8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mé první setkání s léčitelem

11. 05. 2012 | Vaše příběhy
Mé první setkání s léčitelem bylo trošku, jak to jen napsat, řekněme zvláštní. Píše se rok 1981 a já se jdu poprvé představit budoucí tchyni. Která z nás by toto neznala. Nastrojíte se, několikrát se převléknete, jen aby vše bylo perfektní a Váš nastávající neustále říká: "Jsi krásná, neboj, sluší Ti to.". Jen aby. Přece jen, budoucí panímáma má oči všude.

Můj miláček pocházel z domečku, přesněji vilky. Nejdřív byla malá přední zahrádka. Tam Vám bylo růží a jak krásně voněly. Červené. Z druhé strany byl dvůr, tam se někdo snažil ze "starého" vraku udělat limuzínu. Najednou prý: "Podej kleště!", tož jsem podala, pak klíč, i ten jsem podala a tak to šlo hezkou chvilku dál. Jen jednou jsem se nějak netrefila a podalo cosi, co jsem považovala za předmět žádaný.

Mé první setkání s léčitelemNuž nebyl to on a tu se Vám postava u auta zvedla do celé své robustnosti, nabrala vzduch do plic a hodlala něco nemilého říct. Já 158 cm po ránu, on 190 cm odpoledne! Těch 32 cm rozdílu bylo jak nejméně metr. Já načančaná, on celý zašpiněný. Jak tak na sebe hledíc, přímo zírajíc, postava pronesla: "Kde se tu vzal ten cvrček? Čí dítě to je?"

Nemusím ani říkat, tedy psát, že všechna okna byla plná zbývajících členů klanu mého vyvoleného. Ono totiž okno nad růžičkami byla kuchyň, stačilo projít a hned celý dům věděl, že jsem zde. Tento domek měl jednu zvláštnost, přes karmu v koupelně se dorozumívalo a šetřily nožky od schodů, stačí trochu poklepat na stoupačku a hned "domácí" telefon je zapnut. Tak se celé osazenstvo dostalo do oken.
Ticho bylo, ani větříček snad nevál. Najednou postava podává tu ee ručku a praví: "Já jsem Jan.". Co dodat, má čistá ručka, nu už zase ne tak čistá, sama se zvedá a má ústa pronášejí: "Já jsem...", ale tu jsem přerušena. Já vím, a osazenstvo domu dodává: "Náš Cvrček."

Nuž človíček míní, osud mění. Já, která strávila tolik času, abych udělala první dojem, jsem ušpiněna, šmouhy na obličeji, sic ve svátečních šatičkách. Z oken se směje celé budoucí příbuzenstvo. Tedy domácí místní, jinak rodinka je po celé zemičce. No a můj miláček? Ten nechtěl rušit naši vzájemnou výpomoc, prý to bylo krásné, on velí - já podávám a nikým se nedáme rušit. Nádherně si seděl pod hruškou a sledoval, jak si vzájemně pomáháme. Dokonce i budoucí švagrová prý přešla přes dvůr a já nic, jasný důkaz: práce šlechtí. A Jan, no ten jen pronesl: "Tu si vem, nic ji nevyruší!"

Jak hluboce se mýlil. Po uvedení zase do stavu čistotného, všem představena, i když Cvrček už zůstal na spoustu let, slavnostně napapána, se celé osazenstvo domu vydalo na zahradu pod hrušku. To je strom, kde se probírají veškeré milé či nemilé části života. Ano, tam přesně miláček sledoval mé snažení s nářadím! Na stůl byl přinesen pokrm lahodný, koláček, chlebíčky, jednohubky, prostě pocta mé "maličkosti"  - čaj, káva, domácí limonáda, co si jen přát. Tolik radosti a smíchu! Občas nastala i klidná pauza, to když se lidičci vydali do vzpomínek.

Bohužel, zrovna při této klidné době já vydala řev, přímo vražedný! A důvod? Z hrušky spadl pavouk rovnou do mého klína. Jak já se proklínala, proč jsem si jen nevzala ty šatičky s kytičkami, byly barevný, sic ne tak sváteční, ale pestrý, nic bych neviděla! Mám totiž panickou hrůzu z tohoto druhu. Zařvala jsem z plných plic a začala oklepávat své šatečky světlé. Zrovna v této pauze zadumání. Nuž začala jsem nejen ječet, ale i tančit tempem dup dup, třes třes, klep klep. Ta potvora držela a ne a ne se pustit. Jan se zasmál a doplnil: "Jo, brachu, pracovitá, hlas jak konipásek a zelí Ti udupe!" Jasně, rodinka se přidala, panímáma tu obludu setřásla a švagři dodali: "Tak budeme křepčit všichni." A zábava byla, pěkná a bujará. Jan začal kouzlit, až později jsem se dozvěděla, že je mistrem magie. Své uznání vydobyl až v Japonsku. Ale zároveň je léčitelem, uznávaným po celé domovině. Má klientelu velice obšírnou od kmána až po pána, jak s radostí říká.

Tak toto bylo mé první setkání s léčitelem. Jistě už víte, že je to človíček raráškovitý a nevynechá jedinou příležitost k neplechám. No jo, rodinka. A že se jich naskytlo za ten čas. Ale to už bude jiný příběh. Tak zase příště!

Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Kašpárku, Tvé milé vtipné povídání se tak krásně čte a při něm se příjemně vzpomíná ....
Mě sice zrovna pavouci neděsí,ale "nemusím" žáby, takže si umím živě představit, jak Ti bylo...

Těším se na další Tvé příběhy!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
děkuji všem za písmenka Smajlík jsou hladící, oku lahodící, srdíčku miloučká. Smajlík slibuji psát budu dál papapa Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi dobre a vtipne napísaný článok.
Teším sa na ďalšie.
Obrázek uživatelky
profil
moc jsem se pobavila..........už se těším na další veselé psaní...ty jsi sluníčkoSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký, vtipně napsaný příběh.SmajlíkHezké seznámení.Smajlík Pavouk by mě vyděsil taky, bojím se jich.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles