MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje narozeninové dorty

17. 02. 2012 | Vaše příběhy
Opravdu nejsem moc dobrá cukrářka a z potahování dortů marcipánem mě ještě dnes jímá hrůza. To mi ale nebrání, abych se alespoň nepokusila vymyslet své rodince k narozeninám nějakou oblíbenou pochoutku. Vzhled je v tomhle případě naštěstí až na druhém místě. Cení se hlavně chuť a nápad.

Můj první dort-nedort byl totiž mého synka Gábíska. To mu byly tři roky a chtěl dort se spoooooustou lentilek. Přinesla jsem si tedy z obchodu slušnou zásobu pytlíčků a krabiček a pustila se do pečení. Dort měl být piškotový, jenže těsto se mi nějak v troubě srazilo nebo co a bylo tak akorát na vyhození. Dalších pokusů jsem se docela bála, takže nakonec jsem upekla svoji oblíbenou bábovku z Hery. Opatrně jsem ji prokrojila v půli a vydlabala trochu materiálu z vnitřku. Pěkně opatrně, aby se mi stěny nezbortily.

Do vzniklé díry jsem nasypala lentilky (hodně) a  nakonec ušlehala máslový krém, kterým jsem obě části bábovky zase spojila. Zbytkem krému jsem použila na povrch dortu a opět obsypala lentilkami. Ke svíčkám jsem ještě přidala prskavky a bylo hotovo! A víte, jak byl Gábísek překvapený, když se na něj po rozkrojení dortu vyhrnula spousta lentilek?

Svému dalšími dortu říkám Šikmá věž v Pise. Tak totiž nakonec dopadl. Chtěla jsem svému manželovi udělat překvapení a připravila mu slaný dort. Nic těžkého. Jen vrstvy bílého chleba prokládané pomazánkovým máslem s česnekem a několika druhý sýrů a salámů. Nápad by to byl dobrý, kdyby mě nenapadlo naředit pomazánkové máslo trochou mléka, aby se mi lépe roztíralo. Spodní vrstvy chleba byla totiž díky tomu příliš promáčené a dort se začal naklánět. Cestu na stůl naštěstí přežil bez újmy a následně zmizel v žaludcích rodinky tak rychle, že ho ani nenapadlo spadnout.

Poslední dort se hodí pro všechny, kteří si chtějí ze svého okolí trochu vystřelit. Naučila jsem se ho teprve nedávno a i tak je jeho příprava trochu fuška, ale nevadí. Potřebujete jakýkoliv korpus na dort, který prokrojíte zhruba v jedné třetině směrem vršku. Horní část dortu odložte a ve spodní větší části vydlabejte díru. Jak velkou, to nechám na vás, ale dejte pozor, ať neprorazíte dno dortu. Díru teď pěkně dokola vymažte roztavenou čokoládou a nechte ztuhnout. Musí to být opravdu důkladné, nikde žádná škvírka. Po ztuhnutí naplňte otvor červenou marmeládou nebo sirupem, přiklopte vrchním dílem a ozdobte podle fantazie. Po nakrojení bude dort parádně krvácet!


Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já nemám ani fantazii vymyslet, to co jsi upekla ty...já udělám kulatou buchtu..poplcám ji a hotovo..tvé dorty byly vtipnéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
No klobouk dolů,to je nádhera!
Obrázek uživatelky
profil
se pokusím o tu šikmou věž. Cože tam mám dát, Mléko? Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
sa snaha a vytrvalosť.
Myslím, že keď nejde torta na výstavu, tak stačí, keď je chutná.
Ten posledný nápad sa mi páči, možno ho vyskúšam.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles