Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběhy z ušáku - Když zavoní z obchodů jehličí

30. 10. 2012 | Vaše příběhy
Zdá se to neuvěřitelné, ale pomalu je tu ten vánoční čas. Z obchodů v posledním týdnu říjnovém, než stačilo opadat listí ze stromů, už koukají a lákají nás kolekce.

Mikulíci tam jsou též. Ani čerti nezůstávají pozadu. Vše láká - kup si, jen si kup! Odoláváme. Vždyť nemáme ještě ani sklizenou úrodu ze zahrad, jablka stále zrají na stromech. Kaštany neopadaly a hubky vesele zrají. Jen obchodníci jako by to nevěděli. Vystavují vesele dál. Pak vysvětlete dětem, že Ježíšek ještě nebude. Času je dost. Nechápou, aspoň ty malé. Ani televize nezůstává pozadu a při bedlivém pročítání programu narazíte klidně i o  letních prázdninách na film s titulkem Santa Klaus. Nic neobvyklého. Dnešní doba je uspěchaná a poezie nejkrásnějšího období se pomalu vytrácí. Za chvilku nebude ani poznat, kdy jaký svátek je. Tady se přímo nabízí myšlenka: "Člověče, postůj, kam spěcháš?"

vánoce přicházejíDoopravdy toto chceme? Vzpomínám strašně ráda na dobu, kdy jsem byla malá a vánoční čas začínal v prosinci. Pravda, nebylo vše jako teď, kdy dostanete celoročně, co si jen můžete přát... Jen radost se nějak vytratila. Co budou vyprávět naše děti svým dětem. Možná - šel jsem do obchodu koupil kolekci, pečivo, obaleného kapra i salát, kdy jsem chtěl. Žádný problém. Tak nezlob, nebo nedostaneš nic a kdo asi tak přijde, Ježíšek či Santa Klaus? Inu nemusíme přeci přebírat vše, co se ze světa nabízí, proč taky!

Zůstaňme  Čechy a zkusme pozastavit čas, kdy se těšíme z jiskřiček v  očích našich nejbližších při rozbalování dárků, pojídání vlastnoručně upečeného cukroví, vánočky i provoněný byt purpurou či  jehličím. Nespěchejme.


Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1…   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak to je opradu článekSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles