Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Duha v lednu

17. 01. 2015 | Vaše příběhy

Co se to děje v přírodě? Tak taková otázka mě napadla dnes 14. ledna 2015. Už hned ráno při cestě do práce jsme si o výkyvech počasí povídaly cestou na autobus se sousedkou.

V lednu by člověk spíše čekal pořádnou zimu, jinovatku na stromech, pod nohama křupající sníh, námrazu na oknech, na vodních hladinách led. Nic z toho však není pravda. Ráno je teplo, že člověk nějakou tu vrstvu svého oblečení nechá doma a místo teplých kozaček si raději obouvám botasky, neboť je mně v nich mnohem lépe. Čepice, šály a rukavice jsem také ještě neprovětrala a přitom je polovina ledna už pryč.

Člověk se pak ani nediví, když jde na procházku se psem, jde přes pole směrem k lesu a pejskovi se podaří na poli chytit hned 2 myši. No na polích jich panečku musí být. Podle mě jsou hodně přemnožené, vždyť minimálně 2 roky po sobě už nebyla pořádná zima, aby půda zmrzla nějaký ten půlmetr do země.

duha v lednuAle teď už k věci. Ráno, když jsme začali v práci balit lentilky do tubiček, jsme při pohledu směrem k oknu asi po hodině a půl práce viděli, že obloha je nějaká zvláštní. Byla taková narůžovělá, prostě taková červánková. Napadlo nás, že se to asi chystá na déšť. Sněžení při jarních teplotách jsme samozřejmě nečekali. Ale z nebe nespadla ani kapka vody, a k našemu velkému překvapení se ukázala nádherná duha. Na hodinách bylo 7.30. Natolik nás zaujala, že na chvíli jsme vypnuli i stroj, abychom tu krásu na nebi viděli všichni. Ta duha z mého pohledu byla snad krásnější než bývá v létě. Byla hodně výrazná, široká a vypadala nad spící přírodou opravdu luxusně. Nepamatuji si, že bych ve svém životě někdy v lednu viděla tak nádhernou duhu. Všichni pracovníci byli dobou, kdy se objevila, zaskočeni.

Napadaly nás myšlenky, jestli to není nějaké znamení, jestli to není nějaké varování od vyšších mocností, nebo nějaké poselství. Ať už je to co chce, v dnešním hodně složitém světě by bylo jen dobře, kdyby to znamenalo něco jako posel dobrých zpráv či dobrých budoucích časů. 

Když jsem z práce došla domů, tak se mě doma hned ptali, jestli jsem viděla ráno duhu, že byla moc hezká. Jakmile jsem si pustila doma počítač, tak tuhle duhu fotilo dnes hodně lidí, a  jedna fotka s ní je krásnější než druhá. Takže dnešní zimní duha je příhodou dne zcela jistě. A při této události se pak objevovaly na sociálních sítích, jak v lednu někde kvetou sedmikrásky, prvosenky, fotky lidí v trikách apod. Na leden opravdu zajímavé fotografie, že by se za ně nemuselo stydět ani jaro.

A tak jak se říká, že ten či onen člověk se zbláznil, se dá také říci i o přírodě. Jen s tím rozdílem, že pokud se zblázní člověk, tak užívá léky nebo se léčí na psychiatrii, ale pro přírodu není žádná léčebna a žádný lék. Přírodě může pomoci jen a jen člověk...

Ale to my lidé se musíme vůči přírodě hodně změnit. Je třeba se chovat ekologicky, to jest třídit odpady, nevyhazovat odpadky do volné přírody, netopit doma vším možným, šetřit energiemi, vodou, používat méně chemie a více přírodních produktů. Jistě každý u sebe najde něco, čím přírodě škodí.  A pak snad nebudou nepřirozené jevy v různých ročních obdobích a v zimě bude mrznout, bude sníh, na jaře pokvetou prvosenky, a v létě budou na nebi duhy.

Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Duha v lednu:

Duha v lednu
Duha v lednu
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsánoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezky napsanéSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aničko,nám lezou také ven tulipány a sněženky,vypadá to,že žádná zima nebude i když před sebou máme únor třeba nám to on spočítá.Kdo ví.
Obrázek uživatelky
profil
Duhu jsme neměli, ale v pátek na chalupě se draly sněženky ven, tulipány se ukazují, dnes i u nás ve městě pršelo a chumelilo. Takto zase na horách přimrzne. Kdo ví, co mi vykvete. Píroda si neodpočne.
Pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ráda jsem si tento příběh přečetla je moc pěkně napsaný a ta duha opravdu nádhernáSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles