8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Příběhy z ušáku - Stůňu

8. 08. 2012 | Vaše příběhy
Za svůj život jsem stonala mnohokrát. Někdy lehce, jindy vážně, až moc nebezpečně. Co dodat, každý zná slovo nemoc, jen někdo má lehčí, jiný vážný průběh. Ona taky zdánlivě banální tříska dokáže udělat pořádný rozruch či vrásky na čele, až strach. Mohla bych vyprávět.

Zrovinka včera jsem zažila panickou hrůzu. Ráno jsem byla v parku obejít rybníček, nasbírat pár hub do polévky, pokochat se přírodou a pozdravit miláčka volavku. Ne, že bych ji mohla hladit či krmit, kdepak, je plachá,        ale jak ji vidím, u srdíčka to zahřeje, očička prozáří a hned je krásný den. 

Jak vidíte, stačí maličkost. Bohužel, holka moje tam nebyla. Nevadí, uvidím ji zítra. Aspoň tak se utěšuji. Přece musím mít nějaký důvod ráno vstávat brzo, obejít rybník a pak šupky domů. Nepřiznám si, že jsem baba stará, klouby vržou, běda, změna počasí, to si užiju! A Dr. řekne, jo, s věkem se klouby opotřebujou, musíte cvičit, běhat, prostě být neustále v pohybu, jinak zakrníte.

Příběhy z ušákuKrásná vyhlídka. Proto každé ráno obcházím svoje "milované" kolečko, sic vržu, ale jdu, nuž někdy se valím či kolíbám. Žádná chůze modelky, ale kachny domácí spíše. Inu i divoké, to abych lépe zapadla a splynula s okolní přírodou. Jak se tak doma prohlížím, klíšťata jsou všude, mám jen pupence od komárů či jiné havěti. Přežila jsem, raduji se! Vše svědí, ruka otéká. Už vím, co to bylo, muchnička, potvora zlá, já mám na tohoto tvora alergii. Zase prášky, budu Růženka Šípková. Ruka je pěkně oteklá. Má kamarádka je zdravotní sestřička. Přišla na návštěvu, hned ví, kolik uhodilo. Prý, mazej k Dr! To zrovna, dostanu včeličku, pilule na recept, kupuju bez, cena stejná nebo podobná a výsledek bude 3 dny spánku s Dr. či bez! Tož aspoň ona znaleckým okem prohlíží, ale nějak se jí něco nezdá. Holka, nevím, ale vypadá to na zakouslého tvora, ne klíště, to bych neřekla, vypadá jinak.

Už teď mám strach, co to bude! Přišla druhá kamarádka, jsme 3 děvenky důchodkyně, ale ani jí se to nějak nezdá. To už byla použita optika, brýle, lupa. Já se potím, jsem na omdlení, co to mám, v hlavě probíhají snímky z televize, jak někdo má červy v hlavě, jinej tasemnici, no prostě děs. 

Došel taťka z práce a já hned ve dveřích celá zpocená, rozklepaná, oznamuju tu hroznou zprávu. Inu večeře počká, jde operovat, jak říká. Vzal si brýle, lupu a čelovku, aby lépe viděl. No jo, holka, je to tvor!   

Já, která má panickou hrůzu z jehel! Budu napichována! Ležím, slzičky roním, co kdyby. Mužíček si užívá, tvora vyndavá. Pomaloučku, jemně, s citem poškrábal mou ručku s "broučkem", hlavou kroutí: to jsem ještě neviděl.
Jistě si umíte představit tu hrůzu, co zažívám! Ukazuje, prý - se koukni, vidím jakýs černý flek, možná nožka, kdo ví.

Musím ale poznamenat, že moc toho necítím, taťulka je opatrný. Konečně hotovo. Vše venku. Ručka je potřena nějakou desinfekcí. Já ležím, raduji se z vyléčení, celá rozklepaná. Manžel se směje, holka, co sis to zase udělala!  Já? Nic přece! No víš, to nebyl brouček, ale niť ze svetru! Asi tě svědil ten pupínek vedle, cos rozškrábala, a právě v tomto momentě se uvolnil zmíněný chloupek a vodička ze škrábance ho přilepila!

Umíte si zajisté představit tu úlevu, co jsem pocítila, ale i stud, jak vyvádím! Ono to totiž doopravdy vypadalo jak brouček, jo představivost je krásná věc. Jedno vím jistě, Dr. by se smála a já bych si připadala jak blb. Tak to bylo poslední moje stonání.


Kasparek - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Příběhy z ušáku - Stůňu:

Příběhy z ušáku - Stůňu
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Kašpárečku ty jsi spisovatelka, moc se ti to povedlo. Hlavně, že je ruka zachráněná.
Obrázek uživatelky
profil
teda tys mě vyděsila, já už jsem se o tebe strachovala, manžel měl od klíštěte encefalitidu a vím, co to je, bylo to před deseti lety, to byl zdravej a poměrně vytrénovanej chlap, a docela to s ním zamávalo, tak co by to provedlo s tebou, fuj fuj. Uf, ještě že takhle, radši nítě, než jeden klíšťáckem prevít.

Ale napsala jsi to moc pěkně, s prvky hororu, celá P.D.Jamesová.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
děvčátka za milá písmenka,zrovna při tomto příběhu jsem měla přímo obr strach neb já a jehla nejde dohromady,ale vše dopadlo dobře jak v pohádce a ještě se přátelé smějí což je největší odměna pro pisálka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Rada čítam tvoje články a príbehy, píšeš veľmi zaujímavo, až napínavo - to mám rada.
Obrázek uživatelky
profil
Hororové napětí a nakonec jsem se i zasmála.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles