Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Manželská krize

7. 01. 2015 | Vaše příběhy

Ještě na začátku právě ukončeného roku 2014 to u nás v rodině vše vypadalo, že co se rodiny týče, je vše v pořádku a tak to i zůstane. Vždyť jsme se měli z čeho těšit, neboť z panelákového domu jsme se odstěhovali do rodinného domku, který si koupil zeť s naší dcerou. Vlastně ten loňský rok byl prvním rokem, kdy jsme vítali všichni nový rok právě tady.

Po Novém roce až do Velikonoc jsme si tu spokojeně a šťastně žili, nic nenasvědčovalo tomu, že jsou u mladých nějaké problémy ve vztahu. Nedali nám to nijak najevo, a uměli je dobře před námi utajit.

Osudné se staly velikonoční svátky. To se vše zlomilo, každý z nich je trávil po svém. Dcera byla na velikonoční zábavě bez manžela, který přes noc hlídal jejich malého synáčka. No a zeť pak odešel do hospody, kde se dověděl na dceru nějaké věci, které se odehrály na zábavě. A to nemohlo dopadnout dobře, zejména ne v kombinaci s alkoholem. Po jeho příchodu z hospody došlo i na fyzické napadení z obou stran a nám rodičům zbyly jen oči pro pláč. Vůbec ty Velikonoce bych ze svého života nejraději odstranila. Ještě ten večer se dcera sebrala i se synkem a odešla k jinému muži ve stejné vesnici. Nějaký čas nemluvila ani s námi rodiči, její slova byla, že se do toho nemáme montovat apod. A byla to právě ona, která chtěla, abychom se nastěhovali k nim, že jednou, až budeme staří a nebudeme moci, se o nás chce postarat. Já o tomto rozhodnutí dlouze přemýšlela, myslím, že kdybych neměla manžela, že bych na to nepřistoupila. Ale vím, že manžel celý život toužil být v domku, pro něj život v paneláku byl něco jako vězení a tak aby on byl spokojený, tak jsem nakonec přikývla. 

manželská krizePo tom, co se u nás odehrálo na Velikonoce, jsem toho hodně litovala. Jen jsem plakala, nespala, nejedla, nic mě nebavilo a zkrátka jsem se nervově zhroutila. Bylo nutné navštívit lékaře, uvažovala jsem, že by mě vysvobodilo si sáhnout na život, ale protože mě nad hladinou udrží  naši vnuci a vnučky, tak jsem se vzpamatovala. Dostala jsem dva druhy antidepresivních léků a s jejich pomocí jsem to jakž takž ustála.

Když začala s námi dcera komunikovat, prosila jsem ji, aby se vrátila. Nepomohlo nic, trvala na svém, že zatím ne, ale že sice naděje stále je.

Mezitím však zažádala o rozvod a o úpravu péče jejich syna s jeho otcem.

Bylo nám jasné, že se rozvede, a že tu budeme žít ne s dcerou, ale se zetěm. A protože v malé vesnici se nic neutají, tak spousta lidí se mnou otevřeně ohledně tohoto mluvilo a téměř všichni mně říkali, že se nám určitě vrátí, že ten muž, co ji zblbnul, moc dobrou pověst nemá. Tipovali, že to bude trvat 2 měsíce a že je zpět jak na koni. Bohužel mýlili se. 2 měsíce uplynuly a dcera nikde. Uplynuly další 2 měsíce a opět  jsme tu bez ní. Za to však jsou tu častější její návštěvy. Bylo nám to záhadou, že dříve tu pomalu nechodila vůbec a najednou přijde, dokonce vezme sekačku a poseče celou zahradu. Pak ji uklidí a na večer jde zase pryč... Takto to trvá celkem měsíc a hned je 5 měsíců bydlení bez dcery.

Pak přijde pro nás den D a dcera se stěhuje zpět. Ta radost je nepopsatelná, a stejnou radost má i zeť. V tento den opět tekly slzy proudem, ale byly to slzy štěstí.

Když jsem se pak s ní o celé situaci bavila, tak řekla, že si ona i její manžel spoustu věcí uvědomili, že život není jen zábava, jak si to představovali.  Stáhla hned žádost o rozvod, a když je nyní sleduji, jak se k sobě chovají, tak tam nastala dost velká změna. Hlavně už  nekomanduje, jak to dělala, maličkosti přehlíží a více spolu komunikují a domlouvají se, co a jak udělají. Spíš to bylo tak, že se nedomluvili, ale rovnou řekli, že se půjde tam a tam, a pak se nemohli shodnout, když každý měli jiný plán.

Nám a zejména pak mně se omluvila, že díky ní jsem 5 měsíců žila v obavách,  na lécích a že jsme z léta nic neměli. Ale Vánoce, které právě skončily, z mého pohledu patří k těm nejkrásnějším, ale zároveň k nejchudobnějším díky rekonstrukci domečku. Ale pro nás než dárky je důležitější rodina, láska v rodině, sounáležitost rodiny a spokojenost. A pak také ta rozzářená očka vnoučátek, která z našeho pohledu měla Vánoce bohaté. Pod stromkem našla spoustu hraček. 

A tak snad to, co bylo, už se nikdy nebude opakovat, a budeme tu opravdu žít v rodinné harmonii až do naší smrti. Nic více si nepřeji, ke spokojenosti nám to stačí. Zatím jsme schopni se postarat o sebe sami a pokud můžeme, snažíme se pomáhat ještě své dceři - jedné i druhé. Mám před sebou ještě 6 let práce, než budu mít nárok na starobní důchod. A pak bych si toho důchodu ráda užila a věnovala se tomu, co mám ráda. To jsou pejsci, ruční práce a vnoučata. 


Anicka59 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Manželská krize:

Manželská krize
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Aničko, smutný článek, ale s dobrým koncem. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aničko,měla jsi moc smutné období,na štěstí s dobrým koncem SmajlíkSmajlíkMoc vám přeji ,klid v rodině a pohodu s vnoučátkySmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aničko..už bude lépe a důchodu a klidu si jestě užiješ v plném zdraví..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Aničko, prožila jsi velmi těžké životní období...
je dobré,že krize pominula,mladí se poučili a co je nejdůležitější,že je rodina zase pohromadě...
přeji ti jen to dobré...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
smutný článek, ale nakonec vše dobře dopadlo.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles