně, tak z něj udělali štěně,“ prohodil veterinář, který prý takové podfuky zná.

Já už ale byla zamilovaná, Rony má milou a přátelskou povahu, a tak mě ani fakt, že jsme koupili, jak se vyjádřil můj přítel, poněkud „přetočený tachometr“ na mém vztahu k mému novému pejskovi nic nezměnil. Jen když Rony malinko zlobí, používám výraz „přetočený tachometr“ pro oslovení mého nového chlupatého mazlíka. A doufám, že mi bude dělat jen a jen radost.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Přetočený tachometr:

Přetočený tachometr
Přetočený tachometr
Přetočený tachometr
Přetočený tachometr
Přetočený tachometr
Přetočený tachometr
Přetočený tachometr
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběh o Roníčkovi..
Obrázek uživatelky
profil

Moc pěkný pejsekSmajlík přeji vám hodně šťastných společných chvil a plno pěkných zážitkůSmajlík

Co říkal tatínek na Ronyho?
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný pejsek, přeji hodně pěkných společných zážitků
Obrázek uživatelky
profil
krásný příběh, pěkné fotky.
Máš hezkého nového pejska. Ať si spolu báječně rozumíteSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles