Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

První den v práci

8. 03. 2016 | Vaše příběhy

Vzpomínám si, jako by to bylo včera. Můj první den v práci. Byla jsem tehdy čerstvě po střední škole a nějakým zázrakem jsem po cestě ze zkoušek natrefila na plakátek místní firmy, že hledají sekretářku. Konkurs se konal hned týden na to. Co vám mám povídat, celá nervózní jsem několik dní nespala a jen pročítala rady a tipy, jak u pohovoru uspět. Mezi čtením jsem si udělala i výlet do města, to abych si koupila něco pěkného na sebe.  

Konkurs se blížil, cítila jsem se připravená na 100 procent a už jen pro jistotu obvolávala známé, zdali o firmě neví něco blíž, popřípadě, zdali tam někoho neznají. Nic platné to nebylo, všichni se z města rozutekli už před zkouškami a o firmě nikdo nic nevěděl.

To ráno jsem vyrazila brzy, po nesčetných úpravách vzhledu a mířila rovnou na určené místo. Budova vypadala pěkně, avšak uvnitř nikde nikdo. Jako by byla úplně opuštěná. Byl vidět jen vrátný, kterého jsem probudila ze spánku. Zeptala jsem se, kam mám jít, ale ani on nic nevěděl. To už jsem se zarazila. Co se dalo dělat. Šla jsem tedy naštvaně domů, pěšky, to abych se opět podívala na letáček. A ejhle, byl rok starý. Jak jsem to mohla tak poplést? Není divu, že jsem na místě nikoho nenašla. Firma už mohla být přestěhovaná dávno jinde. To jen letáček se usmíval, schovaný pod střechou před nepřízní počasí vypadal pořád jako nový.

první den v práciUplynul další týden a při venčení psa s kamarádkou jsem koutkem oka zahlédla, že se v budově něco děje. Šly jsme se tam ze zvědavosti podívat. Chystal se tam obchod s oblečením. Najednou před námi stál majitel a povídá, že by potřeboval prodavačky, jestli nemáme zájem. Prý nemá čas shánět personál a přes léto se lidi stejně do práce nepohrnou.

Vzaly jsme to. První den jsem si jako sekretářka představovala jinak, nicméně, užila jsem si to. A víte co, byla z toho perfektní brigáda na léto, kterou bychom za jiných podmínek (v případě nenalezení pracovního místa) marně hledaly. Sice jsme u tohoto „povolání“ ani jedna nezůstaly, ale ty první peníze nám to vynahradily. 


Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pekný príbeh - dobre napísaný.
Každý nejak začína, tak prečo nie v obchode, veď každá skúsenosť sa cení Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
se mi líbil.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkné čtení...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběhSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles