Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kornout sladkostí

7. 02. 2012 | Vaše příběhy
O tom, že bychom si měli hlídat svou postavu, jistě všichni víme. A možná tiše závidíme dětem, které si sem tam nějakou tu sladkost mohou dovolit. Někdy zhřešíme i my dospělí, a pak to doháníme dietami. Chvilku je držíme, zhubneme pár kilo, abychom následně přibrali dvojnásobek. A tak to jde stále dokola. Můj dnešní příběh je věnován sladkostem a právě dětem.

Kamarádka má dvě děti, osmiletou Klárku a čtyřletého Honzíka. Když Klárka nastupovala do první třídy, přála si, aby jí maminka koupila obrovský kornout se sladkostmi, které by mohla rozdat svým novým spolužákům. A tak maminka navštívila papírnictví a kornout koupila. Klárka měla velkou radost. Naskládala do kornoutu společně s maminkou bonbóny, oplatky, čokoládky a lízátka. Holčička se už nemohla dočkat na 1. zářijový den.

sladkostiKonečně nastal onen den D. Klárka, oblečená do sváteční sukýnky a halenky, vzala svůj kornout do ruky a vydala se do školy. „Mami, ten kornout je nějaký těžký!“, řekla po chvilce mamince. Maminka zareagovala následovně: „Neboj, za chvilku bude lehký. Rozdáš sladkosti dětem.“ Paní učitelka se přivítala s dětmi, namalovali si pár obrázků a Klárka mohla konečně rozdat sladkosti mezi nové spolužáky.

Sotva si ale pár dětí vzalo sladkosti z vrchu kornoutu a další holčička natahovala ručku, aby si vybrala něco pro sebe, vytáhla brambor. Úsměv z tváře holčičky zmizel. Vyjeveně se dívala na bramboru a na Klárku. Klárka dala dolů kornout, aby do něj viděla. Kornout byl plný brambor! Klárka svůj první den ve škole obrečela, ale paní učitelka nakonec vše obrátila v žert, kterému se všichni zasmáli.

A jak se brambory dostaly do kornoutu? To malý Honzík dostal chuť na něco sladkého. Bylo mu líto, že jeho sestřička odnese všechny ty mlsky z domu, a tak si vzal nejdřív jen jedno lízátko, pak bonbón, a nakonec se neudržel a jedl a jedl. Vzpamatoval se, až když mu zbylo sladkostí tak akorát na zamaskování brambor, které naskládal do kornoutu místo sladkostí, které snědl. Ráno šel klidně do školky s tím, že nikdo nic nepozná. Proto se zdál Klárce kornout tak těžký.

Myslím, že až půjde do školy Honzík, bude si svůj kornout pořádně hlídat, aby mu jeho sestřička neoplatila jeho mlsný nájezd…

pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc vám děkuji za krásné komentáře. Jako vždy moc potěšily Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný příběh!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Pegonelo, to bylo moc hezké čtení, potěšilo.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný příběhSmajlík Chudák Klárka, to jí muselo být asi pěkně trapně, doufám,že si to s bráškou pak vyřídila
Obrázek uživatelky
profil
Honzík mi připomíná mě v dobách dětství Smajlík Je to šikula, když vymyslel takovou lumpárnu SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle