Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj životní příběh, 1. díl

9. 09. 2011 | Vaše příběhy
Mnohokrát jsem pod svými články čítala komentáře, ať také napíši svůj vlastní příběh. Přiznám se, že mi lépe jde sbírat osudy a zkušenosti druhých, a pak o nich psát, než sepsat svůj vlastní osobní příběh. Až teď jsem se rozhodla pokusit se něco sepsat. Co z toho vyjde, uvidím.

Můj životní příběh je poněkud delší, vždyť jsem tu na světě už nějaký ten čásek a život se se mnou moc nemazlil, tak snad z toho vyjde i příběh na pokračování. A čím jiným začít, než dětstvím?

Měla jsem nádherné dětství. Mám mladší sestru a báječné rodiče. Taťka navíc pracoval jako horník, a tak jsme neměli nouzi o peníze. Mamka zůstala v domácnosti a starala se o nás. Byli jsme rodina jako ze žurnálu. Měli jsme první barevnou televizi v celém paneláku, od mého narození naši vlastnili tehdy luxusního žigulíka, pořídili si mezi prvními automatickou pračku, video a další vymoženosti, které přinášela doba.

Díky své práci a častým přesčasům měl taťka spoustu dovolené, a tak jsme každý rok jezdívali v době prázdnin na krásné pobyty z autoturistu do různých kempů, do chatek. Vždy týden na jedno místo, týden na druhé a pak jsme na čtrnáct dní jezdili za příbuznými do Čech. Naši jediní bydleli na Moravě, zatímco celá naše rodina zůstala v Čechách. Užívali jsme si babiček, dědů, tetiček a strejdů. V Chomutově jsme měli „základnu“ u rodičů mé mamky. Odtud jsme jezdili do tehdy ještě východního Německa.

A tak jsme my, já a má sestra, měly to nejluxusnější oblečení a hračky, které nám ostatní děti záviděly. Pochutnávaly jsme si i na gumových medvídcích, které se u nás ještě neprodávaly.  Taťka byl víc sportovně založený, než mamka, a tak nás často brával na hory a výlety do přírody. Mamka s námi chodila do cirkusů, na bazény atd. Naši koupili i zahrádku, kde jsme si se sestrou stavěly bunkry a lezly jsme po stromech. Když jsem byla v 7. třídě základní školy a sestra v páté, jeli jsme dokonce na dovolenou do Bulharska. Vlastně letěli, dovolená byla letecky. Nic nám jako dětem nechybělo. Mimo psa, kterého jsem si stejně později pořídila…

Úspěšně jsem odmaturovala, udělala státnici a život mě vyplivl do světa dospělých. Začala jsem pracovat v nemocnici na ředitelství jako účetní, kde se mi líbila jak práce, tak pracovní kolektiv.

Našla jsem si svého prvního kluka, lépe řečeno on si mě našel, a prožívala svou první lásku. Vše bylo úžasné. A snad aby toho štěstí nebylo tak moc, po třech letech jsem se se svým přítelem rozloučila kvůli jeho sklonům k alkoholu, které nedokázal kontrolovat. Chtěla jsem ho podporovat v léčbě, stát po jeho boku, on se ale léčbě bránil a rozhodl se rezignovat. A tak si později našel ženu, která trávila čas v hospodě s ním. A pak jsem onemocněla maligním melanomem. Bylo mi něco kolem dvaceti let, když jsem šla na operaci. V mém věku jsem cítila, že život se mnou hraje nepěknou hru, ale já se s ní musela vypořádat. Hrála jsem přece o život! V nemocnici jsem poznala prima lidičky, mimo jiné i spolupacientku se stejnou diagnózou, jakou jsem měla já. Mezi námi vzniklo nádherné přátelství. Nemoc jsem nakonec úspěšně zvládla a dnes jsem zdravá. A díky nemoci jsem se naučila vnímat svět kolem sebe trošku jinak. Vážím si každého dne, raduji se z maličkostí a někdy jsem do všeho trošku hrr, protože vím, že život může kdykoli skončit.

Pegonela – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Po dlouhé době se prokousávám články a zaujal mě Tvůj příběh, tak se těším na pokračování.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
druhý díl bude poněkud smutný. Takový, jaký byl život. Ale třetí už zase sebere trošku optimismu.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkvšechny tvé články jsou pěknéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý článok Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počteníčko. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles