Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Putování po Nesebaru

23. 07. 2016 | Vaše příběhy

Když jsem byla na menší dovolené ve Varně, rozhodla jsem se navštívit i nedaleký Nesebar. Nicméně byl víkend a moc autobusů tam v ten den zrovna nejelo. Musela jsem tedy jet brzy ráno a 7. hod a byla jsem tam o 2 hodiny později. Vzhledem k tomu, že jsem neměla internet v telefonu ani offline mapy a jela jsem sama,  byl to trošku dobrodružný výlet.

Když jsem vystoupila z autobusu na Slunečném pobřeží, hned jsem se místních ptala, kudy se mám vydat do Nesebaru. Bylo mi řečeno, že je stará část Nesebaru je vzdálená cca 1,5 hodiny pěšky  je proto lepší jet autobusem. Já jsem se ale rozhodla pro chůzi, jelikož jsem si chtěla cestou vyfotit pláže a památky.

Při začátku mé cesty bylo příjemné počasí, trošku i pofukoval větřík, ale postupem času se rtuť teploměru vyšplhala až na 35 stupňů, takže jsem trošku začala litovat, že jsem nejela autobusem.

NeseberDo staré části města, kam jsem mířila, jsem opravdu dorazila asi po 1,5 hodině a úplně vyřízená. Hned při první příležitosti si koupit studené pití a zmrzlinu, jsem tak udělala a bylo mi hned lépe! Prohlídku města jsem začala u torza kostela sv. Sofie, přes kostel J. Baptisty  a následně jsem prošla celé město.

V celém městě se nachází stánky a obchody s různými suvenýry (pohledy, magnety atd.) s jídlem, oblečením a typickými bulharskými produkty. I já jsem si tu nakoupila pár pohledů, kosmetiku z růží (což je velmi typické pro Bulharsko) a pár dárků pro kamarády a rodinu. Odpoledne jsem si sjela autobusem zpět na Slunečné pobřeží, vykoupala jsem se v moři a pomalu vyrazila na autobus do Varny. Autobus měl jet v 16 hod., ale bylo 16.30 hod. a autobus nikde. Byla jsem se tedy ptát na autobusovém nádraží, kde je náš autobus a bylo mi řečeno, že autobus má poruchu, byl poslán náhradní a ten přijede do hodinky. Autobus přijel asi okolo 17. hod., ale jen ten menší, tudíž byl zcela plný a já byla ráda, že jsem se do něj vešla. Zpět ve Varně jsem byla asi za 2 hodinky.

A musím uznat, že starý Nesebar je krásné historické město, které rozhodně stojí za návštěvu o a Slunečném pobřeží ani nemluvím :).


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Putování po Nesebaru:

Putování po Nesebaru
Putování po Nesebaru
Putování po Nesebaru
Putování po Nesebaru
Putování po Nesebaru
Putování po Nesebaru
Putování po Nesebaru
Putování po Nesebaru
Putování po Nesebaru
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nesebaru jsem byla před 40 lety,pamatuji si že tam byla nějaká lod v písku a na ní piráti,jsme před ní focení.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkMy jsme letos byli ve Svatém Vlasu a tak jsme jeli i do Nesebaru. Bohužel jsme si zaplatili fakultativní výlet, ale kdybychom jeli individuálně, tak jsme udělali líp, protože jsme měli na prohlídku málo času. Jinak stará část určitě stojí zato vidět.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles