Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náramek

15. 12. 2013 | Vaše příběhy

Již několik let kupujeme čerstvá vajíčka u paní Jitky, která vlastní domek vedle naší bytovky.

Onehdy jsem k ní poslala manžela, aby mi donesl 20 vajíček. Bylo dopoledne, otevřel si zahradní branku a pokračoval k domovním dveřím. Dveře sice nebyly zamčené, ale domácí papuče paní Jitky stály na svém místě, což znamenalo, že se pohybuje někde po zahradě. Manžel prošel celou zahradu, nahlédl do garáže, která byla kupodivu také otevřená, ale paní Jitka nikde. Tu ho napadlo, zda nešla sbírat vajíčka a tam ji uviděl! Stála v ohradě, slepičky kolem ní pobíhaly a ona byla připoutaná zlatým náramkem k hradbovému pletivu. Zápěstí měla celé od krve jak se marně snažila osvobodit ruku z pletiva a dělalo se jí mdlo. Mého muže uvítala slovy: „Člověče, tebe mi sem poslalo samo nebe! Už jsem tady dlouho a nevím, jak se odtud dostat.“ Abych to objasnila.

náramekPaní Jitce je 79 let. Na svůj věk zdaleka nevypadá. Chodí pěkně ustrojená, má upravený účes i obličej a je velice činorodá. To je všechno v pořádku, ale má jednu zvláštní zálibu. Miluje zlato. V uších nosí zlaté náušnice, na krku se jí blýská několik zlatých řetízků – co řetízků! - řetězy to jsou. Na každém prstu pravé i levé ruky kromě palců nosí masivní prsteny, na levé ruce zlaté hodinky a na pravé ruce silný, zlatý náramek. Náramek je složen z kulatých spirálek a právě jedna spirálka se zachytila paní Jitce v pletivu. Manžel musel dojít domů pro kleště, aby vyčerpanou paní osvobodil.

Kdyby tam tehdy nepřišel, stála by se slípkami v ohradě do pozdního odpoledne, než by se vrátili mladí ze zaměstnání.

K tomu ještě perlička. Odpoledne jsme šli s manželem na procházku. Paní Jitka stála na zahradě a volala na mě, abych se šla podívat na její ruku. Co myslíte? Poučila se, že náramky a prsteny se na zahradu a do ohrady pro slepice nehodí? NE! Celé zápěstí měla modré, poškrábané, ale náramek už byl zase na svém místě!

Již několikrát jsem jí říkala, aby si nebrala zlaté šperky když jde do lesa na houby, ale ona se jen směje a říká: „Staré báby se nikdo ani nevšimne!“ No, nevím, nevím!

Macizaj - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náramek:

Náramek
Náramek
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Marci pěkné napsané,ale i s poučenímSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek, hlavně, že to dobře dopadlo.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Samozřejmě poučný. Připomíná mi povahu mé maminky.Sice si šperky odkládá, ale své zvyky nemíní také měnit, i když ji dělají problémy.
Obrázek uživatelky
profil
moc všem děkuji za komentíky k mému článku!SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok aj príbeh s dobrým koncom SmajlíkSmajlík.
Zostáva len dúfať, že tú pani nikto o jej milované zlato neolúpi, prípadne jej kvôli nemu nezblíži.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles