MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nezdařená večeře

16. 02. 2012 | Vaše příběhy
Když jsem před několika desítkami let vstupovala do společného manželského života, tak mně moje maminka i tchyně, obě nezávisle na sobě, vštěpovaly větu: ,,Holka, ,, vždycky musíš svému manželovi uvařit jídlo, ať se děje, co se děje, teplou večeři by měl mít každý muž večer po práci na stole a tím bude váš společný život šťastný a spokojený,,.!

Coby v té době osmnáctiletá dívka, byť vedená řádně maminkou k domácnosti i ke kuchyni, jsem se v duchu vždy pousmála a myslela si své.
Celkem brzy jsem se naučila pod dohledem svojí maminky a později i tchyně vařit a po této stránce se ze mě stala přesvědčená žena, která si myslela, že nad její kuchařské umění nikdo nemá. Ráda jsem zvala své rodiče i rodiče mého manžela na obědy a večeře a vychloubala se svými kuchařskými výtvory.

Dva roky po svatbě slavil můj manžel kulaté narozeniny. Moc jsem se těšila, jak se ,,vytáhnu,, a připravím mým i manželovým rodičům báječnou večeři. Vůbec mi v tu chvíli nepřišlo na mysl, že by se mi nezdařila.
V den oslavy manželových narozenin se všichni pozvaní sešli odpoledne u nás doma.

Dort jsem měla upečený a nazdobený den předem. Moc se povedl, všem se líbil a hlavně chutnal. Jednohubky a chlebíčky jsem připravovala ráno a ty byly také bez chybičky a všichni je chválili.

Ovšem na to, co následovalo posléze, při podávání večeře, nikdy v životě nezapomenu a dodnes nepochopím, jak se mi podařilo lehkou večeři takhle pokazit.

Mé první orosení nastalo při podávání slepičí polévky s nudlemi, kterou jsem vařila též den předem. Polévka byla nakyslá a já jsem odnášela od stolu plné talíře.

Pak následoval další šok. Vepřové řízky, které jsem připravovala, nebyly moc dobré. Později mně došlo, že jsem je obalila v trojobalu naprosto špatným pořadím - vejce, mouka, strouhanka. Bramborová kaše byla s hrudkami, udělala bych lépe, kdybych připravila brambory.

Řízky s kaší sice každý povinně snědl, ale viděla jsem na výrazu jejich obličejů, jak se přemáhají.

A nakonec jsem všem nalila skleničku červeného vína - ovšem to se nedalo vůbec pozřít, bylo kyselé a s bublinkami.

Takový trapas jsem již psychicky nevydržela, rozplakala se a utekla do ložnice.
Utěšování nastalo ze všech stran, nakonec se všichni dojedli chlebíčky a jednohubkami a manžel s bratrem obstarali z nedaleké restaurace i červené víno, takže se mohlo šťastně slavit.

Já jsem si z tohohle životního kuchařského trapasu odnesla ponaučení, že opravdu nikdo není dokonalý a že i mistr kuchař se občas utne.

Dasamik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To se stává...já taky často něco zkazímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že něco podobného zažila většina z nás.
SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pozvali jsme celou rodinu na kolaudaci.
Podařilo se mi koupit telecí pečeni s ledvinou. Je to problém koupit dnes, a před pětadvaceli lety to byl malý zázrak.
Maso jsem pěkně pekla, rýže vypadala, jako když se vaří každé zrnko zvlášť (to je výraz chvály mého tatínka), salát hotový, polévka uvařená.
Všechno bylo v pořádku a pohodě do doby, než jsem začala porcovat maso. První plátek od kraje ještě v pořádku, ale ty ostatní byly uprostřed krvavé. Styděla jsem se převelice. Nakonec jsme okrájeli všechny kraje tak, aby měl každý kousek masa a ten krvavý prostředek jsem nakrájela na plátky a dopekla.
Obrázek uživatelky
profil
tohle znám,mám sestřenici,která nás také zve a vaří skvěle,tak na oplátku také bych je vždy ráda pohostila tím co mi jde nejlépe,no a přesně tak zákon schválnosti,když mají přijet,tak určitě jídlo se nepovede tak jako když na to zas až tak nezáleží.
Tak aspoň že to dobře dopadlo.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vtedy sa niečo pokazí, keď ti na tom najviac záleží. Mne sa zrazil krém do torty, keď mali prísť k nám svokrovci na prvú návštevu. Samozrejme putoval aj s korpusom (ktorý sa mi mimoriadne vydaril) do koša. Dnes už viem, že sa to dalo ľahko napraviť, ale vtedy som to oplakala a utekali sme kúpiť zákusky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles