Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodiče si nevybereš

12. 03. 2016 | Vaše příběhy

Je jí jednadvacet a nemá kam hlavu složit. S sebou má jen malý uplakaný uzlíček, na kterém jí nyní nejvíce záleží. Utekla od přítele, s kterým doposud žila u jeho matky, ale kde se už delší dobu necítila bezpečně. A nejen ona. Měla strach i o své dítě. Kdo by se v této situaci neobrátil na rodiče nebo někoho z rodiny? Asi každý. Přijela domů i s ročním dítětem. Požádala, zda by se mohla vrátit domů, že nemá kam jít. Doma byla jen matka, která jí dovolila přespat jednu noc. Věděla, že její manžel by nesouhlasil ani s tou jednou nocí, kdyby byl doma.

„Proč se takto rodiče chovají ke svým dětem?“

Jako dítě i se svými sourozenci vyrůstala v rodině, která propadla alkoholu. Sama říká, že když se otec napil, tak se s ním dalo i vyjít, ale i přesto se ho bála. Matka dokonce hodovala alkoholu tak, že nevěděla, co se kolem ní děje a nezvládala se starat ani malého sourozence, kterému byly teprve dva roky. Školou ještě povinná si svého dvouletého sourozence brávala občas i do školy. Rodiče své děti učili krást, nezajímali se, co zrovna dělají, a kde ten den přespávají. Ona i její sourozenci skončili v dětském domově i ve výchovných ústavech. Otec ve vězení. Po ukončení školy a odchodu ze státního ústavu si konečně začala užívat svobody. Přespávala po přátelích, občas si někde něco přivydělala. Domů ji to netáhlo. Žila, bavila se. Vždyť byla mladá a patřil jí svět. Skončila však těhotná. Ze začátku se zdálo, že to bude všechno fajn. Přítel ji měl rád. Oba se těšili na miminko. Bohužel přítel se chopil flašky a nedokázal jí pak říci nikdy NE.

Odchodem od přítele však útrapy nekončí. Najít si bydlení, požádat o různé dávky na úřad. Úřady žádají zapsání otce do rodného listu. Další komplikace pro mladou maminku. Otec je sice zapsán, ale vše ostatní bude řešit soud.

Chytrá holka, která kdyby vyrůstala v jiné rodině, by byla úplně někde jinde, než je.

Chce ale pro své dítě vytvořit lepší domov, než měla ona sama.

(Pokud by chtěl někdo nějak pomoci, zaslat např. oblečení či hračky pro dítě, dětské plenky, ložní povlečení, deky, atd. napište mi do soukromé zprávy. Jen berte v úvahu, že není v jejích možnostech, aby vám to kompenzovala.)


Rebo - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je to smutný příběh, který není bohužel výjimečný. Ale je hezké, že jsi o mladé mamince napsala a snažíš se jí takto pomoci.
Držím jí palce, aby vše zvládla a užila si se svým děťátkem to, o co sama v dětství přišla.
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi smutné.

Žiaľ mladý ľudia, ktorý nemajú dobrý vzor v rodinách často takto dopadnú.
Preto obdivujem každého, kto sa snaží z dostať sa z podobnej situácie a nespadne na úplné dno.

Obrázek uživatelky
profil
.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles