8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Proč i vlastní mozek se chová k seniorům neférově?

5. 04. 2014 | Vaše příběhy

Kéž by si i tělo „dříve narozených“, většinou zhuntované poctivou prací pro „lepší zítřky socialistické společnosti“, konečně uvědomilo, že i jemu už mnoho důvodů k „EJ JUCHNĚM“ nezbývá a tudíž by bylo vhodné trochu ubrat v intenzitě pobolívání.

Po včerejším dni a dnešní noci, kdy mne levá noha pronásledovala bolestí a já se pohybovala venku i po bytě jako hrabě de Peyrac, mne napadlo přemýšlet o tom, jak divně a nesmyslně se k nám náš vlastní mozek chová.

Dle polského básníka: Mozek je aparát, pomocí kterého si myslíme, že myslíme.

Mozek funguje jako koordinátor veškerého dění v našem těle a protože se v něm nachází centrum bolesti, proč se nedohodnou spolu s tou částí, která má přehled o psychické aktivitě seniora a spolu ruku v ruce mu neumožní strávit klidný a důstojný „podzim života“?

Pokud by ta část mozku, která MUSÍ nutně zaznamenat aktivitu seniora v luštění křížovek, Sudoku, v práci s PC, psaní básní či článků nebo studiu VŠ třetího věku, byla k nám solidární - nutně by MUSELA upozornit CENTRUM BOLESTI a domluvit mu kupř. takto:

mozek„Poslyš, kámo, tenhle senior /čili náš společný člověk/ nemá naprosto žádný zájem vysedávat na lavičce v parku, krmit labutě a probírat s jinými seniory bolístky a vzdychat nad tím, co ho kde bolí a píchá - tudíž se, prosím Tě, mírni ve svých projevech a ty impulzy bolesti si nechej buďto na období, kdy on tvrdě spí a bolest neucítí tak intenzivně /mozek nikdy nespí a je aktivní i v noci/, nebo je laskavě odlož na období, až bude ležet pod morfiem a právě odcházet do věčných lovišť.

Nyní ho ještě nechej, ať si užívá v důchodu nabyté volnosti a může se zabývat vším, co během svého velmi produktivního života nestihl, dovol mu, aby se konečně mohl věnovat svým koníčkům či jiným, dříve netušeným možnostem. Já, šedá kůra mozková, vidím - jak je i nadále pilný a toužící po vědění a jak mu to TY - CENTRUM BOLESTI -  stále znepříjemňuješ. Snad si za téměř půlstoletí práce pro společnost a starostlivost o své nejbližší zaslouží pár klidných let bez toho, že mu budeš neustále připomínat zanedbanou lékařskou péči v socialistickém zdravotnictví a tím mu pomůžeš ušetřit neustálé výdaje na lécích. On si to snad každý důchodce /jenž nenabyl předčasný důchod podplácením lékařů, ale dobelhal se k němu pomalu a poctivě/ - PLNĚ ZASLOUŽÍ!  Nakonec jsme jeden celek - mozek - součástí jednoho našeho člověka a tím vlastně příbuzní, tak bys to pro mne snad mohl udělat? Předem děkuji, kamaráde!“


MartaB - čtenářka
ChytráŽena.cz
článek již vyšel na internetu


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Krásně se čte, jako všechny Tvoje články.
Jarka
Obrázek uživatelky
profil
Pokud se Vám zdá. že těla dnešních seniorú jsou zhuntována prací pro lepší zítřky socilistické společnosti,ráda bych věděla, jak si představujete těla těch budoucích, kteří pracují nyní pro lepší zítřky současného režimu a to rozhodně mnohem déle, když uvážíme, že důchodový věk je hodně posunutý k 70 rokům
Obrázek uživatelky
profil
Kéž by tomu, tak bylo, jak píšete.
Bylo by to stáří přece jen důstojnější a kvalitnější.
Moc se mi líbil.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Marti, hezky jsi to napsala.
Tak jsme na tom všechny nějak podobně. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsáno.Usmívala jsem se napsané pravě.Útěcha je,že je nás hodně s takovým mozkem.Mě článek hodně zvedl náladu.Díky.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles