MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dar nebo prokletí?

9. 05. 2012 | Vaše příběhy
Noc z třicátého dubna na prvního května s sebou nese spoustu tajemna a láká nás k zamyšlení a kladení spousty otázek. Co nás čeká a potká, hledáme odpovědi a obracíme se na věštce, a mnohdy se stejně odpovědi nedočkáme a z kapsy nám to vytáhne pěknou hromádku peněz.

Tato tajemná noc je noc mého zrození a jak léta běží, nutí mě to zamyslet se nad tím, to co se mi v posledních letech stalo a co jsem sama na vlastní kůži zažila.

Vcházím do dveří k známé, které odvezli manžela do nemocnice s bolestmi břicha a mně proběhne myšlenka hlavou - on už nikdy nepřekročí práh svého domu a nikdy si nepochová svého vnuka od své nejmladší dcery - a nemůžete nic udělat pro to, aby se to nestalo, jen hledáte slova útěchy a naděje pro tuto ženu, která věří, že to bude zase v pořádku. Mně se chce brečet a nemohu, a není to jediný případ, kdy se mi to stalo.

Dar nebo prokletí?Nevím, kdy ta předtucha přijde a kdy se vyplní, ale je to tak silné, že já to neovlivním, jen se pomalu učím s tím žit.

Učím se nacházet odpovědi v kartách, jde to pomalu, učím se sama. Občas mě požádají známí, abych jim karty vyložila. Nikdy jsem si neřekla o peníze, nemohu si o ně říct - jestli mi byl tento dar dán, jsem povinna se o něj podělit a ne ho zpeněžit. Ale jen já si určím, kdy a ke komu karty budou promlouvat a stane se i to, že nemám svůj den a karty mlčí; no a nám zbude víno a krásný večer.
Jsem ráda, když mi známé po čase poví: “Hele, ono se to stalo, co nám karty pověděly.” A mají úsměv na tváři a já mám zase dobrý pocit, pomohla jsem dobré věci.

Ne vždy jsou karty tak hodné, dovedou byt i kruté, a já pak musím lhát, vidím, že povídají o smrti, já to ale nikdy nepovím  tak jak chtějí, nemohu, nejde to, neumím ublížit, to si to nechám pro sebe. Nemohu kámošce říct: “Tvá dcera umírá a ač lékaři bojují o její život všemi prostředky, smrt už roztáhla svá křídla a nic ji nezastaví a co víc, bude útočit hned dvakrát a pokaždé bude vítězem.” A mně nezbude nic jiného, než doma brečet do peřin, ale jí to nepovím.
A pak přijde den a mohu povědět zprávu, co potěší: “Brzo přiletí čáp,“ a odpověď: “To už né,“ a za měsíc: “Hele, jak jsi to věděla?” Udiveně  na mě hledí kámoška s těhotenskou průkazkou v ruce.

A já si říkám, pro tyto chvíle jsem ráda, že ten dar v sobě pomalu nacházím a učím se ním žít a pracovat. Je stále co se učit a odkrývat clonu neznáma, nikdy nebudu znát vše. Jen doufám, že nebudu muset říct - je to prokletí, se kterým se nedá žít, ale je to dar, o který se budu moci podělit a rozdávat radost tam, kde je jí málo.


Medamys - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hezké čtení...já takové lidi obdivujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobře ti rozumím. Jenom nezapomínej, že i ty jsi stejně důležitý človíček jako ti, kterým pomáháš. Tak ať se daří co nejlépe. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
To že mohu někomu pomoci je pro mě právě ta cesta dopředu a ten motor co mě žene dál i když jsem sama né zrovna v pohodě tak to nedávám najevo a vždy se snažím podat ruku tomu co to ptřebuje a co bychom si povídali takových je nás málo a proto mě to pomáhá jen musím najít ten čas na sebe to je trochu problém ale já se nedám Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nic si z toho nedělej a nevzdávej se, určitě to bude stále lepší a lepší. Zkus více přemýšlet o podstatě života, o tom jak osud "funguje", jak je vše krásně, do poslední maličkodsti dokonalé a vedené s tou největší láskou, takže opravdu není čeho se bát, byť prožíváme i hodně těžké okamžiky kolikrát. Ale i ty jsou nezbytné k další cestě za poznáním a znovunalezením sama sebe. Je důležité mít důvěru jak v sebe tak hlavně v to, že na nic nejsme sami a jak já si kolikrát říkám - "ti nahoře" nejlépe ví co je nejdůležitější v té které chvíli a co zrovna potřebujeme.
Pokud máš upřímnou snahu pomáhat, věřím, že to půjde. Jenom nezapomínej i na sebe, abys měla, obrazně řečeno, z čeho dávat druhým. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji za tvá slova je to pravda netrápit se ale to je to učení jsem na začátku a proto neumím tyto situace ještě řečit neumím se nabíjet energijí a proto jsem často KO Smajlíkale věřím že i tohle postupem času zvládnu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles