8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Netradiční oznámení dceřiných těhotenství

28. 12. 2013 | Vaše příběhy

Po ukončení studií svých dvou úžasných dcer jsem se těšila, až mně jednoho dne oznámí, že budu babičkou. Představovala jsem si, jak svým vnoučátkům občas něco koupím, že si je pochovám - prostě věci, na které se těší snad všechny babičky.

Mé představy byly celkem jasné, jak mně asi jednou mé dcery tuto skutečnost sdělí. Představovala jsem si to tak, že přijdou a řeknou: „Maminko a tatínku, čekáme rodinu.“ Nebo: „Maminko a tatínku, budeme mít miminko.“ Takto nějak jsme to totiž sdělovali my svým rodičům. No mé představy byly zcela odlišné od těch reálných. A dokonce u obou mých dcer - starší Aničky a mladší Jarušky. Nějak jsem si neuvědomila, že dnes jsou jiné možnosti, než tomu bylo u nás, a že se to dá sdělit originálními způsoby.

Jako první otěhotněla starší Anička, což se dalo čekat, že s rozšiřováním rodiny začne právě ona. Celé 3 měsíce, než mně zprávu sdělila zajímavým způsobem, jsem na ní nepozorovala vůbec žádné změny, připadala mně stále stejná.

těhotenstvíSvůj stav, ve kterém byla, si pro nás nachystala jako dárek k Vánocům. Měla to moc dobře a originálně promyšlené.

Pod vánoční stromeček položila nějaké dárečky a dopisní obálku, kde jsem si myslela, nejen já, ale také manžel, že budou nějaké peníze, nebo nějaká poukázka do obchodu, do lékárny nebo kosmetiky.     

Když jsme tuto obálku vzali do rukou, tak první jsme se k nim otočili, a řekli jim, proč dávají peníze, když se sami zařizují a sami spoustu věcí potřebují, a tím pádem také peníze. Se zetěm se při těchto slovech na sebe podívali, začali se smát a v ten okamžik mě jako první napadlo, že snad vyhráli v nějaké loterii nebo ve sportce. „Ale mami a tati, přece v obálce nemusí být jen peníze, dají se dát do ní i jiné věci, “ zněla jejich odpověď. Zvědavá, co tam tedy je, jsem opatrně za asistence svého manžela obálku otvírala. Obsah obálky byl daleko bohatější, než by bylo řádně tučné konto. Byl tam ultrazvukový snímek jejich miminka. No musím říci, že to byl ten nejbohatší dárek těchto Vánoc. Hned jsem dceru objala, a dala své mateřské kázání, aby se velmi opatrovala, nic těžkého nedělala a směrem k zeťovi jsem  řekla, aby ji opatroval jako oko v hlavě, když pod svým srdcem nosí také jeho dítě, a ať ji teď jen hýčká. Pro nás to byl dárek nad dárky. V létě pak přišel na svět Alešek a teď má už 3 a půl roku a chodí do školky. 

Teď byla řada na naší mladší dceři, Jarušce, poněvadž je jen o rok mladší než Anička. Nutno říci, že to měla vše složitější, hodně si vytrpěla, ale to by bylo pro jiný článek. Měla nějaké zdravotní problémy. Když se to podařilo, byla sice svobodná, ale žila s přítelem. A tak i tato dcera zvolila originální sdělení svého stavu, a nutno říci, že zcela odlišné od své sestry Aničky. Přijela na návštěvu i se svým přítelem a po chvilce povídání říká: „Mami, dovezli jsme ti dárek.“  A já na ni koukám zmateně, protože jsem neměla ani svátek, ani narozeniny, nebylo ani žádné výročí, nebo MDŽ či Den matek. Se svým přítelem mně tedy předali dárek. Byla to soška staré ženy s koštětem a brýlemi na očích. A protože tato dcera je o hodně živější než Anička, svéhlavá, vše si musí vyzkoušet přes to, že něco je mně proti srsti, tak jsem tento dárek pojala, jako že mně soškou chce říci, že jsem čarodějnice. Když jsem toto slovo před ní vyslovila, že o sošku čarodějnice nestojím, tak mě objala a řekla:  „Ale mami, ta soška přece znázorňuje babičku a tímto dárkem ti sděluji, že jí budeš také ode mě.“ Opět jsem ji objala, trošku jsme se bavili i o jejím svobodném stavu, ale svatba během těhotenství nepřipadala v úvahu. Musela mít klid, nenervovat se. Jediným společným přáním bylo, aby dítě donosila a byli všichni zdraví. Byla jsem velmi šťastná, že i ona bude matkou. Narodil se jí syn a když měl 8 měsíců, tak se se svým přítelem vzali.

A v následujícím roce opět s ultrazvukovým snímkem přišla dcera Anička. K tomuto snímku nic neřekla, jen mně jej dala, abych se podívala. A opět to bylo s velkým překvapením. Uviděla jsem tam 2 plody. Tak jsem se jí zeptala, jestli vidím dobře. A nemýlila jsem se. Nosila  pod svým srdcem jednovaječná dvojčata. Byl to šok pro nás, ale hlavně pro ni i jejího manžela. Vždy plánovali jen 2 děti, a budou mít 3 dítka. Z porodu možná ten strach nebyl tak velký, jako spíše starost, zda děti uživí. Tak jsme jí řekli, že co bude v našich silách, že se budeme snažit jí pomoci a osobně mám takovou představu, že až půjdou dvojčátka do školy, že jí jedno vybavíme. Snad budeme zdraví. Ještě dodám, že se narodily letos v dubnu, jsou to 2 děvčátka a jmenují se Anička a Alenka.

Takže jsem již 4násobnou babičkou dvou vnuků a dvou vnuček. 


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Netradiční oznámení dceřiných těhotenství:

 Netradiční oznámení dceřiných těhotenství
 Netradiční oznámení dceřiných těhotenství
 Netradiční oznámení dceřiných těhotenství
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Hezky psané a přeji hodně,radosti s nimi,nic není hezčího,než se dívat na rozzářené,štastné očička dětí.Smajlíkmám 7 vnoučátek a když přijdou všechny najednou,to je hned veselo v baráku.
Obrázek uživatelky
profil
PěknéSmajlík
Přeju ti hodně radosti s vnoučaty.
Obrázek uživatelky
profil
já jsem své mamince tuhle novinku taky sdělila originálně, vytiskla jsem poukaz - na vnoučátko, dost mě ale překvapilo že to maminka při čtení nejdřív vůbec nechápalaSmajlík a pak se rozbrečela. Dostala ho k 65.narozeninám, od mého staršího bratra zase dostala již k 60. narozeninám přáníčko kde pod podpisama bylo nakreslené miminko, tak to jí tenkrát došlo hned SmajlíkUvidíme jestli se tahle tradice ještě nějak rozvine Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek u kterého mě ukápla ne jen jedna slzičkaSmajlíkJsem také babička máme 1 a půlroků malého vnoučka ŠIMONKA.TAK přeju aby jsi měla z vnoučat jen radost a hodně zdravíčka
Obrázek uživatelky
profil
Mě tato překvapení teprve čekají, tak se mám tedy těšit na ,,originální,, sdělení? Je to tak hezky napsané, že jsem to prožívala s tebou. Buď s nimi co nejvíc to jdeSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles