Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kdo nám určuje náš čas?

1. 04. 2017 | Vaše příběhy
K této úvaze mě přivedl e-mail, který jsem dostala od spolužačky ze střední školy. V důchodovém věku už ubylo starostí z práce a děti většinou už mají taky svoje rodiny, tak jsem se snažila zjistit, co je s mými spolužáky. Podívala jsem se na portál pro spolužáky a zjistila jsem, že jsem v naší třídě přihlášená první a postupně se ještě pár spolužáků přihlásilo. Dneska mi jedna ze spolužaček poslala jmenný seznam, už ale asi 15 let starý a prý mám zkusit přihlásit do naší bývalé třídy další.

Se zájmem jsem si seznam prohlížela, na srazu třídy jsem byla jen jedenkrát, po 10 letech od maturity. Bydlela jsem tehdy nejdále, většina spolužáků zůstala na Vysočině nebo na jižní Moravě, pár jich zabloudilo do Prahy a já tehdy bydlela v severních Čechách.  Než jsem dočetla seznam do konce, tak jsem se párkrát podivila nad tím, že třeba Emil je JUDr. a přitom maturitu zvládl s odřenýma ušima a čtyřkami na maturitním vysvědčení a jedna ze spolužaček bydlí na našem sídlišti. Ze setkání po 10 letech jsem si ledacos pamatovala, třeba i to, že největší hezoun ze třídy prý něco zpronevěřil a jak někdo pronesl, tak byl nějaký čas „v chládku“ a na setkání samozřejmě nebyl.

Nejmladší z naší třídy, která maturovala jako vdaná paní s ročním synáčkem, byla po infarktu. To všechno a mnohem víc jsem si pamatovala a nebo se ke mně nějakými cestičkami doneslo, ale přímo mi vyrazila dech poslední věta v seznamu. Ta, kvůli které jsem sjela pohledem až na konec seznamu - Helena, jejíž dívčí jméno začínalo na Z, tam nebyla, jen tam byl dodatek, že umřela velmi mladá. Nemohla jsem uvěřit - Helenka, se kterou jsem poslední 2 roky sdílela lavici, nespoutaný živel, taková byla ve škole i na tom setkání. Vzpomínám si, že se přiřítila jako poslední, sdělila mi, že má malou holčičku a manžel prý je stejný živel jako ona, vím, že se smála, když jsem jí řekla, že je to div, že jsou oba celí a že jí tu holčičku moc závidím, tehdy jsem ještě děti neměla.

Helenka, kam přišla, tak jí bylo všude plno a dovedla všechny pobavit svými historkami. Připadá mi to nespravedlivé, Helenka už dávno není mezi živými, vrtá mi hlavou, co se asi stalo, proč dostala tak málo času. Co se jí stalo, se možná časem dozvím od jiných spolužáků, ale ať se jí stalo cokoliv, nic to nezmění na skutečnosti, že už ji nikdy neuvidím.

Osud je někdy hodně krutý, vzpomněla jsem si na slova mojí babičky, která říkala, že jsme na světě jen na návštěvě a tak bychom se taky měli podle toho chovat.
Jakaz - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jarus, hezky napsane vzpominky. Mnohe z nas to maji podobne...
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článeček..Smajlík život je někdy takový
Obrázek uživatelky
profil
Krásně napsané, až srdce zabolí. A je to pravda - jsme tu jen na chvilku a zbytečně děláme rozepře.
Obrázek uživatelky
profil
Jaruško, moc hezky jsi to napsala.Smajlík Taky už řady mých spolužáků prořídly.
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek. I já říkám, že život je křehký. Mně odešla spolužačka, když nám bylo 35 let. Měla tři děti, nejmenší dcerce byly čtyři roky. Maminka mé spolužačky mi jenom řekla:" co ta se naplakala po mamince." Dneska by Jana asi mohla žít, stále měla bolesti zad, léčili záda a ona měla nádor na mozku. Zemřela slepá, v hrozných bolestech. Je to dvacet pět roků. :-(
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle