8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak plyne čas

17. 03. 2013 | Vaše příběhy
Dnes jsem po dlouhé době vstávala docela pozdě. Nemám ve zvyku spát dlouho, to ne, jsem ranní ptáče. Ale dnes se prostě zadařilo. Spinkalo se krásně až do modré krásné oblohy. Žádná tma. Sice v plánu bylo velké prádlo, Mářa už byla připravená, jen zapnout, aby vše se dalo pověsit ven a využít fukéře i sluníčka. Jo, jo, člověk míní, človíček změní. Pravda, vše jsem stihla, venku prádélko proschlo, jen co se sundalo, sluníčko zašlo a už neukázalo svoji sílu.

Potřebovala jsem nakoupit, ale venku byla zima a já jsem nějak zlenivěla, tak manžílek obstaral vše sám. Zatím se uklidilo rozházené uklizeno, jak říká mužíček. Jen co jsem otevřela okna, už ho vidím, jak kráčí obtěžkán taškama. Páni, ten toho nese. Já chtěla jen 3 věci, ostatní ať koupí dle svého uvážení. Inu, uvážil. Jak tak hledím, vidím stejně postižené muže, no jo, manželky si doma libují s mopy, vysavači či prachovkou. Je doma, vše uklizeno kam patří, začínám dělat papů. Oběd. Trouba peče sama a bublající polívčička nepotřebuje moji asistenci.
Jak plyne časVše mám poklizeno, jen bašta je ve fázi klokotající. Inu, mám čas, manžílek je na PC, z pokoje se linou různé zvuky, až později se dozvídám, že si opakoval slovíčka a králíček mu okusoval ponožku. To je asi ta díra, co jsem zahlédla, když pospíchal pro brýle, které si hned nevzal. Nuž věk dohonil i nás. Já si usedám k okýnku a sleduji ruch na ulici. Páni, je to bejvalá sousedka či ne? No, vypadá tak nějak. Ale tamhle je drobotina od mladejch z vedlejšího domu. Nedávno se ještě vozila v kočárku, jak capou, bumbrlíčci. A hele, Pajda, jezevčík, toho jsem neviděla ani nepamatuji. Panička byla u mladých od Vánoc, tak to už se vrátila.

Musím jít, oběd volá. Pouštíme si televizi, je tam krásná pohádka. Mámo, pamatuješ toho, no jak jen se jmenuje, teď hraje krále. Vzpomínáš na představení tady v divadle. Krásně tam zpíval a jak tancoval. To vám byla krása. Hned si vybavuji své bolavé klouby a usmívám se při představě, jaký tanec bych asi svedla já. Je večer, pouštíme si rádio, jen hudbu pro radost, zapaluji svíčku pro zahřátí duše, svítí nám lampa na knihy, co čtem. Oba máme na nose brýle, bez kterých se už neobejdeme. Jo jo, kde je ten zrak. Vzpomínám na babičku, jak ještě než šla spát, odkládala zuby do skleničky. Naštěstí, tento neduh nás ještě nedostihl. Ležím v posteli a uvažuji. Jsem už tak stará? Kdepak, to jen plyne čas.  
  
Váš kašpárek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak plyne čas:

Jak plyne čas
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Božíčku, jak mi jen mohl uniknout tvůj článeček? Aha, už vím, jak jsem byla nemocná, to člověka nic nebaví, ale dohnala jsem to a s chutí přečetla, krásná písmenka jak říkáš, a neboj se, ty nebudeš nikdy stará...


S láskou - jáSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji Vám za milá písmenka
Obrázek uživatelky
profil
pohladilo..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
děkuji Vám za milá písmenka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Evi, pěkný článečekSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles