Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Recyklace kartonovych krabiček a krabic

28. 04. 2023 | Vyrob si sama
Milé Chytré Ženy, chci Vám ukázat jeden dobrý návod na recyklaci krabiček, které po této recyklaci můžete doma použít na ukládání věcí, hraček nebo dekoraci.
Co k recyklaci budete potřebovat: krabice nebo krabičky od různých výrobků, pravítko, tužku, propisku, tavnou pistoli (stačí i lepidlo a samolepicí folii s různým dekorem nebo motivem. Já jsem na výrobu použila krabičku od zmrzliny.

Postup je jednoduchý:

 - kartonovou krabičku opatrně rozlepím ve slepených spojích a rozložím na stůl obrázkem nahoru   - naměřím si výšku krabice podle potřeby a rozstřihnu na půlku, když mně rozměry krabice vyhovují, tak si krabici jen otočím a zkusím složit původním obrázkem dovnitř, z venkovní strany bude nyní hladká strana bez obrázků.                                                                                                  - Krabici si znovu rozložím a na samolepicí folii si ji přeměřím tak, aby mi samolepicí fólie vyšla přesně na oblepení složené krabice (já si přidávám na obvod 1 cm kvůli dobrému překrytí a na výšku ca 2,5 cm ze spodní i vrchní strany, tyto přesahy se potom ohnou a vlepí dovnitř krabice a zespodu krabice).

Nyní máme vše připravené na dokončení staronové krabičky. 
Krabici si složím obrázkem dovnitř a slepím tavnou pistolí, pokud nemám pistoli, tak použiji lepidlo a nechám pořádně zaschnout.    

Na slepenou krabici opatrně nalepím vystřiženou samolepicí folii, začínám lepit z menší strany krabice, tam nalepíme tu 1cm rezervu a zespodu a s vrchu mám z každé strany tu rezervu na přehnutí fólie, cca ty 2,5 cm, záleží na velikosti krabice.                                                                 

Krabici mám oblepenou a fólie mně zespodu a s vrchu přesahuje, folii nastřihnu v každém rohu krabice až ke krabici. Jako první v řadě nalepím přesahy na spodní stranu krabice, začínám tou kratší stranou a jako poslední nalepím delší strany, ten samý postup použiji i na vrchní straně krabice, před tím, než dokončím vrchní stranu krabice a folii vlepím přes okraj krabice dovnitř, ještě uhladím celý povrch krabice směrem nahoru a vyženu vzduchové bublinky mezi krabicí a samolepicí folií.                                                                                                                                   
Větší krabice si můžeme ozdobit samolepicí fólií i vevnitř krabice, kde vlepíme prvně dno a pak boky krabice. Krabici si můžete ještě z venku  ozdobit mašličkou, nálepkou, skládanou kytičkou z papíru nebo provázkem, krajkou. Třeba se Vám tento nápad bude líbit, přeji moc úspěchů při tvoření. 

Kočka83 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle