Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběhy z ušáku - Když zavoní z obchodů jehličí

30. 10. 2012 | Vaše příběhy
Zdá se to neuvěřitelné, ale pomalu je tu ten vánoční čas. Z obchodů v posledním týdnu říjnovém, než stačilo opadat listí ze stromů, už koukají a lákají nás kolekce.

Mikulíci tam jsou též. Ani čerti nezůstávají pozadu. Vše láká - kup si, jen si kup! Odoláváme. Vždyť nemáme ještě ani sklizenou úrodu ze zahrad, jablka stále zrají na stromech. Kaštany neopadaly a hubky vesele zrají. Jen obchodníci jako by to nevěděli. Vystavují vesele dál. Pak vysvětlete dětem, že Ježíšek ještě nebude. Času je dost. Nechápou, aspoň ty malé. Ani televize nezůstává pozadu a při bedlivém pročítání programu narazíte klidně i o  letních prázdninách na film s titulkem Santa Klaus. Nic neobvyklého. Dnešní doba je uspěchaná a poezie nejkrásnějšího období se pomalu vytrácí. Za chvilku nebude ani poznat, kdy jaký svátek je. Tady se přímo nabízí myšlenka: "Člověče, postůj, kam spěcháš?"

vánoce přicházejíDoopravdy toto chceme? Vzpomínám strašně ráda na dobu, kdy jsem byla malá a vánoční čas začínal v prosinci. Pravda, nebylo vše jako teď, kdy dostanete celoročně, co si jen můžete přát... Jen radost se nějak vytratila. Co budou vyprávět naše děti svým dětem. Možná - šel jsem do obchodu koupil kolekci, pečivo, obaleného kapra i salát, kdy jsem chtěl. Žádný problém. Tak nezlob, nebo nedostaneš nic a kdo asi tak přijde, Ježíšek či Santa Klaus? Inu nemusíme přeci přebírat vše, co se ze světa nabízí, proč taky!

Zůstaňme  Čechy a zkusme pozastavit čas, kdy se těšíme z jiskřiček v  očích našich nejbližších při rozbalování dárků, pojídání vlastnoručně upečeného cukroví, vánočky i provoněný byt purpurou či  jehličím. Nespěchejme.


Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
santaklausove, to je hnus.. ten kyc k vanocum asi patri. blikajici zarivky v oknech, cim vic barev a zbesilejsi blikani, tim lepe. nemam to rada..
a predstav si, ze u nas ti lenosi maji vanocni dekorace celorocne, aby nemuseli kazdy rok lezt po zebriku. jen je useknou od proudu, aby nesvitily. takze v parnem cervenci nevis, zda mas halucinace z horka, kdyz na tebe nekde vykoukne zapraseny usmudlany santa v nadzivotni velikostiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článekSmajlík
Plně s tebou souhlasím, u nás už koncem srpna se v Kauflandu objevilo první vánoční zboží
Obrázek uživatelky
profil
pravdu dis.. kez by jednou i obchodniky zamrzelo, ze se vanocni kouzlo jaksi vytratilo. jenze obchod je obchod:-(.
ziju v zahranici a znovu jsem tu vanoce zacala mit rada. vanocni zbozi se objevuje az v prosinci. zadny stres a nakupni silenstvi, nemusi byt doma zasoby jidla jak pred jadernou katastrofou, vsak za par dni obchody zas otevrou. darecky jeden kousek pro deti, dospelym jen milou malickost. zadny horecny uklid jak kdyby se uklizelo jen jednou rocne. dulezite je sejit se s blizkymi, posedet a najist se pospolu. v poklidu a pohode.
Obrázek uživatelky
profil
tleskám, mluvíš mi z duše, jak jinak než perfektně napsalné, přesně jsi to vystihla.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík

Vloni jsem viděla snad nejhorší noční vánoční můru, projížděli jsme krásnou typicky českou zasněženou vesničkou a na komín jedné krásné typicky české chaloupky lezl červený bachratý hnusný vycpaný Santa Claus - dekorace z hypermarketu. Chtělo se mi tak nějak plakat.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jako bys mi četla myšlenky. Naprosto s Tebou ve všem souhlasím! SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles