Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj bolavý zoubek

12. 01. 2014 | Vaše příběhy

Vánoční svátky r.2013 jsem se rozhodla začít připravovat s předstihem.

V druhé polovině listopadu jsem vyčistila v bytě všechny skříně, umyla okna, vyprala záclony, závěsy a vyčistila koberce. Koncem listopadu jsem  upekla a nazdobila perníčky a  perníkové svícínky. Pak následovaly ostatní druhy vánočního cukroví.

Zbývalo mi zabalit nakoupené dárky, upéci vánočky, uklidit kuchyni a dokončit vánoční přípravy.

Byla jsem sice trochu unavená, ale spokojená, že se mi podařilo všechno v pohodě zvládnout.

Přišel Štědrý den. Od rána mě začal pobolívat zub – pětka vlevo dole. Říkám si: „To přejde! Použila jsem babské rady – žvýkala hřebíček, namočila jsem vatu do francovky a skousla ji mezi bolavým zubem, vyplachovala jsem si dutinu ústní heřmánkem, pak přišly na řadu prášky. Takto jsem prožila 5 dní. Pátý den v noci jsem už ale nemohla bolestí spát. Ráno to manžel nevydržel a zavelel: Jedeme na pohotovost do Plzně!“ Jeli jsme. Těšila jsem se jako malé děcko, že mi zub vytrhnou a já se konečně vyspím. Zdálo se mi, že cesta do Plzně, dlouhá 33 km, ubíhá velice pomalu. Konečně jsem stála před budovou, kde se nachází Zubní lékařská pohotovost.

bolavý zoubekVejdu dovnitř a úplně jsem se zděsila. V přilehlé chodbě plno lidí, čekárna nabitá. Mladí lidé, staří, děti. Říkám si: „Zřejmě je zde také pohotovost pro děti!“ Ale nebyla. Stále přicházeli noví a noví pacienti. Někteří říkali, že si byli venku zakouřit, jiní nadýchat čerstvého vzduchu, takže jsem vůbec neměla představu, kolikátá vlastně v pořadí jsem.

Pozorovala jsem dění kolem sebe. Hned za mnou přišla mladá maminka s asi 8letým chlapcem. Chlapec byl hodný, hrál si s tabletem, až nakonec mamince usnul na klíně. Spal asi 1/2 hodiny, načež se probudil a začal hrozně vyvádět. Křičel, svíjel se, byl vzdorný. Maminka mu trpělivě vysvětlovala, že už brzy půjdou do ordinace, ale nic nepomáhalo. To už jsem v čekárně strávila dvě a půl hodiny. Do tohoto křiku přišla mladá maminka se svojí maminkou a přinesly v autosedačce miminko, kterému nebylo snad ani měsíc. Děcko plakalo. Maminka ho svlékla, chovala ho a my se všichni divili, proč s děckem nemohla být babička venku. Prostředí pro tak malinké děcko nebylo vůbec vhodné. Cítila jsem se mizerně, bolela mě hlava, zub a k tomu ještě hysterický záchvat chlapce a pláč malého miminka. Přede mnou na řadě byla jedna slečna, pustily jsme tedy maminku s chlapcem, protože nám řekla, že je chlapec autista a evidentně si s ním nevěděla rady. Chlapec byl zcela vyčerpán, o jeho mamince ani nemluvě. Jenže, sestřička vzala mladou maminku napřed. Celou dobu, co ji lékařka ošetřovala, autistický chlapec doslova řičel.

Když se vše uklidnilo a já konečně po třech hodinách čekání přišla na řadu, byla jsem vyčerpaná jako ten chlapec. Paní doktorka byla velice milá. Prosila jsem ji, aby mi zub vytrhla, ale ona říkala, že můj zub bude potřebovat nejen zubaře, ale i chirurga. Ona prý mi sundá plombu, vyčistí kanálky a budu bez bolesti do 2.ledna, než bude ordinovat náš pan zubař. Pravda to ale nebyla. Trpěla jsem ještě 3 dny. Pak konečně nadešel 2.leden 2014 a náš pan doktor mi zub vytrhl. Trhání mu trvalo více než 1/2 hodiny a dalo nám oběma pořádně zabrat. Ještě jednou jsem musela našeho pana zubaře navštívit, protože bolest nepřestávala. Tentokrát mi dáseň znovu vyčistil a teprve pak jsem se úplně bolesti zbavila.

Tento článek jsem napsala proto, aby si ti, co si vymysleli, že lidé ze vzdálených okresů budou dojíždět na zubní pohotovost mnoho kilometrů do krajského města, uvědomili, že ne každý má auto a v době svátků nebo o víkendu je v některých oblastech dopravní obslužnost téměř nulová a ne každý má finanční prostředky na taxislužbu. Poblíž mě seděla v čekárně paní z Karlových Varů. Tři dny chodila v K.Varech na pohotovost a nikdy na ni nedošla řada. Když už měla bolest v uchu, hlavě a krku, dovezl ji manžel na pohotovost do Plzně. Jestli zde uspěla, nevím. Na Nový rok jsem slyšela v televizi, že plzeňské zubní pohotovosti byli přidáni pacienti z okresů Klatovy a  Domažlice. Nemám k tomu co dodat. Úsudek ať si udělá každý sám.

Macizaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Můj bolavý zoubek:

Můj bolavý zoubek
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Marcelko pěkně napsáno,pohotovost daleko,marodů hodně,v bolestech čekat hodiny a to je naše zdravotnictví.K pláčiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marcelka, teda poviem ti, vytrpela si si svoje, také sviatky by človek neželal ani najväčšiemu nepriateľovi.

A čo sa týka tých zubárov, ani u nás to nie je "ružové".
Bývam v krajskom meste, v ktorom NIE JE zubná pohotovosť Smajlík.
Najbližšia je v Galante, čo je cca 30 km.
Takže ak človek s bolesťou nemá šťastie, že nájde doma niektorého zo súkromných zubárov, ktorý je ochotný ho ošetriť (viem v Trnave len o dvoch) a nemá auto, tak sa musí spoľahnúť na verejnú dopravu, alebo si zobrať taxík (čím sa vzhľadom na počet km ošetrenie "pekne" predraží), alebo musí jednoducho trpieť.
Tomu sa v časoch "demokracie" hovorí bližšie k ľuďom SmajlíkSmajlík.

Dúfam, že ty už máš zúbky v poriadku a nič ťa nebolí SmajlíkSmajlík.
Obrázek uživatelky
profil
štastny človek, koho zuby nebolí....ale i na prevenci se objednavam pul roku dopredu
Obrázek uživatelky
profil
Zuby jsou hrozná bolest. Připomělo mě to patálie se zubem moji dcery. Sice začátkem roku, ale ošetřující lékař měl dvolenou a zastupující si už netroufla trhat. Musela do krajského města Hradec Králové, což je 35 km od našeho města. Kilometr z polikliniky do práce říct co s ní je. Pak ji odvezl tatínek do HK a klepal se víc jak ona, protože není se zubařů bojí. Jeszdila pak týden na penicilín dávaný injekcemi. Užila si dost jako Ty .
Obrázek uživatelky
profil
Vůbec mě nenapadlo, že můj článek bude mít takový ohlas, ale jsem ráda, že se moje zkušenosti dostaly do podvědomí mnoha lidiček. Přála bych si, aby bylo lépe.
Díky za vaše reakce.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles