Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léčba bolavé duše

5. 05. 2012 | Vaše příběhy
Vždycky jsem byla docela zdravá. Dosud jsem nebyla na žádné vážné operaci a nikdy jsem v nemocnici neležela dlouho. Zdraví má však dvě stránky – tělesnou a duševní. A co se týče té duševní, jde to se mnou občas od desíti k pěti. Ne, že bych to v hlavě neměla v pořádku. Když jsem chodila do školy, nosila jsem domů téměř samé jedničky a myslím si, že nejsem hloupá. Mou slabou stránkou jsou emoce.

Zkrátka a dobře, občas jsem velmi smutná. Dříve tomu tak nebylo, byla jsem veselá a až moc optimistická. Postupně se ale moje nálada a můj pohled na svět zhoršily. Moc dobře vím, kde leží příčiny tohoto problému. V životě jsem si zkrátka prožila své. Nějaké ty problémy byly s přátelstvím, jiné zase s láskou a jiné pro změnu s penězi. Tak jistě uznáte, že když člověk nemá nikoho, komu by se mohl se svými problémy svěřit a je švorc, tak moc šťastný být nemůže. Několikrát jsem se snažila se svými problémy bojovat.

Léčba bolavé dušeTak například jsem si řekla, že si zkusím najít kamarádku. Bohužel jsem zjistila, že navázat přátelství je v dnešní době docela těžká věc. Spousta mých dávných známých má své vlastní starosti a radosti. A najít si nové přátele se mi zkrátka nepodařilo. Co se týče financí, je to také dosud velmi složité. Dneska se člověk bez peněz neobejde a všechno je dražší a dražší. Sehnat si dobře placenou práci, která by člověka měla v ideálním případě ještě aspoň trochu bavit, je přitom stále těžší. Na svůj smutek jsem zkoušela vyzrát různými způsoby. Tak například jsem se jednu dobu držela rady „usměj se na sebe každé nové ráno do zrcadla“.

Může vám to připadat hrozné, ale taky jsem si zkoušela říct: jsou lidé, kteří jsou na tom hůř, jsou nemocní apod. Dosud mi však nic dlouhodobě nepomohlo. Pořád jsou chvíle, kdy se cítím velmi smutná. Poslední z možností, kterou se chystám vyzkoušet, je sportování.

Tělesné zdraví mám, zaběhat si nic nestojí a kdo ví, třeba se mi do těla vyplaví tolik hormonů štěstí, že ho budu moci rozdávat i jiným. Tak mi držte palce, ať s tím svým smutkem konečně jednou provždy zatočím.

Emko K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Jak rozpoznat obyčejné smutky od deprese? Možná bývají skupinová sezení jen pro,,smutné lidi,,Jen mluvím o své zkušenosti. K psychiatrům nechodí dneska jen,,blázni,,jsou psychologové přesně zaměřené na problém. Jedna dobrá rada od dr. kterého jsem měla ráda: Záleží z které strany se podíváš na hrnek-hrnek je jako ten problém. Mám skupinu pro problémy se zrakem, kde mi ohromě pomohli psychicky a beru je jako víc než dobré známé, kdyby se nemusely chovat jako zaměstnanci a já jako klient,byly by z nás kamarádky. Taky byly,ale vzhledem k jejich práci se o nehodilo. Klienti jsou o generaci starší. Tedˇse chystám do komunikační skupiny, tak doufám, že tam budou lidé mého věku. Nemůžu si stěžovat,kamarádky mám, jen čas a když je moc smutno, nebo si nevím rady a všechno bylo řečeno,stejně nevím a jsem raději sama. Protože prý jednám příliš emočně, už neslyším(nenaslouchám) druhým. Tak snad mě tam nějak přibrzdí. Když mě něco trápí, nejsem schopná myslet na nic jiného. Pohyb je prima.
Obrázek uživatelky
profil
Ten nápad so športom je dobrý, ale aj ten úsmev do zrkadla ti môže pomôcť. Musíš sa mať rada taká, aká si a určite sa časom s niekým skamarátiš.
Zatiaľ máš, myslím, kamarátky aspoň virtuálne tu, na CHŽ, ktoré ti držia palce.
Obrázek uživatelky
profil
Tak bojuj a bude Ti lépeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přátelé, ti praví, se hledají opravdu těžkoSmajlík. Mohu se zeptat, kde bydlíš? Alespoň kraj?
Obrázek uživatelky
profil
držím palce. Každý má občas "svoje smutky", ale chce to se jim postavit a nepoddávat se jim dlouho. Třeba pomůže ten sport a nebo nějaká náhoda. Každopádně člověk by neměl zůstávat sám - tak ať se Ti podaří brzy najít spřízněnou duši Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles