Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si Petr poradil s hlídáním svých dětí

7. 05. 2016 | Vaše příběhy

Převyprávím vám příběh dcery mojí kamarádky.

Po studiích nastoupila Lenka do jednoho zahraničního podniku v Praze. Na podnikovém večírku se seznámila s mladým inženýrem Petrem, pěkným, urostlým, inteligentním mužem. Mezi oběma mladými lidmi okamžitě přeskočila jiskra. Začali se scházet a netrvalo dlouho, začali plánovat i společnou budoucnost.

Petr často pobýval pracovně v zahraničí a při kratších cestách brával s sebou i Lenku.

Po roční známosti se vzali. Postupně si koupili starší dům s velikou zahradou u Prahy, dům časem zrekonstruovali a nic nebránilo tomu, aby nově opravený domek přivítal jejich první děťátko -  Marušku. Za dva  roky přišla na svět Anička. Mladá maminka zvládala celou domácnost bez větších problémů, občas vypomohla s hlídáním babička s dědou. Jelikož bylo téměř všechno v rodině „růžové“, začala Lenka s Petrem plánovat třetí děcko. Lenčina maminka nesměle nadhodila, zda tři děti nebudou pro Lenku velkou zátěží, když jí manžel s dětmi téměř nepomáhá. Byl-li v Čechách, chodil z práce domů večer unavený a nejraději si lehl na gauč a sledoval televizi. Do zahraničí jezdil stále častěji.To už ale bylo o třetím děcku rozhodnuto. Čtyři roky po Aničce se narodil Honzík, krásné, zdravé miminko. Holčičky se na brášku moc těšily a pyšný tatínek sliboval Lence velkou pomoc při péči o tři  dětičky. Z počátku pomáhala Lence maminka. Bylo léto, holčičky si hrály celý den venku, Honzík spal v kočárku. Pak ale přišlo září. Maruška začala chodit do první třídy, Anička do školky.

hlídání dětíŠkola i školka byly daleko. Lenka byla nucena každé ráno odvézt autem Marušku do školy, Aničku do školky a také probudit Honzíka, aby ho mohla vzít s sebou. Nejhorší bylo, když některé děcko onemocnělo. Lenčina maminka s otcem měli také svůj život a odmítali neustále jezdit z Prahy hlídat malá vnoučátka. Mezi Lenkou a Petrem začalo stále častěji docházet  k výměnám názorů. Petr argumentoval tím, že je Lenka celý den doma, stres z toho, aby zabezpečila rodinu nemá, tak co jí vlastně schází. Lenka chodila unavená, nevyspalá -  Honzíkovi rostly první zoubky, děvčátka vyžadovala z maminčiny strany také pozornost a najednou si Lenka nevěděla  rady.

Jednoho dne si řekla:„A…dost!“ Domluvila se se třemi kamarádkami, které měly v rodině stejné, nebo podobné problémy, že si udělají jeden hezký víkend samy bez dětí a manželů. Objednaly si dvě noci v malém hotýlku několik kilometrů od Prahy. Těšily se, jak si odpočinou, naplánovaly si kadeřníka, bazén, saunu a drobné „holčičí“ nákupy, na které během celodenní péče o děti musely zapomenout.

Lenka se obávala, jak se k jejímu plánu postaví Petr, ale Petr souhlasil, že se o děti rád postará, vždyť to není žádná práce! Lenka seznámila se svým výletem také rodiče a zakázala jim, aby přijeli o víkendu Petrovi s dětmi pomoci.

Přišel pátek odpoledne, Lenka se sbalila a odjela na nádraží. Tam už čekaly dvě kamarádky. Třetí jim zatelefonovala, že její dcerka je nemocná, bere ATB a manžel by to určitě doma nezvládl. Jely tedy ve třech. Hned po ubytování navštívily mladé maminky bazén, saunu a masáže. Všechny byly natěšené z volného času,  klidu a pohody.  Druhý den dopoledne se vypravily na výlet. Nálada ale už nebyla taková, jako první den. Nadšení z volnosti pomalu opadávalo a odpoledne se kamarádky přiznaly, že se jim stýská po dětech a mají starost, jak to manželé doma zvládají. Pozdě odpoledne už všechny tři vystupovaly z vlaku na nádraží, odkud minulého dne odjížděly s očekáváním nádherného víkendu. Lenka to ale nevzdala. Zavolala rodičům, zda by u nich mohla přenocovat a vysvětlení prý podá až na místě. Maminka byla velice překvapena jejím rozhodnutím, ale mladým se do života vměšovat nechtěla.

 V neděli ráno se Lenka sbalila a  místo domů, zamířila do nákupního střediska, nakoupila dětem dárečky a sama si konečně trochu obměnila šatník. Pozdě odpoledne se vydala k domovu. Teprve když vystoupila z autobusu a blížila se k domku, měla velké obavy, co ji doma čeká. Děti budou určitě nešťastné, hladové, všude nepořádek. Až se jí z té myšlenky udělalo nevolno. Konečně stanula na prahu domova.Ticho, klid! Otevřela dveře do obývacího pokoje, holčičky si hrály, Honzík je z postýlky pozoroval, manžel sledoval televizi. Všude vzorně uklizeno, kuchyně bez jediného kousku špinavého nádobí. Ó, ta idylka! Lenka nemohla uvěřit svým očím. V duchu manžela odprosila, že o něm měla špatné mínění a hned ho pochválila, jak se dokázal o děti vzorně postarat a pochvalu dostaly i holčičky, které tatínkovi určitě pomáhaly. Maruška to ale nevydržela a mamince šeptala: Včera byl u nás na návštěvě strýček Michal s Jiříkem a Klárkou a dnes teta Emilka s Anetkou a Jitkou.“  A tak musel Petr s „pravdou ven“. Michala si pozval na sobotu  i s jeho dětmi, aby prý si hrály s Maruškou a Aničkou, muži zatím sledovali televizi, popíjeli vínko, něco dětem uvařili a odpoledne strávili všichni venku na zahradě, děti na pískovišti,  houpačce a trampolíně. Malý Honzík  je pozoroval z kočárku. Na neděli Petr pozval svoji sestru Emilku, která  přišla  s dcerkami ve věku 8 a 6 let. Holčičky se předháněly, která se bude starat o Honzíka. Zatím, co si děti hrály, teta Emilka uvařila oběd, upekla dětem moučník, po obědě uklidila kuchyni a odešla s dcerkami domů dřív, než se vrátí Lenka.

Tak si myslím, že Petr vlastně vůbec nepoznal, co práce ženy v domácnosti se třemi malými dětmi, bez  jakékoliv pomoci, obnáší. Jedno se mu ale musí přiznat, později vzal Lenku s dětmi na 14denní dovolenou k moři, kde se o děti opravdu vzorně staral a dodnes Lence s dětmi, podle svých možností, pomáhá!


Macizaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak si Petr poradil s hlídáním svých dětí:

Jak si Petr poradil s hlídáním svých dětí
Jak si Petr poradil s hlídáním svých dětí
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc děkuji za hezké komentáře.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marcelko, moc pěkně napsané, čekala jsem,jak to dopadneSmajlík
Otec dětí si poradil, aby nemusel sám vše dělat.
Nakonec se naučil manželce pomáhatSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný příběh, hezky jsi to napsala. Chlapi si vždy poradíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký příběh. Jak mazaně si tatínek s hlídáním i úklidem poradilSmajlík
Je dobře, že se naučil manželce s dětmi pomáhat.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marcelko.. poutavě napsaný příběh..holky už vše napsalySmajlík Moje dcera si bere Filinku sebou, když někam jede, ale jinak, když byla už 2x v nemocnici, se zeť o obě holky postaral,ale oběd nenavaří.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles