Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběh o mém životě

21. 02. 2012 | Vaše příběhy
Jmenuju se Adéla, je mi 20 let, pocházím z Třebíče a poslední dobou trpím hroznými depresemi a tak jsem se rozhodla svěřit se se svými problémy, zkusit se z toho aspoň trošku vypsat a ulevit si. Když jsem chodila asi do 3. třídy na základní škole, přišel k nám do třídy nový spolužák, jmenoval se Jiří Mucha.

Po čase jsme si začali být hrozně blízcí a stala se z nás parta, která se skládala ze čtyř lidí, já, kamarádka Hanča, Kuba a právě již zmiňovaný Jirka. Byli jsme kamarádi na život a na smrt. Po čase, když jsme dospívali, jsme spolu už netrávili tolik času. Já si našla první lásku a už to nebylo jako dřív. Kamarád Kuba se odstěhoval do Jaroměřic nad Rokytnou a tak jsme se vídali pouze ve škole, ale já, Hanča a Jiřík jsme byli z jedné ulice.

KamarádiKdyž jsme skončili základní školu, rozhodovali jsme se, kam dál. Samozřejmě, že všichni jsme chtěli jít na stejnou školu, i když já jsem toho názoru, že všichni tři měli na víc než na učební obor, na který jsme byli později přijati. Když nás velkou náhodou dali všechny čtyři spolu do třídy, měli jsme hroznou radost. Kamarádka Hana si také našla přítele, tak jsme se vídali méně, v té době já už měla přítele Vojtu.

Od té doby jsme o víkendech hodně podnikali s Jirkou a přítelem jen my tři. Takové kravinky, co my jsme se spolu navyváděli, to by nikdo nepochopil. S tím člověkem mi bylo neuvěřitelně krásně. Se vším jsem se mu mohla svěřit, vždycky stál při mně.

Po úspěšném dokončení střední školy to bylo peklo. Nebo aspoň pro mě. Kamarádka Hana se odstěhovala z naší ulice a společně s Jirkou  se dostali opět na stejnou školu, na nástavbové studium. Kuba odjel pracovat do Německa a tak jsem na ulici zbyla jen já a Jiřík. Já také začala studovat nástavbu, ale v jiném městě.

S Jirkou jsme se pořád vídali, chodila jsem za ním do restaurace, kde měl brigádu apod. Jenže pak začalo hrozné období. Kdykoliv jsme si někam vyšli s Jirkou a třeba mým přítelem Vojtou i ostatními kamarády, Jirka měl hrozný deprese, pořád mi naznačoval, že ho to tady nebaví, přitom měl známky nádherný, lidi ho měli rádi, říkali o něm, že je super bavič. Ale on to asi neviděl.

Posílal mi přes internet smutný, depresivní písničky, kde se zpívalo o smrti a mně to vůbec nedocházelo. Zpíval mi z toho jenom ty části o smrti jako např: "Bude mi lehká zem" a nebo "Že chci umřít vedle tebe". Kdykoliv o tomhle začal mluvit, jen jsem ho okřikla, že se o tomhle vůbec nechci bavit a ať toho nechá.

Vždycky říkal, že je hrozně tlustý, vyžraný a že je tu zbytečně, přitom to byl prostě kus chlapa, přítelkyni nikdy neměl, ale vždyť v 19 letech má ještě celý život před sebou. Takhle jsem uvažovala já, ale i přesto u mě 20.2.2011 zazvonila kriminální policie, že se můj nejlepší kamarád Jiří Mucha oběsil o 6 vchodů dál ve sklepě.

Byla jsem na dně. První moje slova byla, že tu bez něj nechci být, ale tehdejší přítel Vojta, rodina i kamarádi mi byli velikou oporou. Za což jsem jim vděčná. Bez nich bych to nezvládla. Nicméně doteď jsem se s tím nevyrovnala a pořád si opakuju: "Proč?" V dopise na rozloučenou nechal jen pár slov ohledně toho, co chce nechat zahrát na své poslední cestě a že kvůli rodičům to není a že je má rád.

Ale proč nezmínil nás kamarády? To fakt udělal jen kvůli tomu, že nebyl spokojený se svou postavou? Kdo ví. Pár dní před smrtí mi psal a chtěl někam zajít, ale já mu napsala, že nemůžu, že jedině až druhý den. Druhý den jsem mu psala zprávu, jestli za mnou dojde, až skončí na brigádě a napsal: "Ady, budu končit pozdě a už určitě nepřijdu" a z práce šel rovnou do toho zatraceného sklepa.

To byla jeho poslední zpráva. Nástavbu jsem ukončila, našla si práci a tam se se mnou po čtyřech měsících rozloučili a od té doby nemůžu nic sehnat, jen sedím doma a užírám se. Asi půl roku na to se rozpadl můj vztah s Vojtou, už je to doba a já mám pořád pocit, že bez nich dvou to tady stojí za nic.

Adiina - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Příběh o mém životě:

Příběh o mém životě
Příběh o mém životě
Příběh o mém životě
Příběh o mém životě
Příběh o mém životě
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Adélko, určitě Tě čeká spousta štěstí...je dobře,že se dokážeš svěřit....smutek přebolí..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že za tým muselo byť niečo viac ako nespokojnosť s postavou. Ale nech to bolo čokoľvek, mladý život sa už nevráti a to je škoda.
Adelka, keď sa budeš užierať a trápiť to nikomu nepomôže. Asi by bolo naozaj najlepšie zájsť za odborníkom, ktorý ti pomôže, ale musíš to hlavne chcieť ty sama. Časom si nájdeš aj prácu, veď si mladá, musíš byť medzi ľuďmi, musíš mať nejaké povinnosti a záľuby aby si nemala čas myslieť na to, čo už nemôžeš zmeniť.
Viem, že nikdy nezabudneš, ale čas trochu otupí bolesť a zostanú ti pekné spomienky na dobrého kamaráta.
Držím palce.
Obrázek uživatelky
profil
to je opravdu na poradnu - s tím se člověk sám těžko vypořádá
Obrázek uživatelky
profil
jestli je to skutečně Tvůj příběh, seber se co nejrychleji a zajdi do psychiatrické poradny.
Tam s tebou rezeberou tvůj problém, dostaneš nějaké prášky a dozvíš se, co dělat dál. Měla bys hlavně chodit mezi nějakou mládež. Určitě v okolí tvého bydliště se najde někdo v tvém věku, se kterým si můžeš povídat, chodit na výlety a pod. Hlavně se nezavírej před světem. Časem se i práce najde. Uvidíš, vše se v dobré obrátí. Držím palce, abys našla člověka, se kterým ti bude dobře. Všechno jednou přebolí. Drž se!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkvelice smutný příběh.Jak to může takové mládí udělat, nepochopím Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles