Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kouzelné defilé bílých oblak na noční obloze

12. 01. 2015 | Vaše příběhy
Poněvadž jsem měla včera večer tak mizerné připojení, i když wifi signál byl údajně dostačující, dokonce i vynikající, všechno jsem vypnula a dobelhala se po schodech nahoru na střešní terasu. Tam jsem odstranila plachtu na zakrytí aut z celého spacího koutku a pod rozevřeným deštníkem jsem ulehla. Bolela mne stále velmi silně levá strana páteře i celá levá noha, nejrozumnější bylo ležet na zádech a skoro nedýchat, to bolesti na chvíli pominuly.

A protože „všechno zlé je k něčemu dobré“ - mohla jsem sledovat překrásné obrazce na tmavé obloze. Přímo nad mou hlavou se konalo defilé bílých, nadýchaných - přímo šlehačkových oblak, která se velmi pomalounku a líně přesouvala po obloze od severovýchodu směrem k jihozápadu. Odklonila jsem slunečník na stranu, abych co nejlépe viděla a s úžasem jsem pozorovala ty zajímavé obrazce a seskupení oblak. Jako první pomalu proplula čajová konvice, z níž se ještě linula pára ve shluku tří malých střapatých obláčků.

oblaka na oblozePoté se objevily dvě velké hlavy, natočené z profilu, které se dotýkaly vzájemně rty a pomalu jedna splynula s druhou. Vzápětí proplula nade mnou jižní část Skandinávie s Dánskem a severem Německa, dokonce vlevo se rýsovala Velká Británie a nad ní malý ostrov Shetlandy /odkud pocházejí pra-pra-předci mého drahého pejska - sheltie/.
Nemohla jsem se vynadívat a dychtivě jsem očekávala, co uvidím dále. Po několika obláčcích bez bližšího určení připlul velký lední medvěd, který se představil z profilu a něco kousal ve své zvednuté levé tlapce. Následoval velikánský bílý oblak, nahoře roztřepený, který ale svou spodní části skoro přesně kopíroval jižní Evropu u Středozemního moře - jasně bylo vidět štíhlou podlouhlou italskou botu, vpravo od ní Balkánský poloostrov s Chorvatskem, Černou Horou, Albánií až do Řecka, vlevo od italské boty, pak jižní Francie a Pyrenejský poloostrov, táhnoucí se až k Gibraltarskému průplavu a pod ním ještě kousek Afriky. Nemohla jsem uvěřit svým očím, sešmajdala jsem dolů do pokoje pro Atlas světa /a gel+prášek proti bolestem/ a znovu jsem zalehla k pozorování oblohy. Po chvíli se oblohou důstojně prošel velbloud jednohrbý, ležící kočka, stočená do klubíčka hned za ním a pak za chvíli cválající kůň. Načež dvě velikánská bílá oblaka svým tvarem i vzdáleností od sebe velmi připomínala Austrálii a Nový Zéland, jen asijské poloostrovy a ostrovy již nepřipluly. Pomalu se oblaka trhala a bylo jich stále méně, ještě jeden velmi připomínal slona se zvednutým chobotem, pak jsem na chvíli usnula.

Vzbudila jsem se opět po půlnoci a protože každé obrácení se na posteli velmi bolelo a pocítila jsem hlad, sešla jsem pomaličku dolů, lehce jsem povečeřela, namazala jsem si inkriminovaná místa gelem proti bolesti a do 4 hodin jsem opravovala plachtu z pergoly, ovšem snad ji už ani nenatáhnu, abych nepřišla o ty krásné noční zážitky? Nejenže si nedovedu představit, jak budu skákat ze židle na židli a vysoko nad hlavou natahovat a upravovat plachtu na kovovou konstrukci, ale - a to je hlavní důvod - pak bych viděla oblohu z úplně jiného úhlu a jen její malou část  a to by byla velká škoda. I když už nyní bývá v noci silná rosa se silnými kapkami, snad mi ještě ten velký slunečník dobře poslouží. Máme denní teploty už o hodně příjemnější, pouze mezi 28-25 st. a v noci bývá kolem 20 st., konečně začne příjemný slunný podzim, kdy už z posezení na slunci nebolí hlava a dá se hnědnout pomalu. Sice voda je už chladnější, ale ty pneumatiky na těle a zásoby tuku si s tím nějak poradí.

V dálce nad mořem se po ránu vytvořila hodně široká hradba nadýchaných šlehačkových oblak, která mi připomínala obrysy Nízkých Tater - pak se pomalu rozeběhla a plují líně po obloze. Projeli jsme s hafánkem naši obvyklou trasu  /já autem kolem borového lesíka - on se proběhne, vše si očichá, přečte vzkazy a pozdraví se s kamarády/ - jsem vlastně jeho motorizovaný doprovod  /něco jako u Závodu míru/, zatím bych tu trasu neušla ani se zaťatými zuby a trekingovými holemi. Dnes se budu věnovat květinovým truhlíkům a podzimním kytičkám, které jsem si včera přivezla z blízkého zahradnictví - tyhle budou krásně kvést po celou zimu. Ale budu muset pracovat pouze v sedě, to hnusné tělo mi větší aktivitu nedovolí. Naštěstí pračka i myčka byly pilné a pejskovi nevytřená podlaha nevadí.
Uvědomuji si, že mi vlastně to překrásné defilé bílých oblak na tmavé noční obloze docela umožnilo zapomenout na pronikavé bolesti při každém rychlejším pohybu  /zdá se ale, že můj mozek si z mého nedávného článku nevzal žádné ponaučení a hodlá mne nechat trápit i nadále!!!/.

MartaB - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nádherně napsaný článek.Je nádherné pozorovat oblohu. Také to někdy dělám a člověk na chvíli zapomene na bolesti. Popsala jsi to nádherně. Hodně štěstí a málo bolesti...SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
máš fantaziiSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký článek.Smajlík
Máš velkou fantazii, oblaka taky ráda sleduji, ale tak krásně to popsat bych nedovedla.
Obrázek uživatelky
profil
Krásný milý článek Smajlík Marti to bylo hezké vidět na obloze mapu světa, umíš snít Smajlík to je dar mít takovou představivost Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ty dokážeš také napsat o všem moižném - ráda sleduji oblohu také
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice