8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medvídek Pú – sada nebezpečných výrobků pro děti má pokračování

14. 03. 2008 | Finance
Nebezpečnými výrobky byly stanoveny součást kolekce nádobíčka Medvídka Pú:
Medvídkův talířek a vidlička z prvního čísla časopisu i Medvídkova mistička a lžička z druhého čísla časopisu Medvídek Pú a jeho báječný svět.
Celá jídelní souprava Medvídka Pú je vyrobena z melaninu.

Laboratorními testy a následným umytím v myčce bylo zjištěno překročení limitu formaldehydu a 3x tak přesahuje požadavky určené pro styl s potravinami. Zde je nutné podotknout, že na přiloženém archu u talířku je velkými písmeny uvedeno – LZE MÝT V MYCČE.

Medvídek Pú Formaldehyd dráždí oči a vyvolává slzení. Rychle se vstřebává kůží, může způsobit či zhoršit alergické reakce. Po požití velmi rychle metabolizuje a může způsobit zažívací potíže.

Ministerstvo zdravotnictví postupem podle § 80 odst. 7 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, stanoví jako nebezpečný tento výrobek: Medvídkova mistička a lžička, součást kolekce nádobíčka Medvídka Pú (Winnie the Pooh) a časopisu

Medvídek Pú Prohlášení vydavatele časopisu Medvídek Pú a jeho báječný svět ze dne 14. Března 2008:
V souvislosti se zjištěními Státního zdravotního ústavu byl časopis s nádobím z kolekce Medvídek Pú a jeho báječný svět stažen z trhu. Spotřebitelé mohou zakoupené kompletní výtisky tj. časopis, talířek a vidličku vrátit v místě, kde je zakoupili, a dostanou zpět své peníze. Vydavatel podnikne veškeré kroky k nápravě na základě požadavků Hygienické stanice hl. m. Prahy, s níž v současné době spolupracuje. Za způsobené komplikace se všem svým zákazníkům omlouvá.

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Hana Houbičková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Snacha po dlouhém shánění koupila talířek, misku i hrníček s medvídkem Pú, samozřejmě po nějaké době zjistila, že talířek a miska jsou zdraví škodlivé (hrníček je nebezpečný jenom proto, že obsahuje drobnosti, které by mohlo dítě polknout). Vzhledem k tomu,že syn jezdí po celé republice talířek a misku sehnal
na jedné ze svých služeb.cest v trafice a samozřejmě bez dokladu. Nemáte prosím někdo zkušenost s vrácením těchto věcí. Je to sice jenom 160 Kč, ale je to třeba na pleny. Děkuji!
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem se napálila na talířek s vidličkou.Zarazilo mě,když jsem talířek rozbalila-vyrobeno v Číně,nepoužívat do mikrovl.trouby.
Obrázek uživatelky
profil
viděla jsem ve výloze medvídka pu a moc se mi to líbilo tak jsem to koupila.Mám tříletou dceru a ta z toho byla tak nadšená,že jsem koupily aji druhé číslo.Ale po tom co jsem slyšelat tak jsem neváhala a hned se toho zbavila.V první řadě šlo o zdraví a né o to kolik to stálo.V téhle době člověk ani neví co vlastně muže svému dítěti koupit aniž by mu to neublížilo.Celkem často se píše a mluví o tom,že spousta výrobku pro děti je závadná.Tak už twdy nevím co myslí tím-jen to nejlepší pro děti Smajlík Ted si tedy pořádně rozmyslím co vubec koupit
Obrázek uživatelky
profil
to je stále něco, nechápu jak můžou vyrábět zdraví škodlivé věci pro děti, já bych je všechny zavřela, to je každou chvíli, člověk neví co by koupil, aby měl záruku, že to nebude škodlivé. Dneska se chystám vrátit to nádobíčko.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dcera dostala misku se lžičkou už k Vánocům (nevím, kde to tenkrát babička sehnala) a teď když jsem zjistila že je to závadné a chtěla misku vyhodit, byl hrozný pláč. Má mističku oblíbenou a ráda si do ní dělá křupinky s mlékem. Bude mi to stát hodně úsilí, než jí to vysvětlím, že z mističky opravdu jíst nemůže.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles