Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběhy z ušáku - Čas

29. 10. 2012 | Vaše příběhy
Už je to tady. Máme opět zimu. Dnes padá první sníh. Leč nemáme ani listopad. Na stromech je stále zlatavé listí. Nestačilo opadat. Vločky se z nebe snášejí, černá zem se v bílou promění. Nastává zima, chlad.

Děti venku pokřikují, radost z nadílky mají. Netrpělivě čekají, až první sněhuláky postaví. Oči jim štěstím září, chladem tváře červenají i nos rudou špičku má. Muži se o svá auta obávají, zda půjdou nastartovat či ne? Ach zimu, zimu máme tu. Mamince rok rychle plyne. Už zas aby hledala v receptech ty laskominky lahodné. Vždyť ještě oddechnout si nestačila, jak komoru plnila. Regály jsou obtěžkány kompoty, šťávou i džemy. Křížaly své místo mají, bylinky se za skly ukrývají. Večer, když drobotinka sladce spinká i manžel u televize dřímá, ona si čajík uvařila, v receptech cos hledá. Hudba tiše hraje, aby nikoho neprobudila. Papír už má skoro plný, jak poznámky si dělala.
příběhy z ušákuDavídek  má rád rohlíčky, Kubík zas linecká kolečka, manžel vždy hledí, aby mísa byla doplněna o zrna kávová. Babička kokosky hledá, dědeček k bílé kávě perníčky má rád. Ona si při vzácné chvilce odpočinku skořicový dortíček s čajíčkem dá. Sepsala všechny laskominky, píše opět čile dál. Připraví si seznam, co nakoupit se má. Lístek na ledničku dává, magnetkem je přichycen.

Vše na místo pomalu uklízí, hudbu zhasíná. Nevnímá, jak čas rychle utíká. Televizi vypíná, tu se manžel probouzí. "Co děláš? Já se koukám! Proč ji vypínáš?" Pendlovky půlnoc odbíjejí. I s láskou usměje se: "Táto, pojď, půjdeme spát."
Přeji Vám pohodu při přípravě laskominek...
                                                                                    

Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Příběhy z ušáku - Čas:

Příběhy z ušáku - Čas
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !