Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje svatební dorty

15. 02. 2012 | Vaše příběhy
Jak už to tak bývá, žádná pořádná svatba se neobejde bez svatebního dortu. V našem případě se ale chtělo veškeré naše pečící příbuzenstvo blýsknout a měli jsme dorty hned čtyři. Nevypadaly špatně, ale nakonec skončily poměrně neslavně, jak ještě uvidíte.

Svatební tabuli vévodil třípatrový dort potažený bílým marcipánem a zdobený marcipánovými holubičkami a kytičkami. Nebo spíš přezdobený. Pro vrstvy krému a cukrových ozdob nebylo tělo dortu skoro ani vidět. A dvě holubičky na vrcholu byly pidlooké. Bohužel, dívala jsem se celou hostinu přímo na ně, protože dort stál přede mnou. Chudinky pokažené holubičky.

Ale pořád jsem se ještě na tenhle dort těšila. Tedy až do doby, než došlo na krájení. To se mi docela povedlo, ale na talíři mi skončila příšerně přeslazená a trochu rozblemcaná břečka. Dodnes mám pocit, že kdybych oloupala z korpusu marcipán, těsto by se pěkně úhledně sesunulo na hromadu. Se sebezapřením jsem snědla dvě lžičky a pak se vymluvila na nevolnost. Ono vdávat se těhotná přece jenom není tak špatné.

Na další dva dorty si vlastně moc nepamatuju a nebýt fotografií ze svatby, nevěděla bych ani, jak vypadaly. Ale nádherné vzpomínky mám na dort mojí maminky. Byl sice malý a  takový nenápadný, ale znamenal pro mě víc, než všechny ostatní. Vztahy mezi mnou a mým rodiči nebyly při svatbě zrovna růžové. O to víc si vážím toho, že maminka si dala tu práci a vnesla do mé svatby trochu z mého oblíbeného fantasy světa, kterému vděčím za spoustu přátel a koneckonců i za svého současného manžela.

Onen malý dort se totiž jmenoval Pahorek Amroth a pokud jen trošičku znáte příběh Pána prstenů, prozradím vám, že je to právě ono místo, kde se do sebe zamilovali Aragorn a Arwen. Světle hnědý dortík zdobily marcipánové květy a stříbrné kuličky a na vršku seděly dvě nádherné holubice.

A samotný dort byl výborný. Oříškový a s lehkým krémem. Dodnes se na tu chuť pamatuju. A co ostatní svatební dorty? Inu, ty skončily rozkrájené v mrazáku. Několik kousků jsme si zabalili na svatební cestu a rozdávali je náhodným kolemjdoucím. Ale nesnědli jsme žádný. Nechutnaly nám. A kdyby nedošlo k jednomu dlouhému výpadku elektřiny, nejspíš by se ten zbytek válel v mrazáku dodnes. Takhle jím vzaly za vděk alespoň sousedovy slepice.

Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
obdivuju co všechno se dá vytvořit za dorty a sama se taky pokouším o nějaké výtvory, ale osobně krémy nemám vůbec ráda a z dortů mám nejradši pařížák se šlehačkama
Obrázek uživatelky
profil
Priznám sa, že mne sa také "prečačkané" torty nepáčia a nemám na ne ani chuť. Teraz sa s marcipánom dá (keď to pekárka vie) robiť naozaj zázraky a ozdobiť tortu až neskutočne. Mne sú ale sympatickejšie tie "staré" torty poliate čokoládou a ozdobené krémom.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles