Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opět na Slovensku

10. 04. 2022 | Vaše příběhy
Po dvou letech byla možnost jet znovu do obce Hokovce. Sice muselo být více opatření, nemohl jet, kdo neměl potřebné očkování... Tím se stále doplňovali zájemci, měnili se spolubydlící. Nakonec se vše zadařilo, nastal den D a my čekali na autobus, který nás dopraví do místa pobytu. Jelikož bylo přemístěno autobusové nádraží, nemohl autobus na známé místo zajet. Byla určená zastávka pro nástup u hlavní silnice, kde staví linkové autobusy. Ač někteří míjeli naši dopravu u markeru, na místo však stále nikdo nedojel. Informace byla udaná na první zastávku od marketu a ta byla o 200 metrů před tou správnou. Vše se doladilo a my odjeli směr Slovensko se zastávkou pro další členy naší výpravy.

Letos jsme dojeli trochu dříve, před půlnocí. Po snídani se prošla povinná návštěva lékaře a mohli jsme si projít obec, abychom zjistili, že se nic nezměnilo. 
Hned jsme také využili možnost si zaplavat, ohřát si svaly v teplé termální vodě. Bazén byl využit denně i dvakrát.

Letošní počasí bylo více chladné, bez sluníčka. Výlety stejné jako předešlé roky, jen bylo navrženo jet do Tater až ve čtvrtek, kdy radar ukazoval lepší počasí v této lokalitě.
Termální koupaliště se mi letos podařilo využít i s koupáním.  Předloni mi nebylo dopřáno, jelikož noha trpěla růží, ač zaléčenou. Tu teplou vodu mi nedoporučili. Sluníčko sice svítilo, ale v Nesvadech vál studený vítr. Proto se v teplé vodě dobře sedělo. Další odpoledne bylo spojeno s návštěvou Banské Štiavnice. Zde jsme využili čas k procházce a opět v kavárně s akváriem s dobrou kávou a zákuskem. V zámku Svetý Anton bylo již dokončené nádvoří i s kašnou. Zámek má velmi pěkně vybavené místnosti, v přízemí je expozice vycpaných úlovků bývalých majitelů. 
Ve čtvrtek bylo krásně jasno, tak jsme se těšili do Tater. Předešle jsem si netroufla díky nemocné noze. Již cestou nás upoutaly štíty Nízkých Tater. Obloha byla azurově modrá, hory se ukázaly ve své kráse.

Ve Starém Smokovci nás přivítalo slunečno, bezvětří. Zubačka nás vyvezla na Hrebienok, kde jsme navštívili stan s katedrálou vytesanou z ledu. Vše umocnilo osvětlení měnící barvu. Počasí nám připravilo krásnou podívanou  na nejvyšší hory Slovenska s jejími dominantami Gerlachovským a Lomnickým štítem. Osobně jsem byla nadšená, vždyť jsem tyto hory navštívila po 50 letech.

Týden opět utekl velmi rychle. Prošli jsme Dudince i Šahy. Domů se vezla paprika sladká i uzená. Jelikož mi během pobytu přišlo SMS pozvání na návštěvu od neteře do Brna, vezla se i bryndza a dobrý sýr.

Cestu domů jsem přerušila, vystoupila v moravské metropoli a setkala se s rodinkou mé neteře. Její synek měl v lednu narozeniny, byly odloženy a nyní se oslavily. Domů mne dopravily autobusy linkové v neděli. Další návštěva  Slovenska bude možná již na podzim, byla by také zajímavá.


2baculka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Opět na Slovensku:

Opět na Slovensku
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Regi- hezké povídání. Užilas si koupání i objevování krás měst i přírody. Je dobré a přínosné vracet se alespoň občas na stará místa. V Tatrách jsem nebyla cca 30 let... Musím si něco naplánovat....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
byl to hezký pobytSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Oddechla sis a načerpala nové síly, byla to pěkná dovolená
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles