8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběhy z lázní, pan Petříček

12. 11. 2016 | Vaše příběhy

Každou práci, kterou jsem vykonávala, jsem dělala s láskou. To proto, že po většinu svého života jsem pracovala s lidmi a pro lidi. Se zdravotní školou jsem většinou dělala ve zdravotnictví, a poslední „štace“ byla v lázních. Do našich lázní jsem nastoupila jako pokojská. Byť to je práce i pro nekvalifikované pracovníky, zaujala mě a vykonávala jsem ji s láskou. A právě lázně mi poskytly spoustu námětů pro mé příběhy.


Na jeden z pokojů nastoupil pan Petříček. Na oddělení, kde jsem pracovala, byla většina klientů na plenách a ve velmi vážném stavu. Byli zde vozíčkáři, autisté a klienti po mnoha mozkových příhodách i amputacích. Tak, jako právě pan Petříček. Čerstvý padesátník byl po pěti mrtvičkách málo pohyblivý a od prvních hodin svého pobytu mi mou práci velmi ztěžoval.

„Pane Petříčku, to snad nemyslíte vážně?“ ptala jsem se v momentě, kdy jsem ráno vstoupila do pokoje silně čpícího stolicí. Klient opět vykonal potřebu a použitý toaletní papír hodil pod postel, za televizi na stole i na balkón, a spokojeně ležel v posteli. „Kdo to má po vás uklízet?“

„Vy to uklidíte!“ usmál se klient.

z lázní„Ale já nejsem povinná to uklízet. Děláte to i doma?“

„Ne, tam bych si to musel uklidit.“ Přiznal se pán.

Tak to šlo den ode dne. Špinavý pokoj mě vítal každé ráno a já pana Petříčka neměla ráda.

„Vám se vůbec nic nelíbí,“ culil se na mě a já neměla pochyb, že to dělá úmyslně.

Jeden večer se panu Petříčkovi udělalo zle a musela ho odvézt sanitka do nemocnice. Uklidila jsem pokoj a neukázněný pacient mi vůbec nechyběl. Po týdnu jsem vešla opět do pokoje a na posteli zahlédla klienta.

„Dobrý den, to jsem rád, že vás vidím,“ přednášel muž, který byl panu Petříčkovi hodně podobný. „Vy jste tak hodná.“

Pán děkoval, udržoval čistotu a o všechno uctivě žádal. Přemýšlela jsem, kdo je novým pacientem na lůžku pana Petříčka, a když šla ošetřovatelka kolem mě, zeptala jsem se jí rovnou: „Prosím vás, je ten pán na posteli u dveří pan Petříček, nebo není?“ Ošetřovatelka vešla do pokoje, mrkla na postel a pak mi sdělila: „Ano, to je pan Petříček. Vrátil se nám z nemocnice a je jiný, že?“

Ano, byl. Po zbytek měsíce jsem na pokoji měla pramálo práce. Pan Petříček byl uctivý, děkoval, udržoval čistotu a za každou drobnost, kterou jsem pro něj udělala, měl pro mě drobnou odměnu v podobě čokolády, kávy či jen bonbónu.

Uvědomila jsem si, že někdy stačí, aby klient zavítal do nemocnice, kde jsou na něj zdravotníci přísní a vyžadují poslušnost, udržování čistoty a hygieny, a personál lázní se pro něj stane náhle dobrým andělem.


čtenářka
ChytráŽena.cz
příběh vyšel také v tisku


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Příběhy z lázní, pan Petříček:

Příběhy z lázní, pan Petříček
Příběhy z lázní, pan Petříček
Příběhy z lázní, pan Petříček
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Stačí mi, když jdu uklízet do tříd na našem gymnáziu, doma by se tak studenti určitě nechovali, ale tam narvou lahev za topení, tužky si ořežou přímo na podlahu, papír nejen že vyhodí pod lavici, ale ještě ho roztrhají na co nejmenší kousky, žvýkačky lepí kam se dá. Pokud se kantor ohradí jaký je ve třídě svinčík, většinou reagují slovy "na co máme uklízečky".
Obrázek uživatelky
profil
článek. Také jsem se setkala s lidmi, kterým čistota nic neříkala a bylo mi líto ošetřujícího i pomocného personálu. Smajlík
Za článek SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles